madmaskiner-omtalt

Køkkenmaskine test – med prissammenligninger

Køkkenmaskine test_6

En god køkkenmaskine er din hjælp i hverdagen
Mange af os bruger stadig meget tid i køkkenet. For nogle af os er det en fornøjelse og for andre er det mere en praktisk opgave. Fælles for alle er dog, at det kan varierer, hvad vi gider bruge tiden på, når vi nu er i køkkenet.

For selvom vi gerne vil spise en lækker råkostsalat eller forkæle familien med en stor portion frikadeller og kartoffelmos, er det altså hårdt arbejde – og lidt kedeligt arbejde – at stå for forberedelserne.

Mulighederne med en køkkenmaskine
Heldigvis er der masser af hjælp at hente i en god køkkenmaskine.

En køkkenmaskine er mange populære redskaber samlet i én maskine. Det er lidt forskelligt, hvad hver enkelt køkkenmaskine kan klare, men de fleste kan dog både ælte en god dej, piske en stor portion flødeskum og røre en fars.

 

Læs også:


Kenwood Major Titanium KMM020 køkkenmaskine

Kenwood Major Titanium KMM020_8 Skal det være solidt, kraftfuldt og med mulighed for både at ælte, piske, røre og blende, er denne køkkenmaskine fra Kenwood et virkelig godt valg
Her får du masser af power fra en motor, der har en effekt på 1500 Watt, og som ikke larmer i brug.

Du kan indstille motoren alt efter hvilken funktion, du skal bruge – på den måde vil den nemt kunne ælte selv en tung dej.

Stor skål

En anden vigtig fordel ved netop denne køkkenmaskine fra Kenwood er selve skålen, som kan rumme helt op til 6,7 liter. Dette giver god plads til at kunne røre en ordentlig dej eller en fars til den store familie.

Både maskine og skål er fremstillet af rustfrit stål, som både holder godt og giver maskinen et fint look, der vil passe ind i de fleste moderne køkkener.

Der følger også en blenderkande med, som er lavet i glas og derfor tåler høje temperaturer, hvilket er en fordel, når du blender eksempelvis suppe.

Kan udbygges efter behov

Glaskanden kan gå i opvaskemaskinen, mens alt andet skal rengøres i hånden. Selve maskinen og ledning kan nemt tørres af med en våd klud.

Det er muligt at tilkøbe mere ekstraudstyr til Kenwood major titanium kmm020 køkkenmaskine, så du får endnu flere muligheder – for eksempel i form af en saftpresser, kødhakker eller ismaskine.

Læs hele anmeldelsen af Kenwood Major Titanium KMM020 køkkenmaskine her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Electrolux Assistent EKM4100 køkkenmaskine

Electrolux Assistent EKM4100 køkkenmaskine

Denne lækre køkkenmaskine har kræfter lidt ud over det sædvanlige. Den har en kraftig motor på hele 1000 W. derudover har den et superlækkert design, så den klæder dit køkken godt.

En køkkenmaskine, der er både stabil og fleksibel

Electrolux Assistent EKM4100 køkkenmaskine kører stabilt, og den står stabilt. Dens motor er stærk og solid, og maskinen står virkelig stabilt, fordi den er udstyret med ekstra store sikkerhedsfødder i gummi.

Hvad følger med køkkenmaskinen?

Som standardudstyr får du to piskeris, en dejkrog og et beskyttelseslåg. Derudover medfølger to gode røreskåle af rustfrit stål, så du både kan have maskinen kørende og samtidig forberede det næste. Alle ekstradelene kan tåle at komme i opvaskemaskinen.

Fakta om køkkenmaskinen

Maskinen vejer 9,27 kg, så der er gods i den, og den står godt og stabilt på dit køkkenbord. Den måler 36 cm x 37 cm x 21 cm. Den har en kapacitet på op til 4,8 liter og har en effekt på 1.000 W. Der er 10 hastigheder at vælge imellem. I maskinen findes udtag til ekstra tilbehør. Den fås i forskellige flotte farver.

En smart finesse

Når du tilbereder din mad i røreskålen, så vil den blive oplyst af LED-lys, og hastighedsvælgeren har også et integreret lys.

Din drøm om en stærk og stabil køkkenmaskine kan meget vel komme i opfyldelse med denne model fra Electrolux. Den har det, der skal til, og den arbejder godt og stabilt – takket være den ekstra stærke motor, der sidder i den.

Læs hele anmeldelsen af Electrolux Assistent EKM4100 køkkenmaskine her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
KitchenOne 3.133,00 0,00 3.133,00 Læs mere

Bjørn Teddy Varimixer køkkenmaskine

Bjørn Teddy Varimixer køkkenmaskine2 Går du efter dansk kvalitet, når det er bedst, er denne køkkenmaskine et interessant bud
Maskinen er fra det danske firma Wodschow, som har fremstillet forskellige køkkenmaskiner til både virksomheder og private siden 1915.

