madmaskiner-omtalt

Gram komfur – Kvalitet til rimelige priser

Gram komfur

Hvis du er én af dem, der bare har rigtig god erfaring med diverse produkter fra Gram, og netop står og skal til at købe et nyt komfur, kunne du meget passende læse med her.

Vi vil først præsentere fire Gram komfurer med glaskeramiske kogezoner og til sidst fortælle lidt om, hvordan du udnytter energien bedst muligt på dit komfur, samt hvordan rensningsprogrammerne på nedenstående modeller fungerer.

 

 

Læs også:


Gram EK 12630-90 X komfur

Gram EK 12630-90 X komfur Multifunktionelt komfur i energiklasse A med teleskopudtræk, timerfunktion og damprens.

Elegant herre

Vi lægger ud med et yderst flot Gram komfur designet i EasyOff rustfrit stål og sort glas. Knapperne er med push-pull funktion, hvilket betyder at de kan trykkes ind for en lettere rengøring.

Ovnrummet har en kapacitet på 66 liter, hvilket er meget passende til en gennemsnitlig familie på fire personer.

Multifunktionel ovn

Ovnen har 10 funktioner, der bl.a. indbefatter ægte varmluft, over- og undervarme, pizza- og optøningsfunktion, samt grill funktion Det er hurtig til at varme op. 108 grader på blot 5 minutter.

Brug timerfunktionen med start-stop automatik for en lettere madlavning.

Der medfølger et sæt teleskopudtræk for en lettere håndtering af riste, bageplader og bradepander.

Glaskeramiske kogezoner

De fire glaskeramiske kogezoner er hurtige til at varme op. To af zonerne er dobbeltzoner beregnet til at passe til to størrelser gryder eller pander.

Sikkerhed og rengøring

Den børnesikrede ovnlågen er lavet i tre lag varmeisolerende glas, der aldrig bliver mere varm på ydersiden end at du kan røre ved det uden at brænde dig.

Kogeøen er let at rengøre helt til bunds enten med særligt egnede rengøringsmidler med slibemiddel eller en skraber. Ovnen kan tørres over med en klud, eller du kan starte Steam Clean damprensningsprogrammet.

Se hele anmeldelsen af Gram EK 12630-90 X komfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Gram EK 6610-90 komfur

Gram EKI 6610-90 Klassisk designet komfur i energiklasse A med damprens.

Same but different

Selvom dette komfur ser lidt mere kedeligt ud end ovenstående model, kan de stort set det samme. Komfuret er klassisk designet i sort og hvid – et design, vi nok alle kender. Knapperne er med push-pull.

Ovnrummet har en kapacitet på 66 liter.

Ovn med mange talenter

Den multifunktionelle ovn kommer med 10 funktioner, hvoraf der bl.a. kan nævnes ægte varmluft, over- og undervarme, optønings- og pizzafunktion, samt grill funktion.

Opvarmning til 180 grader tager kun 5 minutter.

Glaskeramiske kogezoner

Komfuret er udstyret med fire yderst funktionelle glaskeramiske kogezoner, hvoraf to af dem er dobbeltzoner for en mere fleksibel brug af dem.

Sikkerhed og rengøring

Ovnlågen er designet i tre lag glas, der isolerer godt for varmen i ovnen og forbliver kølig på ydersiden, så du ikke brænder dig. Desuden er den selvfølgelig børnesikret.

Rengør let kogeøen med specielt egnede rengøringsmidler med slibemiddel eller en skraber. Er ovnen blevet godt beskidt, kan du med fordel bruge Steam Clean damprensningsprogrammet. Til hverdag er det for det meste nok med en fugtig klud.

Se hele anmeldelsen af Gram EK 6610-90 komfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Gram EK 4510-90 komfur

Gram EK 4510-90-1 Smalt komfur i energiklasse A med rummelig ovn, teleskopudtræk og damprens.

Mindre, men samme egenskaber

Det er ikke alle, der har lige meget plads i deres køkken. Derfor er det selvfølgelig også muligt at købe mindre komfurer, såsom dette Gram komfur, der kun er 50 cm bred. Et standardkomfur er 60 cm. Øvrige mål er som med alle andre modeller; 90 cm høj og 60 cm dyb.

Designet er klassisk sort/hvid med en smart detalje hen over drejeknapperne.

Ovnrummet er på 66 liter, hvilket er det samme som ovenstående modeller.

Funktionel ovn

Bare fordi man er mindre, betyder det ikke at man kan mindre. Denne ovn har 10 funktioner, der bl.a. inkluderer ægte varmluft, over- og undervarm, grill funktion, optønings- og pizzafunktion.

Desuden er den hurtig til at varme op: 180 grader på 5 minutter. Der medfølger et sæt teleskopudtræk.

Glaskeramiske kogezoner

Fire kogezoner, hvoraf de to er dobbeltzoner, gør det hurtigt og let at tilberede diverse madretter og små lækkerier.

