madmaskiner-omtalt

Gaskomfur test – Med prissammenligning

gaskomfur test

Tid til et nyt gaskomfur?
Så skulle du måske læse med her… Vi har lavet en gaskomfur test og fundet de tre bedste modeller mhp. at finde det bedste af det bedste til dig, men også for at skærpe din interesse og viden, således at du ved, hvad du skal kigge efter, når du skal købe nyt.

Vi har kåret en testvinder og en bedst til prisen, så du hurtigt og nemt, kan finde det gaskomfur der passer til dit behov.

 

 

Læs også:


Smeg C6GMX8 gaskomfur

Smeg C6GMX8 gaskomfur_5

Den første model vi viser i vores gaskomfur test er vinderen
Hvis du er en sand livsnyder, der sætter pris på alt, hvad der er lækkert, burde du kigge lidt nærmere på dette flotte gaskomfur fra Smeg.

Unikt og professionelt design

Smeg er kendt for at levere produkter i en meget høj kvalitet og med nogle unikke designs – nogle mere specielle end andre.

Dette komfur er ingen undtagelse, med sit elegante og stilrene design i rustfrit stål, der giver både et professionelt og klinisk rent look. Der er selvfølgelig tænkt på at skabe et bæredygtig produkt, der udnytter energien bedst muligt.

Ovnen og særligt ovnlågen er derfor særligt godt isoleret, så varmen ikke slipper ud.

Alt, hvad du drømmer om

Smeg C6GMX8 er ikke blot professionel af udseende, men også i brug. Der nærmest ikke den ting, du ikke kan lave længere.

Først og fremmest er der jo det fede element med at kunne lave mad over åben ild. Du vil tydeligt kunne mærke forskel, hvis du ikke har prøvet det før. Madlavningen bliver meget hurtigere og lettere.

Ovnen er også ganske enestående med sine mange funktioner til tilberedning, stegning, optøning og bagning af alle dine yndlingsretter og bagværk.

Den er ganske rummelig, så der er mulighed for at lave både store og små portioner til alle dem, du holder allermest af.

Teleskopudtrækkene gør det endnu lettere at bruge ovnen. Undgå at fumle rundt med varme bageplader og evt. brænde dig. Træk let bagepladen helt ud som en skuffe, når der skal hældes vand på stegen.

Steaming hot!

…eller i det mindste steaming clean, for en sidste fed detalje ved dette enestående komfur er at der er installeret damprens i ovnen.

Den høje kvalitet dette gaskomfur besidder, samt brugervenligheden og de mange funktioner, gør at vi har valgt dette som vinderen af vores gaskomfur test.

Læs hele anmeldelsen af Smeg C6GMX8 gaskomfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Gram GK 3610-90 BX gaskomfur

Gram GK 3610-90 BX gaskomfur_5 Pris og kvalitet hænger ofte godt sammen – også inden for denne verden
Gram har dog skabt et produkt af yderst godt kvalitet, som også er til at komme i nærheden af for folk med en almindelige lønindkomst.

Det hele for det halve

Med Gram GK 3610-90 BX får du nærmest lige så meget kvalitet som den ovenstående model men til en væsentlig mindre pris.

Designet er virkeligt flot. Komfuret er næsten gennemgående designet i rustfrit stål med et mat look – et design, der uden tvivl passer ind i næsten alle køkkener.

Isoleringen af ovnen er i top både ind- og udvendigt, forstået på den måde at størstedelen af varmen holdes inde i ovnen, samtidig med at ydersiden af ovnlågen holdes kølig, så du undgår brandskader.

Fuldt ud kvalificeret

Komfuret må siges at være godt egnet til nærmest alle daglige gøremål i forbindelse med tilberedning af mad. Du og din familie skal nok blive mætte og glade.

Gasblussene fungerer upåklageligt med elektrisk tænding og gør madlavningen til en leg. Hurtig og let, og perfekt egnet til den travle hverdag, hvor du måske ikke har til at bruge flere halve timer på at lave mad.

Ovnen er med sig 66 liter store ovnrum ganske rummelig og kan således rumme både store som små retter til alle lejligheder. Du kan med denne ovn tilberede, stege, optø og bage alverdens måltider og lækkerier.

