madmaskiner-omtalt

Fryseskab test – Har du plads nok i din fryser?

Fryseskab test

Få orden på alle familiens frostvarer med en praktisk, stort fryseskab.

Vi har kigget nærmere på nogle af markedets mest populære modeller, således at du kan danne dig et billede af, hvad der rører sig inden for fryseskabe lige nu.

Samtidig har vi også sammenlignet priserne hos nogle af de største og billigste forhandlere på markedet. Forhandlere der yder god service og som er til at stole på.

 

 

Læs også:


Siemens GS58NAW40 fryseskab

Siemens GS58NAW40_5 Smart og økonomisk A+++ fryseskab med dynamisk kølesystem, SuperFrys og NoFrost.

Kapacitet og EasyOpen

Vi starter med vinderen af vores fryseskab test, et fritstående fryseskab der har en kapacitet på 360 liter.

Den vendbare hvide låge i metallisk look er udstyret med et EasyOpen håndtag med ventil, der gør det lettere at åbne skabet, hvis der skulle dannes sig lidt vakuum.

VarioZone og BigBox

Siemens GS58NAW40 er generelt godt indrettet med tre glashylder med transparent vippelåge og fem transparente fryseskuffer, heraf en BigBox med ekstra god plads.

Glashylderne kan tages ud mhp. at skabe mere plads i fryseskabet (VarioZone).

Fryseskabet er belyst med LED-lamper, som sikrer dig et godt overblik hele vejen fra top til bund.

Dynamisk kølesystem med FreshSense

Med sådan en stor fryser, kan det være sin sag at få fordelt den kolde luft optimalt. Derfor har Siemens valgt at installere et dynamisk kølesystem, således at den kolde luft bliver cirkuleret rundt i hele rummet via små ventilatorer.

FreshSense teknikken sørger yderligere for at holde godt øje med temperaturen på flere niveauer i fryseskabet via små sensorer. Hermed sikres en jævn temperatur i hele skabet døgnet rundt.

SuperFrys

Ved aktivering af denne funktion sænkes temperaturen yderligere et par niveauer mhp. at nedkøle nye frostvarer omgående, således at de hurtigt får den samme temperatur som de øvrige frysevarer. Men denne funktion kan du spare en del energi frem for at nedkøle nye varer på vanlig vis. Funktionen slår selv på almindelig køl efter noget tid.

NoFrost

Som en ekstra lille luksus er der selvfølgelig installeret automatisk afrimning på denne model, således at du kan bruge din dyrebare tid på noget andet.

Glemmer du…

Skulle de komme til at glemme at lukke lågen ordentlig i, vil fryseskabet både give lyd fra sig og der vil også tændes en advarselslampe, når temperaturen i skabet begynder at stige for meget.

En sikker vinder

Siemens GS58NAW40 har nærmest alle de smarte funktioner man kunne tænke sig – og tilmed til en ganske overkommelig pris. Den bedste energiklasse, dynamisk kølesystem med FreshSense, SuperFrys og NoFrost.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Bosch GSN58AW30 fryseskab

Bosch GSN58AW30_5 Billigt og økonomisk A+++ fryseskab med dynamisk kølesystem, NoFrost og SuperFrys i lidt ukurante dimensioner.

God plads

Frysekapaciteten er på 360 liter, og giver dig god mulighed for at gemme et passende forråd af diverse frostvarer til enhver lejlighed.

VarioZone BigBox

Med VarioZone opnås en større flexibilitet og bedre plads til større frostvarer ved at fjerne nogle af glashylderne. BigBoxen giver også god mulighed for at opbevare større frysevarer i lidt ukurante størrelser.

Der er i alt tre glashylder med vippelåger og fem fryseskuffer.

LED-lamperne giver dig et godt overblik og holder desuden i hele skabets levetid.

Dynamisk køling med FreshSense

Temperaturen indstilles let via det lille digitale betjeningspanel med touch. Den kolde luft cirkuleres rundt fra top til bund, således at den kolde luft fordeles ligeligt på alle hylder og skuffer. Små FreshSense sensorer placeret forskellige steder i hele skabet holder øje med at der ikke sker ændringer i temperaturen.