Sikkerhed og rengøring

Med en ovnlåge i tre lag varmeisolerende glas sikrer du dig imod at brænde fingrene ved udvendig berøring. Samtidig taber ovnen ikke alt for meget varme, når den er i brug. Ovnlågen er børnesikret.

Steam Clean damprensfunktionen gør det super nemt at rengøre ovnen helt til bunds, så der ikke sidder små overraskelser til næste gang. Fastbrændte ting på kogeøen fjernes med særligt egnede rengøringsmidler med slibemiddel eller en skraber.

Se hele anmeldelsen af Gram EK 4510-90 komfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Gram EKP 12654-92 X komfur

Gram EKP 12654-92 X-1 Flot multifunktionelt komfur med timer og pyrolyse i energiklasse A.

Endnu en af de flotte

Vi runder af med endnu et flot Gram komfur i EasyOff rustfrit stål og sort glas. Knapperne kan trykkes ind, da de er med push-pull funktion. Ovnrummet er på 66 liter.

Multifunktionel ovn

Med 10 ovnfunktioner er der nærmest ikke grænser for, hvad du kan lave i denne ovn. Blandt de mange funktioner kan nævnes ægte varmluft, over- og undervarme, pizza- og optøningsfunktion, samt grill funktion.

Sæt timeren, så slukker ovnen automatisk, når tiden er gået.

Gør det lettere at jonglere med riste, bageplader og bradepander ved at anvende det medfølgende sæt teleskopudtræk.

Glaskeramiske kogezoner

Komfuret er udstyret med fire kogezoner, hvoraf de to er dobbeltzoner, der giver dig en større fleksibilitet.

Sikkerhed og rengøring

Ovnlågen er børnesikret og sammensat af fire lad UltraCold glas, der sørger for at holde varmen inde i ovnen, mens ydersiden forbliver kølig.

Kogeøen er nem at få ren og pæn ved brug af særligt egnede rengøringsmidler med slibemiddel eller en skraber. Ovnen har hele tre programmer med pyrolyse for en nem rengøring.

Se hele anmeldelsen af Gram EKP 12654-92 X komfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Tænk økonomisk

Der kan være penge at spare, hvis du tænke lidt økonomisk, når du laver mad med dit nye komfur.

Energiklasse

Skal du ud og købe nyt, kan det selvfølgelig godt betale sig at kigge lidt på energiklassen. Vær opmærksom på at det desværre sjældent kan betale sig at skifte det gamle komfur ud med et nyt, hvis det er velfungerende. Udgifterne til det nye komfur vil ofte udligne eller overstige udgifterne til el ved brug af det gamle komfur.

Kogeplader

Typen af kogeplader har også meget at sige, hvis du ønsker at spare lidt på elregningen. Induktionskomfur er det mest økonomiske og er også hurtigst til at varme op. Herefter følger glaskeramiske komfur og gaskomfur. Til sidst de gammeldags massekogeplader.

Restvarmeindikator

Mange komfurer er udstyret med restvarmeindikatorer, som fortæller dig at kogeplader eller ovnen fortsat er varm efter der er blevet slukket. Brug denne sidste varme til at holde maden varm, lune diverse små retter eller service. Du kan også vælge at slukke ovnen eller kogepladerne lidt før og bruge restvarmen til at tilberede maden færdig.

Forvarmning af ovn vs. varmluft

Måske har du lært at du altid skal forvarme din ovn inden brug mhp. at opnå de bedste resultater. Påtænker du at tilberede maden med varmluft, er dette dog ikke nødvendigt. Ved brug af varmluft bliver varmen nemlig jævnt fordelt med en blæser lige fra starten af, og det er derfor ikke nødvendigt at vente på at ovnen er helt varm.

Skal maden laves på gammeldags manér med over- og undervarme, bør du vente til ovnen er varm, da varmen her ikke bliver fordelt i hele ovnen.

Easy peasy rengøring

Tiderne er skiftet, og der er de færreste kvinder der har tid til at bruge flere timer på at gøre rent hver dag. Derfor er flere og flere ovne udstyret med selvrens, således at du kan bruge tiden på noget andet.

Damprens

Denne form for selvrens er en af de mest økonomiske og miljøvenlige former for selvrens, der findes til ovne.

Sådan gør du: Fyld en bradepande med 500 ml vand fra hanen og tænd for programmet på komfuret. Ovnen varmes nu op, således at vandet fordamper og derved løsner alt skidt og fastbrændte rester. En damprens tage som regel ca. 30 minutter. Lad ovnen køle ned efter endt program og brug derefter en fugtig klud til at fjerne det løsnede snavs.

Pyrolyse

Pyrolyse er også en relativ økonomisk og miljøvenlig form for selvrens. Ved denne type af selvrens er ovnrummet belagt med en særlig form for emalje.

Sådan gør du: Tænd ovnens pyrolyseprogram, hvorefter ovnrummet varmes på til 500 grader. Den høje temperatur og den specielle emalje gør at skidt, fedt og mindre madrester omdannes til aske. Efter endt program kan asken fjernes med en fugtig klud, når ovnen er kølet ned.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.