madmaskiner-omtalt

Vinkøleskab test – 3 fantastiske vinkøleskabe med prissammenligning

Vinkøleskab test_1

Er du en sand vinelsker, bør du gøre dig selv en tjeneste og købe et vinkøleskab. Det er således slut med at servere dyre og gode vine, der helt har mistet smagen, fordi temperaturen ikke er korrekt.

Vi har lavet en vinkøleskab test og fundet de 3 bedste frem til dig, med prissammenligning, så du, nemt og hurtigt, kan finde det vinkøleskab der matcher dine behov og samtidig til den bedste pris.

 

 

Læs også:


Liebherr WKb 3212-20 vinkøleskab

Liebherr WKb 3212-20_2
Økonomisk vinkøleskab i energiklasse A med plads til 164 flasker.

Brugbart design

Det er ikke til at komme udenom at designet på denne model er noget helt særligt med en sort hardline yderramme og en flot inderside i stål.

Lågen er med tonet glas, der beskytter vinen mod UV-lys. Den er højrehængt fra producenten af, men kan vendes ved behov.

Køleskabet har en kapacitet på 309 liter, og kan rumme 164 flasker á 0,75 liter.

Indretningen er simpel og overskueligt med tre træhylder, der kan justeres op eller ned i højden ligesom det passer dig. Alle hylderne har riller til at lægge vinen i. Der er ligeledes riller i bunden af køleskabet.

Den indvendige belysning skaber fremme et godt overblik over køleskabets indhold.

Dynamisk køling og FreshAir filter

Kølingen foregår dynamisk, hvor den kolde luft cirkuleres rundt i hele køleskabet mht. på at sikre en jævn temperatur over hele fladen. Luften cirkuleres gennem et FreshAir filter med aktivt kul. Ved at gøre dette, mindskes forekomsten af mug og dårlig lugt. Desuden holdes luftfugtigheden i skabet også stabil.

Der er kun en kølezone.

5-20 grader

Temperaturen indstilles elektronisk via det lille digitale MagicEye display, der er placeret øverst på skabet. Det er muligt indstille temperaturen fra 5 til 20 grader.

Automatisk afrimning

Køleskabet sørger selv for at afrime bagvæggen, så du kan få mere tid til at nyde et lækkert glas vin med venner og familie.

Bedst i test

Liebherr WKb 3212-20 er en sikker vinder, da du med dette vinkøleskab får utroligt meget for pengene. Designet er meget brugervenligt, der er god plads, kølesystemet virker perfekt og er der også automatisk afrimning.

Se hele anmeldelsen af Liebherr WKb 3212-20 vinkøleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Caso WineMaster 38 vinkøleskab

Caso WineMaster 38_2
Stilfuldt vinkøleskab i energiklasse A med to kølezoner.

Lidt mindre, men fint

Caso WineMaster 38 er et virkeligt flot vinkøleskab, der gennemgående er designet i poleret rustfrit stål. Lågen, med det flotte håndtag, er designet med en tilsvarende flot UV-beskyttende glasrude.

Køleskabet har maksimalt plads til 38 flasker ialt, og er således det mindste i denne test. Skabet er indrettet med syv træhylder , der kan justeres i højden.

Skab dig et ekstra godt overblik med den indvendige belysning.

Dynamisk køling

Kølingen foregår dynamisk, hvilket sikrer en ensartet, jævn temperatur i hele kølezonen.

5-22 grader

Temperaturen kan indstilles elektronisk via det lille LED-display med blåt lys, og går således fra 5-22 grader.

To kølezoner

Det er muligt at indstille temperaturen på to forskellige niveauer, da dette vinkøleskab har to kølezoner. Skabet kan f.eks. således bruges til rød- og hvidvin på samme tid. Praktisk og pladsbesparende.

Bedst til prisen

Nok er dette vinkøleskab det mindste i denne test, men det er stadig den model, hvor du får mest kvalitet for dine penge. Super flot design, to kølezoner, god rummelighed og et genialt kølesystem – så kan man næsten ikke ønske sig mere.

Se hele anmeldelsen af Caso WineMaster 38 vinkøleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
Barlife 5.490,00 0,00 5.999,00 Læs mere

Candy CCV 1420 GL vinkøleskab

Candy CCV 1420 GL
Flot vinkøleskab i energiklasse B med plads til 70 flasker.

Rummeligt skab

Candy CCV 1420 GL er elegant designet i sort højglans og en flot låge med UV-beskyttende glas. Lågen er ikke vendbar.

