madmaskiner-omtalt

Ismaskiner

Det er de sidste par år blevet mere og mere populært, at lave sine egne ting fra bunden af. Der er flere forskellige grunde til, at lave sin egen is. Selvom det de seneste år er blevet meget populært at leve sundt, og holde øje med hvad man spiser, så kan en ismaskine stadig være en god investering.

En ismaskine er nærmest obligatorisk for f.eks folk der elsker is, folk der gerne vil lave deres egen is og folk der vil have deres is, så sund som muligt. Der er store muligheder for, at lave nogle sundere, og bedre versioner af den is, som man normalt spiser, med sin egen ismaskine.

Det sunde og/eller økologiske liv, er blevet en stor del af livet for mange mennesker. Der er et stort udvalg af både sunde og økologiske is i de forskellige butikker, men det bedste er alligevel is du selv har lavet.

 

 

Men inden du kaster dig ud i, at købe en ismaskine er det en god ide, at få styr på et par forskellige ting. Vi vil på denne side hjælpe dig, med at vælge den rigtige maskine, i første forsøg. Der er ingen grund til, at købe en ismaskine, som f.eks ikke vil passe til dine behov, eller måske vil være unødig dyr.

Som med alle andre former for elektronik, er der en masse forskellige producenter af ismaskiner. De forskellige producenter leverer forskellige typer for maskiner, men fælles for dem alle er, at de laver en god hjemmelavet is.

Hvilke ismaskiner findes der

Hjemmet lavet isPå markedet indenfor ismaskiner findes der en masse forskellige modeller. Hvilken model du skal vælge, kan vi ikke sige, men vi kan guide dig tættere på det rigtige køb. Vi anbefaler folk, at sætte sig ind i de forskellige former for ismaskiner inden, at de går ud og køber en.

Det er vigtigt for os, at du køber den rigtige ismaskine i første forsøg. Så får du nemlig den bedste erfaring med en ismaskine, til at starte med. Vores erfaring viser, at en god førstegangsoplevelse med en ismaskine, gør dig mere motiveret til at lave din egen is.

Men hvilke ismaskiner har du så mulighed for at vælge imellem? Der findes ismaskiner med eller uden aftagelig skål, samtidig har du mulighed for at vælge mellem en ismaskine med eller uden kompressor. Hvis du vil prøve at finde ud af hvilken en, som passer bedst til dine behov, så skal du læse videre her.
aftagelig skål til ismaskine

Ismaskine med aftagelig skål

Der er rigtig mange gode ting, ved en ismaskine med aftagelig skål. Det er nogle af de mest populære ismaskiner, da det gør det lettere at bruge og rengøre.

Rengøring er en forholdsvis vigtig del, når man har en ismaskine. Det er vigtigt man sørger for, at den altid bliver gjort rent, da det vil give den en længere levetid. For dit helbreds skyld anbefaler vi også, at du sørger for den bliver gjort ren hver gang. Derfor bør du altid finde en som er let at rengøre, da man let mister interessen hvis det bliver for besværligt.

Det er også en stor fordel med en aftagelig skål, da du kan servere isen direkte fra maskinen. Hos langt de fleste producenter er skålen der følger med i et flot design, som du sagtens kan sætte på bordet hvis du har gæster. Serverer du isen direkte i skålen, hjælper det med at holde den koldere i længere tid.

Ismaskine med kompressor

Ismaskine med kompressorI en travl hverdag er tid noget som man vægter meget højt. Det gælder også i weekenderne, hvor mange folk ønsker, at få mest mulig tid til sig selv og deres familier. Derfor er det ikke altid lige sjovt, at skulle vente på maskinen får kølet ingredienserne ned, og lavet dem til is.

Processen kan gøres langt hurtigere, da kompressoren er med til at gøre nedkølingstiden kortere. En ismaskine med kompressor er typisk lidt større, men ikke så stor at den ikke kan stå på et køkkenbordet. Så hvis tiden er knap og du er vild med lækker is, så skal du købe dig en ismaskine med kompressor.

Isterningmaskine

Forskellen på en ismaskine og en isterningmaskine er ret indlysende, men vi vil lige forklare det alligevel.

En ismaskine er en maskine som laver is, så som sorbet, flødeis og andre lignende typer is. En isterningmaskine er derimod en maskine, som kun bruges til at lave isterninger med. Nogle isterningmaskiner kan dog lave forskellige former og størrelser.Caso icemaster pro isterningmaskine

De seneste par år er det blevet mere og mere populært, at have en isterningmaskine derhjemme, enten som individuel maskine eller indbygget i køleskabet. Det er der flere forskellige grunde til, og en af dem er bl.a at du slipper for at have fryseren fyldt med isterningposer. Isterningposerne har været kendt og brugt i rigtig mange år, men nu er det ved at være slut. Vi er nået til en tid, hvor alt bliver mere og mere elektronisk, og mere tidsbesparende end før.

