madmaskiner-omtalt

Minikøleskab test – Køleskabe i miniformat

Minikøleskab test

Baren er åben og gæsterne strømmer ind til det, der lader til at blive en forrygende aften med venner og bekendte fra nær og fjern.

En afgørende faktor til en god fest er en lækker og kold servering. Det er derfor først og fremmest her at minikøleskabet har vundet sit indpas de seneste år.

De har dog vist sig nyttige andre steder også – f.eks. på diverse kollegieværelser, i sommerhuse, i kolonihavehuse, i campingvogne, på hotelværelser og andre steder, hvor der ikke er behov for en større kølekapacitet.

 

 

Læs også:


Gorenje RB4061AW minikøleskab

Gorenje RB4061AW_3 Rummeligt, støjsvagt og økonomisk A+ minikøleskab med statisk kølesystem.

Minikøleskab med tabletop

Der kan være stor forskel på, hvordan de enkelte minikøleskabe er designet og indrettet. Gorenje har gjort et flot stykke arbejde med denne udgave, som praktisk talt ligner en lille udgave af et rigtig køleskab – og det fungerer da også op samme måde.

Køleskabet er gennemgående designet i et klassisk hvidt look og har tabletop, således at det også kan bruges som et lille bord.

Lågen er vendbar, så du kan vende den lige som det passer dig. Den har desuden et praktisk håndtag, der gør det nemt at åbne den.

Kapacitet og indretning

Kølerummet her en kapacitet på 88 liter. Der er en hylde designet i brudsikker i skabet. I lågen findes to hylder, hvor der er plads til flasker og nogle småting.

Desuden medfølger der en æggebakke til seks æg.

Statisk kølesystem

Kølingen foregår vha. en kompressor, der lige er kraftig nok til at køle alt luften i køleskabet. Der er således ikke ventileret køling i denne model, men det burde heller ikke være et problem, når kølerummet ikke er større.

Støjsvag

Du kan sagtens bruge dette lille køleskab i en campingvogn eller andre steder uden at det holder dig vågen hele natten med en brummende lyd. Gorenje BR4061AW er yderst støjsvag med et maksimalt støjniveau på 38 dB.

Derfor vinder Gorenje BR4061AW

Alt efter, hvad du skal bruge et minikøleskab til er denne model et rigtig fint eksemplar, der kan opfylde de flestes behov. Både designet med tabletop, energiforbruget, kølesystemet og støjniveauet har vist sig at være ganske udmærket sammenlignet med andre modeller i samme klasse.

Går du efter et rigtig minikøleskab til en bar, er dette dog nok ikke modellen for dig, da der ikke er glaslåge i.

Se hele anmeldelsen af Gorenje RB4061AW minikøleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Gram KS 3135-90 minikøleskab

gram-ks-3135-90_6

Enkelt, smart og funktionelt A+ køleskab fra Gram

Med dette smarte og enkle mini køleskab fra Gram, kommer du ikke til at mangle plads til dine kølevarer. Hvis pladsen er trang i din bolig, sommerhus eller campingvogn, så er hjælpen nær. Masser af hyldeplads er lige hvad det nye Gram KS 3135-90 har. Køleskabet er i energiklasse A+ og har et ekstremt lavt lydniveau.

Vendbar dør

Det kan være ret afgørende, om et køleskab åbner den ene eller anden vej i forhold til plads og indretning.

Gram KS har vendbare hængsler, hvilket betyder at du selv kan vælge, hvilken vej skabsdøren skal åbne. Ret praktisk, når man ikke lige har så meget plads til rådighed. 

Masser af plads

Med fire hylder i skabet plus en stor skuffe til for eksempel grøntsager, og tre hylder i døren med æggebeholder, så rækker de 130 liter langt. Gram KS 3135-90 designet er hvid NewFreshline og hylderne i køleskabet er af brudsikkert glas. Du bruger kun 116kW om året i strøm med det bedste Mini køleskab fra Gram, der er kendt for høj kvalitet og lang levetid.

Konstant temperatur og god madhygiejne

Med den mekaniske temperaturregulering er køleskabet altid lige koldt. Indstil temperaturen på termostaten inde i skabet, og når du først har fundet et passende niveau for dine kølevarer, så ændrer temperaturen sig ikke. Det er nemt at holde god hygiejne i skabet, da det er udført i et enkelt og tilgængeligt design. Tag hylder og skuffer ud rengør på almindeligvis – jo oftere, des bedre madhygiejne får du i hjemmet.

Læs hele anmeldelsen af Gram KS 3135-90 køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Dometic RH429 LDAG minikøleskab

Dometic RH429 LDAG Ægte lille minibar køleskab med glaslåge i energiklasse E.

Baren er åben

Drømmer du om at lave en lille bar hjemme i kælderen eller blot at købe et fedt lille køleskab til klubværelset, så er dette måske noget for dig.

Det sidste i vores minikøleskab test er et Dometic RH429 LDAG designet som en lille kube i kulsort metal og med en flot køleskabslåge i glas. Der er lys i skabet, så det ser smart ud – også på afstand.

Mindre plads

Denne model er den absolut mindste. Med en samlet kølekapacitet på blot 20 liter, er der kun plads til de mest essentielle mad- og drikkevarer.