Køleskabet er relativt stort, og der er i alt plads til 70 bordeaux flasker i skabet.

Indretningen er simpel og overskuelig med fem højdejusterbare hylder og en specialdesignet hylde til dine favoritvine. Alle i hylderne er lavet i træ og har alle riller til at lægge vinflaskerne ned i, så de ikke ruller.

Der er indvendig belysning i skabet, således at du kan skabe dig et bedre overblik.

Statisk køling

Der er kun en kølezone i dette vinkøleskab, som køles statisk, hvilket betyder at der kan være en lille afvigelse i temperaturen fra top til bund i og med at den kolde luft ikke cirkuleres.

7-14 grader

Temperaturstyringen justeres elektronisk via det lille betjeningspanel i toppen af køleskabet, således at du kan indstille temperaturen helt præcist.

et er muligt at sætte temperaturen fra 7 til 14 grader. Køleskabet fungerer bedst, hvis det rum, det står i, har en temperatur på 16-32 grader.

Termisk alarmsystem

Som vinelsker ved du sikker godt, hvor meget temperaturen på vinen betyder for smagen. Candy har været så venlige at installere en termisk alarm, hvis temperaturen pludselig ændrer sig for meget – måske fordi lågen ikke er lukket ordentlig i.

Se hele anmeldelsen af Candy CCV 1420 GL vinkøleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Opbevaring af vin

For at få mest mulig ud af at en god flaske vin, er der nogle særlige forholdsregler, der bør overholdes for at den kan få lov til at modne ordentligt.

Rødvin

Som grundregel må du aldrig lægge en rødvin på køl, da det kan ødelægge smagen. Nedenfor ses en tabel over den rette temperatur at servere forskellige typer af rødvin ved.

 

Type

Temperatur

Lette og unge rødvine 14-17 grader
Fyldige, tunge og modne rødvine 18-19 grader

 

Er din rødvin blevet opbevaret i en kælder, hvor temperaturen er under de anbefalede grader, bør rødvinen langsomt opvarmes. Dette kan helt simpelt klares ved at stille den på køkkenbordet.

Du kan med fordel servere rødvinen 1-2 grader koldere end den bør være, da den hurtigt bliver varmet op efter ophældning i glas.

Hvidvin

Hvidvin nydes bedst, når det er godt afkølet. Det er også derfor at det er det oplagte valg til en varm sommeraften. Nedenfor finder ud en oversigt over de optimale temperaturer til de forskellige hvidvine.

 

Type

Temperatur

Lette hvidvine og mousserende vin 8-10 grader
Fyldige hvidvine, champagne, cava og andre dessertvine 11-13 grader

 

Kom aldrig hvidvin i fryseren, da den voldsomme kulde kan ødelægge smagen. Kom i stedet vinen i køleskabet.

Igen kan du med fordel servere vinen 1-2 grader koldere end den egentlig skal være, da der hurtigt bliver varmere efter skænkning i glas.

Generelle regler for opbevaring af vin

Efter at have fået styr på temperaturen, er der lige nogle andre grundregler, du også bør overholde, hvis du ønsker at servere en god flaske vin.

Liggende stilling

Ved at lægge vinen ned undgås udtørring af flaskens overkrop og korkproppen.

Luftfugtighed

Hvis vinflasken er forseglet med en korkprop, er det vigtig at luftfugtigheden ligger på minimum 35% – helst 55-57%. Dette for at undgå at proppen skrumper og derved lukker luft ind i flasken.

Vær opmærksom på at etiketterne på flaskerne ikke ødelægges ved for høj luftfugtighed.

Lys

Mange tror fejlagtig at det mørke glas, vinflaskerne er lavet i, er UV-beskyttende. Dette er desværre ikke tilfældet. Det er derfor vigtigt at vinen opbevares mørkt eller bag UV-beskyttende glas.

Vibrationer

Har du fået eller købt en dyr flaske vin, som skal lagres i mange år inden der må tages hul på den, bør den ligge et sted, hvor der kommer så lidt rystelser og vibrationer som muligt. Dette kan nemlig ødelægge nogle indholdsdele i vinen.

Lugte

Selvom vinflasker i vor tid er godt forseglet med kort, metal og plastik, kan diverse stærke lugte alligevel godt have en indvirkning på smagen, hvis det er en vin, der skal opbevares i en længere årrække inden den skal drikkes.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.