At spare tid er også en af grundene, til at købe en isterningmaskine. Hvis man ikke har isterningposer liggende i fryseren normalt, og får brug for isterninger, så er det ret irriterende ikke at have nogle. Med en isterningmaskine har du ikke det problem, da du let kan lave nogle på få minutter. Der findes maskiner som kan lave isterninger på bare 6 minutter, hvilket er meget hurtigere end i fryseren.

Med nogle isterningmaskiner har du også mulighed for, at ændre på størrelsen og formen af isterninger.
isterninger
På den måde kan du få isterninger i den rigtige størrelse, og du slipper f.eks. for store isterninger i et lille glas.

I USA er det rigtig populært, at have et køleskab med indbygget isterningmaskine. Det er dog ikke så udbredt i Danmark endnu, og udvalget til en fornuftig pris er meget lille. Derfor kan det for langt de fleste mennesker bedst betale sig, at købe en isterningmaskine som de kan have stående på køkkenbordet, eller i et skab.

Hvorfor lave sin egen is

Der er rigtig mange gode grunde til, at lave sin egen is. En af de ting som taler for at købe sin egen ismaskine, er at man ved hvad isen indeholder. Mange er begyndt at tænke over hvad de spiser. Når du laver din egen is, bestemmer du altid selv hvilke ingredienser du ønsker at bruge.

Når du laver din egen is, har du også selv mulighed for at bestemme hvilken smag den skal have. Selvom der findes rigtig mange forskellige opskrifter og varianter, kan du let blande alle dine ynglingsingredienser og opfinde din helt egen favorit.

Hvilken producent skal jeg vælge

Udvalget af producenter er enormt, det kan både være en fordel og en ulempe. Fordelen ligger i konkurrencen blandt producenterne, hvilket sikre en høj kvalitet samt en lavere pris. Dog kan det også være svært at finde netop den maskine der passer bedst til dig. Derfor kan du læse vores anmeldelser af ismaskiner her. Hver enkelt producent  har nogle unikke styrker, men en fælles ting for dem alle sammen er, at de leverer produkter i høj kvalitet.

  • Ariete – Producerer flere forskellige typer køkkenmaskiner. En af de ting som Ariete er kendt for udover deres ismaskine, er deres espressomaskiner. Især deres ismaskine med kompressor er populær, på grund af dens ekstremt effektive køleanlæg. Generelt er alle deres produkter i rigtig god kvalitet. 
  • Caso – Hvis du skal ud og have en isterningmaskine, skal en maskine fra firmaet Caso helt klart være en af de maskiner du skal overveje. Caso producerer isterningmaskiner i den højeste kvalitet, og i nogle utrolige flotte designs. Et flot design er vigtigt for mange mennesker, hvis det er en maskine som skal stå fremme.
  • DeLonghi – Stor eller lille ismaskine, DeLonghi har begge dele. Firmaet DeLonghi er et stort firma inden for ismaskine branchen, som producerer alt, lige fra små ismaskiner til modeller med 2 skåle i. Mulighederne er uendelige med en DeLonghi ismaskine, og det eneste der stopper dig, er din fantasi.
  • Exido – Pris, kvalitet og lækkert design er tre ting som går op i en højere enhed, når man køber en ismaskine fra Exido.  
  • Gastroback – Gastroback er kendt for, at lave nogle brugervenlige produkter. Gastroback har brugt enorme mængder tid på, at finpudse deres brugervenlighed, hvilket også kan ses og mærkes af brugerne.
  • Kenwood Kenwood er et af de mest anerkendt firmaer inden for husholdningsmaskiner. Kenwood producerer stort set alle former for køkkenmaskiner, og man kan derfor rolig sige, at de har styr på det de laver. De har også produceret en ismaskine, som man må sige lever op til de høje standarder, som Kenwood har. Der er ingen tvivl om, at de ved hvordan man laver kvalitetsprodukter.
  • Nemox – Når vi snakker om ismaskiner, så skal firmaet Nemox, også nævnes. Det er et af de største firmaer inden for ismaskine verdenen, og de levere både til erhverv og private. Man må virkelig sige, at de har styr på det de laver, og mange af de dele som bliver brugt i deres professionelle maskiner, bliver også brugt i de maskiner som de producerer til private.

Gode råd

Når du har har anskaffet dig en ismaskine, er der forskellige gode råd, som vi gerne vil give dig. Det første gode råd er, at gøre den ren med det samme. Det var også et råd vi gav længere op i artiklen, men vi synes det skal gives igen.

Det er utroligt vigtigt, at du får rengjort din ismaskine ordentligt. Både for din egen skyld, men også for andres. Selv de mindste rester efter is, kan ende med, at blive farlige for både helbredet og maskinen. Derfor anbefaler vi, at man gør maskinen ren med det samme, da det er lettest.

Hvis du har en ismaskine med aftagelig skål, så anbefales det altid, at have skålen liggende i fryseren. Du er på den måde altid klar til, at lave is, da det er skålen der køler ingredienserne ned.

Når du har muligheden, vil det næsten være synd, hvis du ikke prøver en masse forskellige ingredienser, og dermed en masse forskellige varianter af is. Hvem ved, måske finder du din nye favoritis på denne måde.