NoFrost

Læn dig blot tilbage i stolen, når naboen begynder at snakke om fryseren skal afrimes igen. Bosch har nemlig gjort det nemt for dig ved at installere automatisk afrimning. Med denne funktion kan du være sikker på at dit fryseskab til enhver tid yder sit bedst og holder energiforbruget nede, da det ikke skal bruge unødigt energi på at holde eventuelle frostbelægninger kolde også.

SuperFrys

Med denne funktion kan du hurtigt køle større partier nyindkøbte varer ned, således at fryseskabet ikke skal bruge unødig lang tid og ekstra meget krudt på det.

Akustisk og optisk advarselssystem

Dette system aktiveres, hvis du ikke har lukket lågen ordentlig til og temperaturen begynder at stige i skabet.

Bedst til prisen

Bosch GSN58AW30 står til stort set samme pris som den ovenstående vindermodel fra Siemens og må derfor betragtes som en sikker vinder af andenpladsen i denne test, da egenskaberne stort også er de samme; energiklasse A+++, dynamisk kølesystem med FreshSense, NoFrost og SuperFrys.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Liebherr GNP 4166 Premium fryseskab

LiebHerr GNP 4166 Standard fryseskab i energiklasse A+++ fra Liebherr med dynamisk kølesystem, SuperFrost og NoFrost.

Lidt mindre

Med en kapacitet på 351 liter, er Liebherr GNP 4166 et af de mindre fryseskabe i denne test. Dog skulle der stadig være god mulighed for at opbevare en del frostvarer til diverse lejligheder.

Håndtaget, på den vendbare låge, har en lille åbningsmekanisme, der gør det lettere at åbne fryseskabet.

FrostSafe og VarioSpace

Fryseskabet er indrettet med otte FrostSafe fryseskuffer med teleskopudtræk, der alle er i samme størrelse. Dog kan du tage nogle af skufferne ud, hvis du har brug for mere plads.

LED-lamper sikrer dig uanset indretning et godt overblik på alle hylder.

MagicEye med touch

På det lille digitale panel kan du hele tiden holde øje med temperaturen, samt ændre på den eller aktive SuperFrost funktionen.

Dynamisk kølesystem

Ved at cirkulere den kolde luft, sikrer fryseskabet at der er en ensartet temperatur i hele skabet.

Mængdebestemt SuperFrost

I modsætning til andre modeller med SuperFrost, er Liebherr’s SuperFrost mængdebestemt, således at du kan fortælle fryseskabet mængden af nye varer, der har behov for at blive hurtigt kølet ned. Herefter beregner fryseskabet selv, hvor længe det skal køle ekstra meget og dernæst automatisk skal slå tilbage på almindelig køl.

NoFrost

Afrimningen foregår automatisk og giver dermed dig mulighed for at lave noget andet. Afrimningen sikrer at fryseskabet bruger mindre energi og dermed udleder mindre CO2 i det lange løb.

En lille reminder

En alarm og en lille lampe vil alarmere dig, hvis der kommer en voldsom ændring i temperaturen – måske fordi du har glemt at lukke lågen ordentlig i.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Scandomestic SFS 206A++ fryseskab

Scandomestic SFS 206A++ Halvstort fryseskab i energiklasse A++

Klassisk design

Scandomestic SFS 206 A++ er designet i en klassisk hvid farve, som du sikkert også kender fra andre modeller i samme klasse.

Lågen er højrehængt fra fabrikkens side, men kan selvfølgelig vendes ved behov.

Det er en fritstående model, hvilket betyder at den både kan stå for sig selv, men også passes ind mellem de øvrige køkkenelementer.

God plads trods størrelse

Fryseskabets kapacitet ligger på 168 liter, der er udnyttet til punkt og prikke. Øverst findes en hylde med vippelåge og under den er fem relativt store fryseskuffer. Både hylde og skuffer i designet i transparent blå plastik, der både ser smart ud, men også beskytter lysfølsomme frostvarer.

Vær opmærksom på at der ikke er nogen belysning i dette fryseskab.

