madmaskiner-omtalt

Køleskab test – 4 topscorer i test

Køleskab test_1

Et køleskab er en uundværlig ting i en almindelig husholdning nu til dags. Uden dette ville vi være tvunget til enten at skulle grave en del jordhuller eller at skulle tage på indkøb hver eneste dag – to muligheder der ikke harmonerer særlig godt med de fleste menneskers travle hverdag.

Snak til side. Vi har testet fire store køleskabe fra fire kendte producenter.

De er alle blevet vejet, målt og fundet værdige til denne test – dog er der selvfølgelig kun en vinder.

Du kan få et overblik over både priser og køleskabe ved at læse vores køleskab test her.

 

 

 

 

Se også:


Siemens KS36VAI41 køleskab

Siemens KS36VAI41_5 Støjsvagt, økonomiske A+++ køleskab med dynamisk kølesystem, SuperKøl og automatisk afrimning.

God plads

Kølekapaciteten er på 346 liter og kan rumme nærmest alle størrelser og former af fødevarer. Siemens har virkelig gjort en indsats for at udnytte pladsen bedst muligt med hylder i skab og låge. LED-belysningen giver dig det perfekte overblik.

Lågen er designet i AntiFingerprint rustfrit stål.

FlexShelf

FlexShelf består af to sammensatte hylder ovenover hinanden. På overhylden kan du opbevare de lidt større fødevarer, mens underhylden er god til mindre ting såsom pålæg.

HydroFresh skuffe

Opbevar dine frugter og grøntsager i denne skuffe og få dem til at holde i op til dobbelt så lang tid ved at regulere på luftfugtigheden i skuffen. Desuden bevares smag og vitaminer. En smart detalje, der mindsker madspild.

Dynamisk kølesystem med FreshSense

Hold styr på og juster evt. på diverse indstillinger via det lille display med TouchControl. Kølingen foregår vha. en ventilator, der cirkulerer den kolde luft rundt i hele køleskabet. Luften cirkuleres gennem et AirFreshFilter, der minimerer dårlig luft. FreshSense teknikken holder via små sensorer øje med at temperaturen forbliver på det ønskede punkt fra top til bund.

Skulle du glemme at lukke døren til køleskabet, lyder der en alarmtone fra det, når temperaturen stiger for meget.

SuperKøl

Ved aktivering af SuperKøl funktionen sænkes temperaturen lynhurtigt til 2 grader. Dette er smart, hvis du lige har fyldt køleskabet med nye madvarer. Herved undgår du nemlig en unødig tempeaturstigninge og de nye varer nedkøles hurtigere til den samme temperatur som de øvrige madvarer i køleskabet har.

Automatisk afrimning

Køleskabet sørger selv for at afrime, således at det altid præsterer bedst muligt og bruger af mindst mulig energi.

Støjsvag

Det skal nævnes at Siemens KS36VAI41 er en af de mere støjsvage modeller med et maksimalt støjniveau på blot 38 dB.

Derfor vinder Siemens KS36VAI41 køleskab

Det er svært at komme udenom at dette er en vældig fin model både mht. design, egenskaber og pris. Det har alle de funktioner der kræves for en optimal køling i et stort køleskab; dynamisk køl, FreshSense og SuperKøl. Desuden er det godt indrettet og gør ikke meget væsen af sig, når du ikke lige kigger på det.

Se hele anmeldelsen af Siemens KS36VAI41 køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Bosch KSV36VW40 køleskab

Bosch KSV36VW40 banner Stort, fritstående og energivenligt A+++ køleskab fra Bosch.

Rummelig og praktisk

Den første model i vores køleskab test er et 346 liter stort køleskab der er simpelt, men godt indrettet, og der er virkelig plads til nærmest alle former og størrelser af madvarer.

Der er syv hylder i brudsikker glas, hvoraf de fem kan justeres i højden, en forkromet flaskeholder og en stor CrisperBox med fugtighedsregulering, således at dine frugter og grøntsager kan holde i op til dobbelt så lang tid.

I lågen finder du yderligere fem hylder til diverse mælkeprodukter og andre småting.

Hele kølerummet er lyst op med små LED-lamper, der sikrer dig et godt overblik.