Indstil selv hastigheden

Motoren i Bjørn Teddy Varimixer har en effekt på 500 Watt, hvilket bestemt er rigeligt til at løse langt de fleste opgaver – også dem, der indebærer en tung og klæg dej eller en stor portion rodfrugter.

Man kan selv justere hastigheden og som med alle andre køkkenmaskiner, gælder det om at få styrke nok til opgaven men uden at overbelaste motoren.

De 500 W som motoren besidder lyder ikke måske ikke af meget, men den kan klare en hel del, faktisk kan den klare mere end andre køkkenmaskiner med en motor på 1500 watt.

Det kan den fordi at, den er bygget på en anden måde end alle andre køkkenmaskiner. Den får overført alle kræfterne utroligt effektivt til maskinen, og derfor kan denne køkkenmaskine nærmest klare alle opgaver.

En tung og sikker sag

Denne køkkenmaskine skiller sig en smule ud fra de andre i kraft af sin vægt. Med hele 15, 7 kilo er dette en sværvægter, som står helt fast, når du skal arbejde med den. Til gengæld kan den være vanskelig at flytte frem og tilbage mange gange.

Arbejdsvenlig

Bjørn Teddy Varimixer køkkenmaskine er let at anvende. Der er en multifunktionel betjeningsknap på siden, hvor man kan indstille de ting, man har brug for. Skålen, der kan rumme op til 5 liter, er ligeledes let at montere og tage af igen.

Det anbefales, at vaske både skål og røredele op i hånden, da det kan tage skade af slibemidlet i opvaskemaskinen. Den medfølgende stænkskærm af plastisk må dog gerne komme i opvaskemaskinen.

Med til denne køkkenmaskinen hører også en dejkrog, et almindeligt og et fladt piskeris samt en påfyldningsbakke i rustfrit stål.

Læs hele anmeldelsen af Bjørn Teddy Varimixer køkkenmaskine her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
KitchenOne 7.453,00 0,00 7.453,00 Læs mere

 

Vinder af køkkenmaskine test

De tre køkkenmaskiner, som er blevet undersøgt i denne køkkenmaskine test, har alle vist sig at være af rigtig høj kvalitet. Dette gør det vanskeligt at udpege en vinder, da de hver især har deres egen styrke.

Bjørn Teddy Varimixer er en enormt stabil og robust køkkenmaskine, som oven i købet er dansk produceret. Havde det ikke været for prisen, som ligger i den absolut høje ende af skalaen, var Bjørn Teddy Varimixer løbet med sejren.

Kenwood vinder denne køkkenmaskine test

Kenwood major titanium kmm020 køkkenmaskine er ligeledes en stabil arbejdskraft i ethvert køkken. Og da denne køkkenmaskine både har en rigtig stærk motor og den største skål, er det med en god fornemmelse i maven at vi tildeler denne køkkenmaskine titlen som værende ’bedst i test’.

OBH Nordica er bedst til prisen

OBH Nordica 6682 Hercules køkkenmaskine er også en kraftfuld sag og er man til det særlige design i aluminium, kan dette være grund nok til at vælge denne model. Med en pris, som er noget lavere end de andre, får denne maskine sin helt egen titel og vinder som værende ’bedst til prisen’ i vores køkkenmaskine test.

Bjørn Teddy Varimixer køkkenmaskine

Vi må være ærlige og sige at, hvis Bjørn Teddy køkkenmaskine ikke havde kostet mere end dobbelt så meget som Kenwood KMM020 køkkenmaskinen, så havde vi valgt Bjørn Teddy maskinen som vinder af vores køkkenmaskine test.

Den er simpelthen lige en tand bedre end alle andre køkkenmaskiner. Den er mere effektiv og der er ikke den opgave den ikke kan klare. Dog må vi også erkende at prisen er ret høj, den er så høj at det er de færreste der har lyst til at ofre så mange penge på en køkkenmaskine.

Det er udelukkende prisen der gør at vi har foretrukket Kenwood køkkenmaskine fremfor Bjørn Teddy’en.

Ekstraudstyr, der letter hverdagen – og humøret

Endelig er der mulighed for at tilkøbe en hel masse ekstraudtryk som for eksempel et rivejern, så du slipper for at bruge håndkraft på din gulerodssalat eller hvad med en ismaskine, så ungerne bliver ellevilde – og isen ikke nødvendigvis så dyr og usund?

Mange brugere fortæller også, at de er så lykkelige for deres køkkenmaskine og ofte bruger den til flere ting på samme tid. Derfor kan det være nødvendigt at investere i en ekstra skål. Så er det i hvert tilfælde altid nemt at komme i gang, selvom den anden skål endnu er i opvaskemaskinen.

Så let får du hjemmebagte boller

Fordelene ved en køkkenmaskine er altså mange. Det letter din arbejdsbyrde i køkkenet og det åbner samtidig op for nogle muligheder, som du måske ikke ville lave uden en køkkenmaskine.