Statisk kølesystem

Temperaturen kan justeres mekanisk. Kølingen foregår via en kompressor, der afkøler luften i fryseskabet. Luften bliver ikke cirkuleret, men bliver i stedet statisk kølet. Vær derfor opmærksom på at temperaturen kan derfor variere en lille smule fra top til bund.

Afrimning

Der er desværre ingen automatisk afrimning af denne model, så du må selv i gang med at smøge ærmerne op. Der bør foretages afrimning mindst tre gange årligt. Efter afrimning kan du med fordel vaske hele fryseskabet ned med en omgang sæbevand tilsat lidt Rodalon – det fjerner bakterier og dårlig lugt.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Få styr på fryseren

Bliver du også nogen gange overrasket, når der lige pludselig dukker en ekstra pose frosne ærter op bagerst i fryseren? Ved du egentlig, hvor meget du må stoppe i fryseren, og hvor længe det må ligge der?

God orden er alfa omega!

Modsat en kummefryser er det super let at holde styr på diverse frostvarer i et fryseskab. Med det praktisk skuffesystem kan du inddele maden i forskellige fødevaregrupper. Grøntsager i en skuffe, kød i en anden og desserter i en tredje. På den vis kan du nedsætte risikoen for at købe dobbelt af noget du allerede har i forvejen.

Hvor meget kan der være?

Jo mere du fylder på, des mere energi skal fryseren selvsagt også bruge på at holde det hele koldt. Det anbefales derfor ikke at stoppe fryseren med frostvarer. Dette kan desuden også svække det generelle overblik, hvorved du måske kommer til at glemme, hvad du har på lager.

Hvad med holdbarheden?

Den optimale frysetemperatur er -18 grader. For at gøre det nemmere at overskue, kommer her en lille oversigt over holdbarheden på diverse grupper af fødevarer.

Fisk

 •        Gravet: 1 mdr.
 •        Fed fisk: 2-3 mdr.
 •        Mager fisk: 3-6 mdr.
 •        Røget: 1 mdr.
 •        Torskerogn: 6 mdr.

Mejeriprodukter/æg

 •        Mælk: 4 mdr.
 •        Fløde: 3 mdr.
 •        Flødeis: 2 mdr.
 •        Frisk ost: anbefales ikke at fryse
 •        Ost (fed, > 45+): 3-4 mdr.
 •        Ost (mager, <45+): anbefales ikke at fryse
 •        Revet ost: 3-4 mdr.
 •        Parmesan: 3-4 mdr.
 •        Smør og andre fedtstoffer: 3 mdr.
 •        Syrnede mejeriprodukter (f.eks. yoghurt): anbefales ikke at fryse
 •        Æg (hele og blommer): 6 mdr.
 •        Æggehvider: 8 mdr.

Frugt/grønt

 •        Frugt: 10-12 mdr.
 •        Frugtprodukter: 10-12 mdr.
 •        Grøntsager: 6-12 mdr.

Brød/kager

 •        Bagværk (magert): 4-5 mdr.
 •        Bagværk (fedt): 2-3 mdr.
 •        Lyst brød: 6 mdr.
 •        Rugbrød: 6 mdr.
 •        Rundstykker: 6 mdr.

Desserter/andet

 •        Fromage, mousse og lign.: 3 mdr.
 •        Babymos: 1-2 mdr.

 

Overtid – ikke godt, men heller ikke usundt

Det er ikke farligt at lade maden ligge i fryseren i længere tid end det anbefalede, men du skal dog være bevidst om, at der sker nogle forringelser med den:

 • Den generelle kvalitet af smag osv. falder
 • Fed mad harskner
 • Mælk kan ændre smag, men kan fint bruges i madlavning
 • Fløde bliver grynet, men kan sagtens piskes til en blød og cremet skum alligevel
 • Grøntsager kan få en høagtig smag gr. harsknet fedt i dem

Særlige omstændigheder

Der er nogle ting, du bør tage hensyn til ved nedfrysning og optøning:

 • Optøning af mejeriprodukter bør altid ske i køleskabet
 • Friske grøntsager skal blancheres inden nedfrysning for at nedsætte forrådnelsesprocessen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.