madmaskiner-omtalt

Dette skal du være opmærksom på når du vælger en kaffemaskine

Kaffebønner

Det er dejligt med en god kaffemaskine derhjemme, så du kan lave den perfekte kop kaffe uden at skulle ud i byen for at finde den

I takt med en stigende efterspørgsel på professionelle kaffemaskiner derhjemme, så er der også mange at vælge imellem. Men hvad skal du egentlig gå efter, når du skal finde den helt rigtige kaffemaskine?

Vi guider dig til, hvad der er vigtigt at have øje for, når du skal finde den rette. Det handler nemlig om dine præferencer og viden inden for området.

Inden du begynder at kigge efter forskellige kaffemaskiner, så skal du overveje, om du skal have en af de helt store, eller om du gerne vil have en god filterkaffe. De professionelle maskiner er ofte dyrere end en klassisk maskine, og derfor er det også en investering, som du bør overveje grundigt.

LÆS OGSÅ: Kaffemaskine test

Hvilken type kaffe er du til?

En ting, der er afgørende for dit valg af kaffemaskine, er dine præferencer inden for kaffedrikke. Vi har alle sammen en favorit, hvor nogle er til en klassisk cappuccino, mens andre er glad for en sort americano.

Dette kan have en betydning for dit valg af en specifik maskine. De kommer i mange forskellige størrelser, og det betyder også, at det ikke er alle sammen, der har en steamerarm påsat på maskinen.

En steamerarm er beregnet til at lave den perfekte mælk til din kaffe. Denne varmer mælken op ved hjælp af damp, og på den måde kan du få mælken i præcis den temperatur, du gerne vil. Samtidig kan du selv bestemme mængden af skum på din mælk, og så kan du få den langt mere ensformig end ved en stationær mælkeskummer, hvor du ikke selv kan styre mælken og dens rotation.

Har du ikke et stort behov for at kunne gøre dette, så kan du med fordel vælge en maskine, der ikke har en steamerarm. Dette vil typisk være en smule billigere for dig også.

LÆS OGSÅ: Espressomaskine test

Størrelse og tryk

En anden faktor er selvfølgelig kaffemaskinens størrelse. Der kan være stor forskel på størrelsen, og ofte indeholder de større af slagsen en stor kompressor, der har en fordel for dig, der gerne vil lave god kaffe, også når det skal gå hurtigt.

Kompressoren afgør det tryk, som din kaffe bliver produceret med. Med det rigtige tryk vil vandet blive presset igennem den malede kaffe på den rette måde, og det vil give den helt rigtige smag. Samtidig kan du lave kaffen en smule hurtigere med en stor kompressor.

Kompressoren størrelse er ikke afgørende for den gode kaffe. Det kan have sine fordele, hvis du laver kaffe til mange på samme tid, men den koster også ekstra. Derfor bør du overveje dine behov og holde det op mod den plads, du har til rådighed til din nye maskine.

Prisen

En afgørende faktor er selvfølgelig prisen. Har du et budget, du har afsat til en professionel kaffemaskine, så kan det være en god idé at bruge det hele på en maskine. For når det kommer til kaffemaskiner, så hænger kvalitet og pris selvfølgelig sammen.

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.