Indretningen er, ligesom pladsen, sparsom med kun en halv hylde. Der er selvsagt ingen hylder i lågen. Den halve hylde gør det muligt at have helflasker og andre høje kartoner og flasker stående oprejst i bunden.

Optimal køling

Det statiske kølesystem med Fuzzy Logic Energy Control sørger for at der altid er den samme temperatur i køleskabet og sørger for at elmåleren ikke løber løbsk.

Automatisk afrimning

I og med at dette køleskab højst sandsynligt skal bruges udelukkende til drikkevarer, er der også meget sandsynligt vil blive åbnet og lukket ofte, og derved danne en del rimfrost. Derfor har producenten valgt at installere automatisk afrimning i det, således at det altid kan yder bedst muligt med mindst mulig energi.

Energiklasse E

Man kan nærmest ikke komme længere ned på rangstigen når det kommer til det med energiklasse. Dometic RH429 LDAG er ikke lige frem det mest økonomisk køleskab i denne test. Dog skal det siges at det jo som bekendt er en meget lille model, og det samlede strømforbrug derfor i længden ikke er så stort.

Se hele anmeldelsen af Dometic RH429 LDAG minikøleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Scandomestic SKS 128A+

Scandomestic SKS 128A+

Et mini køleskab med stor kapacitet

Det ser ikke ud af meget – det lille hvide Scandomestic SKS 128A+, men det rummer hele 116 liter, og er udstyret med tre justerbare sikkerhedshylder af glas, samt med vendbar dør. Det gør det nemt at finde plads til i hjemmet, fritidsboligen eller i campingvognen. Og den vendbare skabsdør gør det muligt selv at vælge retning, når døren skal åbnes.

Energiklasse A+

Scandomestic SKS 128A+ er i energiklasse A+, og det betyder et årligt forbrug på bare 113 kW. Når du har fundet den rette temperatur til dit køleskab, ved hjælp af den mekaniske regulator inde i skabet, så kører det bare med samme konstante temperatur. Køleskabet er meget lydsvagt, og vil derfor ikke genere i det daglige.

Rengøring og madhygiejne

Scandomestic SKS 128A+ er utrolig nemt at rengøre. Det er produceret i lige rene flader, og hylderne er lette at tage ud og vaske af. Det er altid vigtigt at holde sit kølskab meget rent. Madhygiejne skal man tage alvorligt, og man skal for eksempel altid sørge for at holde grøntsager og kød adskilt i skabet.

Adskil maden i køleskabet

Derfor er det en god ide, at bruge plasticbeholdere til opbevaring af madvarer. Det gør det mere sikkert. Rengøring skal udføres ret ofte, og bør altid fremstå rent og lækkert. Det kan også forlænge holdbarheden af varer.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Zanussi køleskab ZRG16605WA

Zanussi køleskab ZRG16605WA_1

Flot 153 liters selvafrimende køleskab fra Zanussi

Har du ikke ret meget plads, og har du brug for et mindre køleskab, der kan passe ind rigtig mange steder, så skal du måske kigge på dette skab fra Zanussi. Med sit enkle design i hvid farve og 153 liter plads, kan du nemt have plads til alle dine kølevarer.

God plads

Der er tre hylder og en grøntsags-skuffe i skabet, og tre hylder i skabsdøren, som kan tilpasses efter behov. Så er der også plads til selv de højeste flasketyper. Det virker meget rummeligt på trods sin størrelse. Der er selvfølgelig lys i skabet, når du åbner skabsdøren.

Energiklasse A+ giver god økonomi

Zanussi ZRG16605WA er et af markedet bedste mini køleskabe, både når det gælder lydniveau, holdbarhed og pris.

Som et energi A+ køleskab er det meget billigt i strøm, og det betyder også at det er godt for miljøet. Har man ikke brug for frysekapacitet i sin hverdag, er det langt mere energibesparende og nøjes med et køleskab, da frysere bruger kompressor, og derfor bruger meget mere strøm. 

Selvafrimende

Køleskabet er selvafrimende, men det er vigtigt, at du også selv bidrager til top mad hygiejne. Køleskabet har lige flader og gør det nemt for dig, at tage hylder og skuffe ud, så du kan holde det rent og hygiejnisk.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Tænk dig om…

Selvom det er en sjov ting at have et lille minikøleskab i husholdningen bør du nøje overveje, hvad det skal bruges til.

Det med elforbruget

Det er desværre langt fra alle modeller af minikøleskabe, der endnu er nået op på blot at være energiklasse A køleskabe. Måske fordi markedet med disse små modeller ikke lige så stort som med almindelig køleskabe, eller måske fordi de generelt er mindre end andre køleskabe og på den måde forbruger mindre energi.

Hvor og hvornår?

Uanset hvad, kan det godt betale at se sig for, hvis du er en af dem, der bekymrer sig om miljøet, CO2 udledning og det generelle energiforbrug på årsbasis. I testen er der medtaget to gode modeller i energiklasse A+, men der er også en model i energiklasse E.

Tænk over, hvad du skal bruge køleskabet til, og hvor tit du skal bruge det. Skal det fungere som dit primære køleskab, kan det godt betale sig at investere i et køleskab med energimærke A.

Skal det derimod kun bruges, når du er på tur med campingvognen eller tilbringer et par sammenhængende dage i kolonihaven, kan en laver energiklasse måske godt komme på tale, da det så ikke vil være tændt hele året.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.