madmaskiner-omtalt

Kummefryser test – 3 modeller der er pengene værd!

kummefryser test

Er det tid til at opgradere frysekapaciteten lidt? En kummefryser kan være et ganske udmærket valg, hvis du har brug for meget plads og generelt elsker at samle dig et godt forråd af diverse fødevarer.

Nedenfor har vi testet tre kummefrysere mhp. at du kan danne dig et lidt bedre billede af, hvad du godt kunne tænke dig.

Samtidig har sammenlignet priserne hos mere end 10 af de største online forhandlere, så du, hurtigt og let, kan finde den bedste pris.

 

Læs også:


Electrolux EC3131AOW kummefryser

Electrolux EC3131AOW kummefryser Velrenommerede, rummelige kummefryser i energiklasse A++.

SpacePlus

Den første model i vores kummefryser test er en Electrolux EC3131AOW der har en frysekapacitet på 292 liter og er indrettet med tre trådkurve.

Pladsen i fryserummet er yderst godt udnyttet, og producenten har virkelig forsøgt af skærme mange af de tekniske detaljer godt af, så du kan få endnu mere plads. Indvendig belysning sikrer dig et godt overblik.

Håndtag med ventil og lås

Det sker tit at der dannes et lille vakuum, hvis du åbner, lukker og åbner fryseren igen lige efter hinanden. Håndtaget på denne model er udstyret med en lille ventil, der udligner dette vakuum, så den er lettere at åbne.

Det er desuden muligt at låse låget via et lille nøglehul i håndtaget.

Statisk kølesystem

Kølingen i denne model er statisk og der kan derfor være en lille afvigelse i temperaturen fra top til bund. Temperaturen indstilles mekanisk.

Energiklasse A++ og LowFrost

Du sparer 25% af elregningen ved at købe en kummefryser med energimærke A++ frem for A+. og med LowFrost kan du sikkert spare endnu mere

LowFrost systemet nedsætter forekomsten af frostbelægninger på fryserens bund, sider og låg, samt på de varer, der måtte befinde sig i fryserummet. Det er det næstbedste efter NoFrost med fuldautomatisk afrimning. Med LowFrost sikres det at fryseren altid yder sit bedste med et så lavt energiforbrug som muligt.

Ved alm. afrimning af fryseren, er der et praktisk afløb i bunden af fryseren.

SuperFrys

Nedfrys større partier af nyindkøbte varer på den halve tid med SuperFrys. Med denne funktion sænkes temperaturen yderligere et par grader mhp. at nedkøle nye varer så hurtigt som muligt. Det er både energibesparende og sikkert, da vitaminer og smag bevares under processen.

TempAlert

En sikkerhedsfunktion TempAlert i fryseren holder heletiden øje med at temperaturen ikke stiger. Skulle dette være tilfældet – måske fordi låget ikke er lukket rigtigt – lyder der en alarm og der tændes en advarselslampe..

Allerede kåret som vinder før

Electrolux EC3131AOW er allerede tidligere kåret som vinder af Bedst i test hos forbrugerbladet Tænk tilbage i november 2013 – og dette med rette! Dette er bare en super god fryser. Den er økonomisk, rummelig og har mange smarte funktioner, der kan vise sig yderst nyttige for dig.

Se hele anmeldelsen af Electrolux EC3131AOW kummefryser her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Scandomestic SB201A+ kummefryser

Scandomestic SB201A+_5 Standard kummefryser med god plads og SuperFrys funktion i energiklasse A+.

Velkendt design

Scandomestic SB201A+ er som kummefrysere er flest prydet i et klassisk hvidt design og et praktisk stort låg på toppen.

Har du lige fyldt fryseren med is og andre desserter, eller af anden grund ønsker at aflåse den, er dette muligt via en lille lås i håndtaget på låget.

Kapacitet

Fryserummet har en kapacitet på 201 liter og er indrettet med to trådkurve, således at du også kan skabe lidt system i alle de frostvarer, du har købt ind til familien.

Den indvendige belysning gør det lidt lettere at overskue alle herlighederne på en gang.

Statisk kølesystem

En kompressor sørger for at holde temperaturen langt under frysepunktet i det firestjernede frostrum. Kølingen er statisk, og der kan derfor være en lille forskel i temperaturen fra toppen af fryserummet til bunden af det. Temperaturen indstilles mekanisk.

SuperFrys

Denne smart og energibesparende funktion vil du hurtig lære at blive glad for. Ved aktivering af SuperFrys sænkes temperaturen i fryserummet yderligere et par grader mhp. at nedfryse nye frostvarer til den samme temperatur som de øvrige varer, der allerede befinder sig i fryseren. Funktionen er aktiv noget tid, hvorefter den selv slår tilbage på almindelig frysetemperatur.

