madmaskiner-omtalt

Minihakker

Minihakkeren er det praktiske værktøj til dine hakke- og findelingsopgaver i køkkenet. Den fås i flere forskellige størrelser, kapaciteter og designs. Her på siden kan du få overblik over de mange forskellige modeller og læse mere om deres fordele og ulemper, samt hvor du kan købe hver enkelt model billigst lige for tiden.

Minihakkeren kan klare det hele lige fra at hakke grøntsager, krydderurter og nødder og til at kværne bønner til kaffen.

Den praktiske beholder holder det hakkede under låg, hvilket ellers kan være svært med nødder og hårde grøntsager.Minihakkeren kan også ment klare smoothieproduktionen i en håndevending, hvis du ikke har en blender.
Minihakker test

En minihakker er virkelig en smart opfindelse, og når du først er kommet igang med at bruge den, kan du slet ikke undvære den igen. Mulighederne er mange, og det er i princippet kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan lave med den.

Hvilke typer findes der?

Minihakkere findes i flere forskellige størrelser og afskygninger. Hos os kan vi både tilbyde små og store minihakkere, minihakkere til køkkenmaskiner og en ganske særlig alligator minihakker.

Hvilken type passer til dig?

Minihakkere findes i forskellige størrelser. Nogle maskiner kan rumme mere end andre. Læs med her, og blive klogere på, hvad du kan bruge din kommende minihakker til.

Den lille minihakker

Denne type af minihakkere er optimale til bl.a. at kværne kaffebønner og krydderier. Selve beholderen til at blende har typisk en volumen på ca. 200 ml. Det er også muligt at lave mindre portioner af pesto og puré. Hak chokolade, nødder eller ost og brug det som pynt på spændende madretter og lækre desserter.

Den store minihakker

Med de størrer minihakkere, er der lidt flere muligheder, men selve beholderen, hvor alt arbejdet foregår i, er også tilsvarrende størrer. Volumen plejer at ligge mellem 500 og 1000 ml.

En minihakker af denne kaliber kan udføre mange alsidige opgaver såsom at hakke krydderurter, friske, friske grøntsager, rodfrugter, løg, frugter og andet godt til en lækker salat, eller som fyld i en gryderet.

Det er også muligt at hakke kød og fisk til fars. På denne måde kan du bl.a. lave en dejlig frikadellefars, hvor du kommer kød, løg, krydderurter og evt. andre grøntsager direkte i beholderen og mikser det hele sammen. Det tager ingen tid, og sviner ikke. Hak chokolade, nødder og ost til at komme ovenpå lasagne og andre retter, samt som pynt til desserter.
Kog nogle grøntsager og rodfrugter, og blend dem efterfølgende i minihakkeren til en blød og cremet suppe. Tilsæt evt. lidt fløde eller creme fraiche. Det er således også muligt at lave f.eks. hjemmelavet babymos.

Lav dressing, pesto, puré, sovs eller salsa på få øjeblikke, eller miks en let og luftig topping til dine kager.
Kaffebønner og krydderier kværnes på et splitsekund, og dufter herligt.
Den store minihakker er kort sagt næsten lige så godt som en foodprocessor, men kan dog ikke helt lige så meget.

Minihakker til køkkenmaskiner

Disse modeller er særligt egnet til at sætte på diverse køkkenmaskiner. Konceptet er altså det samme som ovenstående, men forskellen ligger i at du skal bruge dem sammen med din køkkenmaskine.

Alligator Chopper minihakker

Denne minihakker er noget for sig. Det ser helt anderledes, og er udelukkende drevet ved håndkraft. I princippet er den en blanding af en minihakker og et mandolinjern, men fungere nærmest på samme måde som en gammeltags æggedeler.
Med alligatoren kan du hakke diverse frugter og grøntsager i størrer og minde kvadreter. Det er bl.a. også muligt at hakke hvidløg meget fint. Opsamlingsbøtten sikrer at der ikke er noget der ryger ved siden af.

Motorpower skal der til

Det har selvfølgelig en vis betydning, hvor meget motoren kan præstere, alt efter hvad du primært ønsker at bruge din kommende minihakker til.

Planlægger du at skrue betydeligt op for sundheden hjemme i privaten, og hakke grøntsager, rodfrugter og frugter i et væk, kan det godt betale sig at investere i en maskine, der kan præstere lidt mere end normalen. Kig dig lidt omkring og undersøg, hvor meget de enkelte modeller kan.
Undersøg også gerne om maskinen kan køre med flere hastigheder, da det kan være praktisk at kunne dæmpe hastigheden lidt ved de tungeste opgaver. På den måde skåner du motoren, og din maskine kan holde længere.

Rengøring og vedligeholdelse

Det tager ikke mange minutter at rengøre en minihakker, da der ikke er så mange dele der skal vaskes op.

Alt efter hvilken model du vælger at købe, er der forskellige måder at rengøre dem på, men som hovedregel siges det at alle aftagelige dele af ren plastik gerne må kommes i opvaskemaskinen, mens dem af stål ikke må. Slibemidlet i opvasketabs kan ridse og beskadige ståldelene. Knivdelene kan således både blive sløve og ødelagt. Elektronikdelen og ledningen kan tørres over med en fugtig klud ved behov.

Lidt forkælelse

Din kommende minihakker kan også bruges til andet udelukkende sunde opskrifter på salater, kødretter og tilbehør. Den kan også bruges til at lave søde sager.

Nutella på den sunde måde

Brug den på morgenbrødet eller som topping på dine nybagte kager.

Det skal du bruge:

  • 200 g hasselnødder
  • 1 ss honning
  • 2 ss kakao
  • 1 tsk vaniljepulver

Sådan gør du:

  • Bag hasselnødderne i ovnen ved 150 grader i ca. 10 min. Kom dem herefter i et rent viskestykke og folde det sammen om dem. Gnid hasselnødderne mod hinanden indtil skallerne falder af.
  • Kom nødderne ned i en minihakker og blend dem indtil de får en let cremet konsistens.
  • Tilsæt kakao, honning og vanille, og blend videre. Tilsæt evt. lidt olie, hvis du ikke er helt tilfreds med konsistensen af det endelige resultat.