Med en køkkenmaskine behøver du for eksempel ikke engang at få fingrene ned i bolledejen. Du blander bare alle ingredienser ned i skålen, sætter dejkrogen i maskinen og tænder for start. Husk at justere styrken, så dejen æltes rundt uden at motoren overbelastes.

Herefter kan du sætte skålen i køleskabet, enten i 8 timer eller natten over. Og så er der bare tilbage at klatte dejen ud på en bradepande med nogle skeer og en tur i ovnen. Vupti – så er der hjemmebagte boller. Også uden at du har fået klistrede fingre og ondt i armene af at ælte.

Hvor skal den stå?

En køkkenmaskine fylder selvfølgelig lidt i køkkenet. Og er du glad for maskiner eller for praktiske ting i dit køkken, kan du eventuelt finde plads til maskinen på dit køkkenbord. Mange modeller er også skabt i et flot design, så der er stor chance for at den vil tage sig godt ud i de fleste moderne køkkener.

Det afhænger naturligvis også af dit behov om du vil have den stående fremme i dit køkken. Hvis du bruger den næsten hver dag eller flere gange om ugen, giver det god mening. Men bruger du den kun til enkelte opgaver og derfor kun en enkelt gang om ugen eller mindre, kan den også fint stå i skabet, i spisekammeret eller i kælderen.

Selvom du gemmer den lidt af vejen, vil der være god grund til at finde den frem, når der er behov, for en køkkenmaskine sparer dig for meget tid og besvær med stort set alle opgaver.

Hvad skal man vælge?

Er du allerede på jagt efter en god køkkenmaskine eller er du nu blevet nysgerrig nok til at ville vide mere, har vi her samlet tre forskellige modeller, som vi vil beskrive og sammenligne i en køkkenmaskine test. Der er rigtig mange maskiner på markedet og det kan derfor være svært at vælge.

Der er også stor forskel på kvalitet og pris og i sidste ende afhænger det rigtige valg af dine behov. Hvor ofte vil du bruge den, til hvad og er der noget særligt, som er ekstra vigtigt for dig? Disse spørgsmål er gode at overveje, inden du investerer i en ny køkkenmaskine. Og med denne køkkenmaskine test håber vi at kunne hjælpe dig lidt på vej.

Stort udvalg

I dag kan alle blive ejer af en god køkkenmaskine. Der findes i dag køkkenmaskiner i alle prislejer og der er nogle som passer til ethvert behov. Det store udvalg af køkkenmaskiner kan dog gøre det en smule svært at vælge, hvilken en man skal have.

Derfor har vi lavet en køkkenmaskine test, hvor vi tager et nærmere kig på tre forskellige køkkenmaskiner. Vi har samtidigt udarbejdet prissammenligninger, så du nemt og hurtigt kan finde den forhandler, som tilbyder den bedste pris.

Vi håber at denne køkkenmaskine test kan hjælpe dig til, at vælge den helt rigtige køkkenmaskine. Husk altid at gå efter en køkkenmaskine som passer til dine behov og dit budget. Disse tre køkkenmaskiner har hver især deres forskellige kvaliteter og funktioner. Priserne er også meget forskellige, men der er helt sikkert en køkkenmaskine som passer til dine behov og dit budget.

Vi har gjort det nemt for dig, i denne køkkenmaskine test, ved at finde de forskellige køkkenmaskiner hos udvalgte forhandlere, så du hurtigt kan få overblik over, hvor du finder den bedste pris. Disse forhandlere er nøje udvalgt, så du trygt og sikkert kan købe din nye køkkenmaskine hos dem.

Lige meget hvilken af disse køkkenmaskiner du vælger, så vil du helt sikkert ikke blive skuffet. Det er en super investering især, fordi en køkkenmaskine kan holde i rigtig mange år. Når du først har prøvet at arbejde med en køkkenmaskine, så kan du ikke leve uden den.

Mange danskere elsker at lave mad

Det er en kunst at lave mad og det kan til tider være en udfordring. Der er en hvis frihed forbundet med madlavning, fordi man kan lave lige det man har lyst til. Madlavning tager også tid og tid er i dag noget af det vi har allermindst af. Der findes dog en maskine som kan gøre madlavningen til en leg og samtidig sætte farten lidt op.

En god køkkenmaskine gør madlavningen til en leg. Du slipper for en masse besvær, fordi køkkenmaskinen gør alt det hårde arbejde for dig. Du kan altså slippe for det hårde arbejde og nøjes med at lave alt det sjove.
Køkkenmaskinerne i dag kommer også i nogle meget mere stilrene designs, så de passer ind i de fleste køkkener. Med en køkkenmaskine har man alting i én maskine. Når man først har prøvet at have en køkkenmaskine, så er det meget svært at undvære den.

Har du spørgsmål til nogle af de forskellige modeller, eller har du selv erfaring med en eller flere, hører vi meget gerne fra dig. Du kan benytte kommentarfeltet nedenunder.

 

18 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.