Afrimning

Der er desværre ingen NoFrost eller LowFrost på denne model, hvorfor du selv må i gang med at afrime. Det anbefales at afrime fryseren mindst tre gange årligt. Vask gerne hele fryseren ned i sæbevand tilsat lidt rodalon i samme omgang, så mindsker du forekomsten af bakterier og dårlig lugt.

Bedst til prisen

Scandomestic SB201A+ har måske ikke lige så mange smarte funktioner at byde på som ovenstående model, og frysekapaciteten er da også lidt mindre, men til gengæld får du en rigtig godt fryser til prisen. En fryser der kan holde i mange år.

Se hele anmeldelsen af Scandomestic SB201A+ kummefryser her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Liebherr GT 4932-20 Comfort kummefryser

Liebherr GT 4932-20_1 Større, økonomisk A++ kummefryser med elektronisk temperaturstyring og StopFrost funktion.

God plads

Den sidste model i vores kummefryser test er en Liebherr GT 4932-20 Comfort som er en af de større modeller inden for kummefrysere.

Med en kapacitet på hele 449 liter er der god mulighed for at du kan samle dig et passende forråd af diverse frostvarer til dig og din familie.

Den indvendige belysning bedre giver overblik over indholdet i fryseren.

Indretning og tilkøb

Indretningen er ganske simpel med to trådkurve. Det er muligt at tilkøbe yderligere 11 separate trådkurve mhp. at gøre fryserens indhold mere overskueligt.

Skulle du af den ene eller den anden grund have behov for at aflåse fryseren, er der mulighed for at eftermontere en lille lås i håndtaget på låget.

Statisk kølesystem

Kummefryseren er udstyret med en kompressor, der sørger for at holde luften kølig i hele fryserummet. Temperaturstyringen er elektronisk, hvilket gør det meget lettere at indstille temperaturen helt præcist.

SuperFrost

Nedfrys nye frostvarer lynhurtigt med denne smarte og energibesparende funktion, der automatisk slår tilbage på almindelige frysefunktion efter noget tid.

StopFrost (LowFrost)

Dette smarte system nedsætter dannelsen af rimfrost på bund, sider og låg, samt på frostvarerne med op til 70%. Det er ikke NoFrost (automatisk afrimning), men noget, der ligner.

Afrimning af fryseren foregår manuelt, men med StopFrost kan du nedsætte frekvensen af de årlige afrimnings seancer. Der er afløb i bunden af fryseren, så vandet kan løbe fra ved afrimning.

Optisk alarmsystem

Ved uventet temperaturstigning i fryserummet, vil der lyse en lille lampe.

Mindre vakuum dannelse

En anden smart funktion ved StopFrost er at den nedsætter dannelsen af vakuum, således at det er lettere at åbne fryseren igen, hvis den lige har været åbnet.

Se hele anmeldelsen af Liebherr GT 4932-20 Comfort kummefryser her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Afrimning og rengøring af kummefryser

Et nødvendigt tiltag, hvis du vil sikre dig en energivenlig og hygiejnisk kummefryser med en lang levetid.

Den økonomisk fordel

Det kan godt betale sig at afrime fryseren fra tid til anden, hvis du ønsker at holde strømforbruget nede. Jo mere rimfrost der er i fryseren, des mere energi bruger den nemlig også, da den således både skal holde frostvarer og frostbelægninger kolde på en gang.

Afrimningsprocessen

Lær, hvordan du trin for trin afrimer din kummefryser nemmest:

  • Afbryd strømmen til fryseren.
  • Fjern alle frostvarer og læg dem i fryseposer, baljer eller andet.
  • Er der et afløb i fryserens bund – evt. med et prop – bør du sætte en skål eller en balje under dette. Alternativt må du fjerne det overskydende kondensvand med en ren karklud eller viskestykke.
  • Ønsker du at afrimningsprocessen skal gå lidt hurtigere, kan du med fordel sætte en balje med varmt vand i midten af fryseren.
  • Større stykker is kan fjernes med en grydeske – husk at denne ikke må være af metal, da du således kan komme til at ridse indersiden af fryseren.
  • Er der installeret SuperFrys på din kummefryser, kan du med fordel bruge denne funktion, når fryseren startes op på ny.

En god tommelfingerregel er at frostbelægningen på sider, top og bund ikke må blive mere end 3-5 mm tyk inden fryseren igen skal afrimes.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.