madmaskiner-omtalt

Isterningmaskine

Lige så simpel som den er, lige så genial er isterningen. Har du ikke tid til at vente på fryseren, må der en isterningmaskine til. Her kan du læse mere om de mange forskellige modeller, høre om alle deres fordele og ulemper og finde det billigste sted at købe dem!

Isterninger er geniale. Afkøling i små praktiske terninger lige til at komme i drinken, sodavanden eller bare til at gå og sutte på en varm sommerdag.

Med din egen isterningmaskine i huset behøver du ikke vente nær så længe på at få lækre, kølige isterninger, som du skal med den traditionelle isterningbakke eller -pose. Se de mange maskiner og læs mere om isterningmaskiner her på siden.
Isterningmaskine test

Nu kan det dog gøres, om end muligt, endnu nemmere og hurtigere. Med en isterningemaskine, er dagene forbi med isterningeposerne, hvor der var en for stor grad af planlægning. En isterningemaskine sikrer dig isterninger, lige præcis når du vil have det.

Selve ideen bag hurtige isterninger på denne måde, er ikke specielt ny. Den funktion kender man fra de lidt dyrere modeller af køleskabe. Med en isterningemaskine, er det dog ikke længere nødvendigt at tage plads fra køleskabet, og den kan såmænd også gemmes væk, når den ikke bruges. Alt i alt en win-win løsning, at investere i en isterningemaskine.

Mere om isterningemaskinen

Afhængig af hvilken model du køber dig og selvfølgelig prisen på den, vil de fleste modeller kunne producere mellem 50-80 isterninger i timen.

Langt størstedelen af modellerne er forholdsvis lette at betjene.

Fyld vand i beholderen, tryk på startknappen og efter et øjebliks venten, er de første par isterninger klar til dig og dine gæsters drinks.

Du kan sagtens tage et par stykker is ud, mens maskinen er i gang – tryk på stopknappen, træk isbeholderen ud, og tag de isterninger, du har brug for. Sæt derefter isterningmaskinen i gang igen, så der er flere isterninger til senere.

Når isterningbeholderen er fyldt, er der en lille lampe som lyser. Der er ligeledes en lampe, der lyser når vandbeholderen skal genopfyldes.

Maskinen har sig en vandbeholder, som ca. kan rumme mellem 2-5 L vand, afhængig af model og pris.

Til inspiration

Det er ikke blot til drinks, at isterninger kan være anvendelige. En drikke som iskaffe er vundet utrolig meget frem, henover de seneste år, og er også en rigtig lækker variation af kaffen.

Hvad skal du bruge til en lækker iskaffe?

- Isterninger

- Kaffe, ca. 1. dl

- 1-2 dl mælk, helst sød- eller letmælk

- Eventuelt sirup for at give smag og ekstra sød

Ønsker du skum på toppen, så start med at skumme mælken op. Brug en god stavblender eller mælkeskummer. Kom isterninger i glasset og hæld mælken i. Hæld forsigtigt kaffen heri. Kom skummet på toppen.

Hvis du er mere til the, så har vi her en opskrift på en rigtig lækker is-the, lavet med udgangspunkt i en indisk the.

Hvad skal du bruge?

7 g assamte

1/2 liter kogende vand

ca. 1 spsk. honning eller sirup

1 tsk. vaniljepulver

1/2 vaniljestang

3 modne bananer

1 dl mælk efter eget valg

ca. 10 isterninger

1. Bryg teen efter anvisning på pakken, lad den trække 5-7 minutter.

2. Køl den af, og kom den i blenderen med honning, vanilje, skrællet banan og mælk.

3. Kør, til konsistensen er helt ensartet, og hæld drikken i glas, som er fyldt med isterninger.
Dermed et fint alternativ til iskaffen, hvis ikke man er den store kaffedrikker.

Mange modeller tilbyder desuden også muligheden for både isterninger eller knust is. Knust is kan være uvurdeligt, især hvis det er til drinks, der skal laves is. Og har man sagt knust is, så har man også sagt mojito. Herefter følger der naturligvis en opskrift på en klassisk og lækker mojito, hvor knust is måske ikke er den mest smagsafgørende ingrediens, men til gengæld kan du ganske enkelt ikke kalde drinken for mojito, hvis ikke den indeholder knust is.

Såfremt din model ikke tilbyder knust is, så kan du selvfølgelig bare lave alm. Isterninger, for så selv at knuse dem!

Mojito – du skal bruge:

4 cl cubansk lys rom

8-12 friske mynteblade

½ frisk lime i både

Knust is

Danskvand efter behov (ca. 5 cl)

Rørsukker efter behov (ca. 5 gram)

Fremgangsmetode

Mos mynte, rørsukker og lime direkte i highball glasset. Når saften er kommet ud i glasset, tilføjes den knuste is – cirka 4/5 dele fyldt glas. Nu tilføjes rommen og der røres i glasset. Tilføj danskvand efter behov og server med sugerør og serviet.

Hermed har du en af de mest kendte og mest lækre drinks – nyd den!

Kan isterninger gøres en smule sjovere? Svaret er ja! Tag børnene med ind over processen, og få mere morskab ud af det. Erstat eksempelvis vandet i beholderen med citronvand, juice, saftevand eller lignende, og få isterninger der smager således!