Nærmest lydløst

Bosch KSV36VW40 er en af de mere støjsvage modeller på markedet, og der er således ingen fare for at du bliver holdt vågen det halve af natten pga. en brummende køleskab. Støjniveauet ligger således kun på 38 dB.

Dynamisk kølesystem med FreshSense

Temperaturen indstilles elektronisk via det lille LED-display i toppen af køleskabet. Selve kølingen er dynamisk, hvilket betyder at den kolde luft cirkuleres i hele køleskabet. Med FreshSense holder køleskabet selv øje med om temperaturen er tilfredsstillende fra top til bund via små sensorer.

SuperKøl

Denne funktion kan vise sig meget praktisk, hvis du lige har fyldt køleskabet op med et stort parti nyindkøbte varer. Tænd funktionen, så sørger den for at køle de nye varer lynhurtigt ned uden af de, eller nogen af de øvrige madvarer, tager skade.

Funktionen stiller selv tilbage på almindelig køl efter noget tid. Dette er en mere økonomisk måde at nedkøle nye varer på end blot at stille dem ind i køleskabet og vente på at det hele udligner sig.

Bedst til prisen

Bosch KSV36VW40 er bedste til prisen, fordi du får utroligt meget for dine penge ved køb af denne model. Designet er meget standard, men kølesystemet er helt eminent.

Se hele anmeldelsen af Bosch KSV36VW40 køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Liebherr KPesf 4220-21 køleskab

LiebHerr KPesf 4220-21 Flot, støjsvagt og økonomisk A++ køleskab med dynamisk køling, SuperKøl og automatisk afrimning.

Stilet design

Den sidste model i denne køleskab test er en Liebherr KPesf 4220-21 der er elegant designet i SmartSteel rustfrit stål, der er nemt at holde rent og fri for fedtede fingre.

Køleskabet er yderst støjsvagt med et maksimalt støjniveau på kun 37 dB, er dette den mest støjsvage model på markedet. Indretningen er simpel og overskuelige med seks flytbare glashylder, en forkromet flaskeholder og et par grøntsagsskuffer med teleskopudtræk i skabet og fem hylder i lågen.

I loftet er der installeret en LED-lampe, som giver et nogenlunde godt overblik.

Elektronisk temperaturstyring og SuperKøl

MagicEye LED-displayet giver dig mulighed for at se den præcise temperatur i køleskabet. Det er også via dette betjeningspanel du kan indstille temperatur og aktivere SuperKøl funktionen – en funktion, der omgående sænker temperaturen i køleskabet, hvorved nyindsatte varer hurtigt og skånsomt kan køles ned til den samme temperatur som de øvrige madvarer i køleskabet.

Dynamisk kølesystem

Kølingen foregår ved at den kolde luft cirkuleres i hele køleskabet, hvilket sikrer en jævn temperatur over hele fladen, samt mindsker forekomsten af mug og dårlig lugt.

Automatisk afrimning

Ingen grund til at spilde tid med at afrime dette køleskab fra tid til anden – det klarer det nemlig helt automatisk, så du kan bruge tiden til noget andet.

Se hele anmeldelsen af Liebherr KPesf 4220-21 køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Vestfrost CW 397 R køleskab

Vestfrost CW 397 R Klassisk køleskab med automatisk afrimning i energiklasse A+ fra danske Vestfrost.

Standard opsætning

Indretningen i det 347 liter store Vestfrost CW 397 R køleskab er ikke revolutionerende, men ganske simpel og velkendt med sammenligning fra andre standardmodeller i samme klasse.

Skabet indeholder fire højdejusterbare hylder i brudsikker glas, en almindelige skuffe og en grøntsagsskuffe. I lågen findes yderligere fem hylder til drikkevarer, mejeriprodukter, syltetøj og andre småtterier.

Dynamisk kølesystem

Det er en klar fordel at den kolde luft ventileres rundt fra top til bund, som det er tilfældet med denne model. Herved sikres det at der er den samme temperatur i hele køleskabet.

Det dynamiske kølesystem fungerer upåklageligt og den elektroniske temperaturkontrol sikrer at temperaturen forbliver på det ønskede punkt.

Du kan let justere temperaturen elektronisk via det lille digitale display i toppen af køleskabet.

