madmaskiner-omtalt

Assistent køkkenmaskine – Spar tid i køkkenet

Ankarsrum Assistent køkkenmaskine

Det kan være skønt at have god tid til at udfolde sig i sit køkken, sætte simreretter over og langtidsstege tomater i ovnen.

Oftest vil de fleste mennesker dog have behov for, at madlavningen kan foregå noget hurtigere.

I en typisk børnefamilie skal aftensmaden for eksempel gerne klargøres, laves og serveres på en halv time.

Få hjælp til den hjemmelavede mad

Det kan derfor være en rigtig god idé at benytte sig af de hjælpemidler, som findes indenfor lige præcis dette område.

Man behøver ikke at købe færdigretter hver eneste dag, men man kan nemt selv tilberede mad af en ordentlig kvalitet og til en rimelig tid, hvis man benytter sig af en god køkkenmaskine som eksempelvis Ankarsrum Assistent køkkenmaskine.

To modeller af Assistent køkkenmaskine

Her er udpeget to forskellige modeller af den populære Assistent køkkenmaskine, som vil blive beskrevet individuelt og herefter følger der flere gode råd til nem madlavning – med og uden brug af en Assistent køkkenmaskine.

 

Læs også:


Ankarsrum Assistent AKM6220MW køkkenmaskine

Denne første Assistent køkkenmaskine kan rumme 7 liter, hvilket svarer til en kapacitet på cirka 5 kilo dej.

Der er derfor rig mulighed for at fylde skålen op med mel, vand og gær og begynde på en større bageproduktion.

Du slipper for at få hænderne klistret ind i dej og dine unger eller kæreste vil elske at komme hjem til duften af nybagt brød.

Kraftfuld motor

Bage er dog langt fra det eneste, som du kan bruge den store røreskål med motor til.

Denne Assistent køkkenmaskine har en motor med en effekt på 800 watt, hvilket giver god kraft til også at røre en stor portion mos af kartofler og rodfrugter, eller du kan lade din Assistent køkkenmaskine røre farsen til frikadellerne.

Vær opmærksom på, at motoren skal indstilles fornuftigt i forhold til opgaven, så motoren ikke overbelastes.

Uanede muligheder

Skal der piskes flødeskum, æggehvider eller lignende klarer Ankarsrum Assistent køkkenmaskine opgaven ved et hurtigt skifte til piskeris.

Der er i det hele taget uanede muligheder – du behøver blot at have det rette tilbehør klar til maskinen.

Nem rengøring

Selvom alle aftagelige dele af maskinen skal vaskes op i hånden for at skåne dem fra slibemidlet i opvasketabs, tager det ikke lang tid at gøre denne Assistent køkkenmaskine ren efter brug.

Maskinen og ledning kan tørres af med en klud efter behov.

Læs hele anmeldelsen af Ankarsrum Assistent AKM6220MW køkkenmaskine her
find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Ankarsrum Assistent AKM6290B køkkenmaskine

Ankarsrum Assistent AKM6290B køkkenmaskine Denne anden Assistent køkkenmaskine kan ligeledes rumme 7 liter i skålen og derfor røre cirka 5 kilo dej, mos eller andet.

Motoren har en effekt på 800 Watt, hvilket er rigelig kraft til at udføre de mest almindelige opgaver i et køkken.

Sikret mod sammenbrud

Også med denne Assistent køkkenmaskine skal man være opmærksom på at indstille motoren fornuftigt i forhold til opgaven.

Bliver motoren belastet for meget, udløses der en såkaldt overbelastningssikring, som skåner maskinen og forhindrer, at den går i stykker på grund af forkert indstilling.

Masser af ekstraudstyr

Alle funktioner i denne maskine svarer til den første Assistent køkkenmaskine. Denne model kommer dog mere tilbehør og giver derfor også flere muligheder.

Det ekstra tilbehør består af en kødhakker, en purépresse, et rivejern, pastaplader, bollesprøjte, citruspresser og en blender.

Med al dette ekstraudstyr kan du derfor kaste dig ud i både smoothies, hjemmelavet pasta og kødretter og meget, meget mere.