Automatisk afrimning

Det er selvfølgelig begrænset, hvor meget frost og rim, der kan nå at sætte sig i et køleskab, men den smule der er, har alligevel en betydning for det samlede elforbrug, da køleskabet vil bruge unødigt meget energi på at holde frostbelægningerne kolde også. Heldigvis har denne model automatisk afrimning, således at du aldrig behøver at bekymre dig om det.

Se hele anmeldelsen af Vestfrost CW 397 R køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Få styr på holdbarheden

Det kan være lidt en udfordring at finde ud af, hvor længe de forskellige madvarer kan holde i køleskabet. Derfor kommer der nu en lille oversigt.

Den rette temperatur

Den optimale temperatur i et køleskab er 5 grader. Sænker du temperaturen yderligere, stiger elforbruget 2-5% for hver grad den sænkes.

Husk at der skal være luft omkring køleskabet, så kompressoren kan komme af med den overskydende varme luft, og tjek om lågen slutter tæt ved at sætte et stykke papir i klemme i den – falder det ud, er lågen ikke tæt. Tø kød op i køleskabet. Herved sænkes temperaturen og energiforbruget minimeres.

Holdbarhed

Nedenstående oversigt er lavet ud fra Fødevarestyrelsens anbefalinger.

Fødevare

Holdbarhed

Kød

(okse, kalv, lam, kylling, kalkun og pålæg)

 •    Hele stykker kød: 3-4 dgn.
 •    Andre typer af kød: 2-3 dgn.
 •    Råt, udskåret kød: 1-2 dgn.
 •    Fars, medister, rå pølser: 1 dgn.
 •    Råt fjerkræ: 2-4 dgn.
 •    Kødpålæg: 2-4 dgn. (spegepølse har dog længere holdbarhed)
 •    Tilberedt kød/sammenkogte retter: 2-3 dgn.

Fisk

 •    Rå fisk, fars og torskerogn: 1 dgn.
 •    Tilberedt fisk: 1-2 dgn.
 •    Røget sild, ål, makrel og torskerogn: 4-8 dgn.
 •    Røget laks og hellefisk: 2-3 dgn.
 •    Gravet laks: 1-2 dgn.

Fiskekonserves

 •    Marineret sild, kryddersild og lign.: 8-10 dgn.
 •    Makrel, tun, laks, kippers og torskerogn: 2-3 dgn,
 •    Muslinger, kaviar, rejer og krabber: 1 dgn.

Mejeriprodukter

 •    Mælk og fløde: 2-3 dgn.
 •    Surmælksprodukter: 4-5 dgn.
 •    Smør, margarine og fedt: se datomærkning
 •    Skæreost: 3-4 uger
 •    Moden skimmelost: 4-5 dgn.
 •    Diverse oste: 2-3 dgn.

Æg

 •    Hele æg: 3-4 uger (se datomærkning)
 •    Æggeblommer: 1 dgn.
 •    Æggehvider: 2-3 dgn.
 •    Retter med rå æg: 1 dgn.
 •    Varmebehandlede æggeretter: 1-2 dgn.
 •    Pasteuriserede æg: 1-2 dgn.
 •    Mayonnaise/salater med mayonnaise: 2-3 dgn.

Andet

(juice, saft og sylte)

 •    Juice: 4-5 dgn.
 •    Saft på karton: 8-10 dgn.
 •    Eddikesyltede asier, rødbeder, agurker og lign.: ½-1 år

 

Særlige omstændigheder

Det tages højde for at holdbarheden evt. forkortes, hvis en eller flere af flg. faktorer været i spil:

 • Madvaren har været opbevaret ved en højere temperatur tidligere.
 • Madvaren har ligget længe på køkken- eller spisebordet.
 • Madvaren har været taget ud af original emballage og puttet tilbage i denne igen.
 • Madvaren er blevet spist af med urent bestik.

Tiden er afgørende

Jo før overskydende færdigtilberedt mad køles ned, des mindre bliver bestanden af potentielt farlige bakterier. De fleste bakterier formerer sig ved 20-40 grader. Sæt derfor maden i køleskabet hurtigst mulig i stedet for at lade den stå og køle af på komfuret først. Alternativt kan større gryderetter og lignende afkøles over vandbad med koldt vand. Rør gerne i retten, så går afkølingsprocessen endnu hurtigere.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.