Slip for ridser i stålet

Det anbefales at vaske alle separate dele af maskinen op i hånden. På den måde undgår man nemlig at slibemidlet i opvasketabs ridser udstyret.

Selve maskinen og ledningen kan tørres af med en fugtig klud.

Læs hele anmeldelsen af Ankarsrum Assistent AKM6290B køkkenmaskine her
find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
KitchenOne 5.999,00 0,00 5.999,00 Læs mere

 

Hvilken Assistent køkkenmaskine er bedst?

Som det fremgår af beskrivelsen af den anden Assistent køkkenmaskine, er de to modeller ens, men der følger mere udstyr med til den sidste model.

Hvilken Assistent køkkenmaskine, du vælger, må derfor blive et spørgsmål om dine behov og ambitioner med at få denne automatiske køkkenhjælp ind i dit køkken.

Er du i tvivl om dit fremtidige behov, kan du også altid tilkøbe forskelligt udstyr til din Assistent køkkenmaskine hen ad vejen.

Lad din Assistent køkkenmaskine klare det hårde arbejde

Uanset hvilken model, du vælger, vil det grundlæggende udstyr i en Assistent køkkenmaskine være en stor hjælp, hvis du ikke tidligere har været vant til at bruge en køkkenmaskine. Med en kraftig motor klarer en Assistent køkkenmaskine nemt alt det hårde arbejde som at røre en kartoffelmos og ælte en tung gærdej.

Ja, nu er det ikke længere nogen sag at få sprød skorpe på brødet, for maskinen kan ælte lige så længe, som du har lyst til – og dette giver ekstra gode brød og boller.

Piske-funktionen er også rar at have og når der er mange andre ting i gang i køkkenet, er det dejligt at slippe for at holde et piskeris selv.

Med alt tilbehøret, kan du også slippe for at købe f.eks en blender eller en saftpresser ved siden af, da Assistent køkkenmaskinen, med det rette tilbehør, kan klare det hele.

80 år på bagen og meget moderne

Der er ikke noget at sige til, at maskinerne er populære og har været det længe. Historien bag Ankarsrum Assistent køkkenmaskine går helt tilbage til 1940, hvor den svenske hvidevareproducent Electrolux lancerede maskinen.

Det var lige inden anden verdenskrig og da var der særlig god brug for at spare og lave alt, det man selv kunne derhjemme.

Derfor blev Assistent maskinen en succes og er siden hen blev opdateret og udviklet i takt med nye behov – uden dog at miste sit tydelige særpræg, der vidner om en lang historie i bagagen.

Netop det gamle design er populært igen i dag og Ankarsrum Assistent Køkkenmaskine er derfor stadig i høj kurs og indtager præmiepladser på flere køkkenborde rundt omkring i det stilbevidste Danmark og i resten af verden.

Den har også vundet flere tests og er således et godt eksempel på, at når god kvalitet, funktion og design går hånd i hånd, skal der mere end som så til at stoppe udviklingen.

Ultra nem hverdagsmad

Hvad end du beslutter dig for at købe en eller ej, kan man aldrig få for mange gode tips til den nemme madladning i hverdagen. Derfor får du her et forslag til en nem hverdagsret, som kan varieres på utallige måder.

Sund, let og lækkert

Tænd ovnen på ca. 200 grader. Skræl eller skrub groft kartofler, gulerødder, rødbede, pastinak eller hvad du ellers har liggende eller lyst til af sunde, mættende rodfrugter. Skær dem ud i mindre stykker og put dem i en gryde med vand, som sættes over kog – koges i cirka 15-20 minutter. Put kylling eller fisk i ovnen, gerne med lidt citron, olie, hvidløg eller hvad du og din familie ellers kan lide.

Nu er der faktisk lidt tid til at dække bord, tømme opvaskemaskine, hjælpe med lektier inden du igen vender tilbage til køkkenet. Har du en Assistent køkkenmaskine kan du nu hælde de kogte grønsager i skålen og mose dem.

Hvis ikke, må du selv smøge ærmerne op og mose dem – lind eller groft efter smag.

Når din ovnret er færdig, kan du servere et stykke lækkert kylling eller fisk med en smagfuld mos af grønsager, evt. drysset med persille, parmesan og ledsaget af tomater, gnaveagurk eller lignende.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.