En vigtig detalje

For at vende tilbage til dilemmaet med den travle hverdag, så kommer denne ovn med en ekstra detalje, der vil gøre din hverdag meget lettere – der er nemlig installeret damprens!

Den meget rimelige pris, hvis ikke nærmere billige pris, kombineret med kvaliteten og det flotte design, gør at vi har kåret dette komfur til “Bedst til prisen” i denne gaskomfur test.

Læs hele anmeldelsen af Gram GK 3610-90 BX gaskomfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Electrolux EKK6050AOW gaskomfur

Electrolux EKK6050AOW gaskomfur Det sidste komfur vi vil præsentere i denne gaskomfur test er et af de mere almindelige gaskomfurer, som de fleste nok kender – om ikke andet, så et der ligner det i hvert fald
Det er et klassik gaskomfur fra den velkendte producent Electrolux.

En god gammel klassiker

Ved første øjekast ligner designet på dette gaskomfur fra Electrolux de fleste andre standardmodeller –  klassisk sort og hvidt, og med en stor glaslåge.

Electrolux EKK6050AOW har dog mere at byde på end det almindelige and klassiske look. Faktisk kan det mange af de samme ting som de to ovenstående modeller.

Med på beatet

Electrolux EKK6050AOW ligger bestemt ikke på den lade side, når det kommer til praktiske funktioner.

Gasblussene, der fungerer med elektrisk tænding, er hurtige til at tilberede og varme diverse retter på ingen tid, hvilket vil lette din hverdag betydeligt.

Konceptet med at købe et gaskomfur med en elektrisk ovn er ikke så tosset, for modsat en gasovn får du f.eks. også grill funktion med. Denne ovn kan således både tilberede, stege, optø og bage alle dine yndlingsretter, brød og kager.

Det er desuden muligt at lave nogle forholdsvis store anretninger, da ovnrummet er på hele 70 liter.

Knofedt skal der til

Der, hvor Electrolux EKK6050AOW ikke helt kan følge med de øvrige modeller, i denne test, er på hygiejneområdet. Her er det udelukkende dig, der skal stå for den del, da ovnen ikke har nogen selvrensende funktioner desværre.

Læs hele anmeldelsen af Electrolux EKK6050AOW gaskomfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Fup og fakta om gaskomfurer

Der er løbet meget vand i åen siden det første gaskomfur så dagens lys helt tilbage i 1820’erne. I dag er det et ganske sikkert og effektivt redskab at have i køkkenet, når der skal laves hurtig og lækker mad.

Den åbenlyse fordel ved et komfur

En klar fordel ved at vælge en hvilken som helst type af komfur er, at det er pladsbesparende i sammenligning med f.eks. at skulle have en separat kogesektion og en separat ovn.

Her er alt teknikken samlet i én og samme model, hvilket både giver bedre plads i køkkenet og i de fleste tilfælde også et større ovn rum sammenlignet med ovnrummet i en indbygningsovn.

Autentisk og sjovt på samme tid

Det, der i særlig grad trækker op ved et gaskomfur er selvfølgelig gasblussene. Findes der noget federe end at kunne lave mad over åben ild?

Det er både hurtigt, let og forholdsvis sikkert at tilberede mad vha. gasblus. Alle gasblus findes i dag med en elektrisk tænding, hvor du blot skal dreje og holde knappen inde til det enkelte blus ind til det antænder. Herefter kan flammerne, og dermed temperaturen, justeres trinløst.

Frygt ikke noget

Alle gasblus skal i dag efter dansk lovgivning være flammesikret, hvilket betyder at gassen automatisk afbrydes, hvis flammerne på det enkelte blus af den ene eller den anden grund går ud. Herved undgår du at det hele går op i flammer, hvis du senere forsøger at tænde blusset igen.

Det er dog en god idé at anskaffe sig en gas- og røgalarm alligevel.

Mange gode egenskaber

Selvom gasblussene i manges øjne god kan virke som den altoverskyggende fordel ved denne type komfur, så er ovnen også at værdsætte.

De ældre modeller af gaskomfurer var ofte udstyret med en gasovn også. I dag er langt størstedelen udstyret med en elektrisk ovn, hvilket kun er en fordel, da den har lidt flere funktioner end gasovnen.

Over- og undervarme

Nogle retter – og særligt noget bagværk – tilberedes bedre med udelukkende over- og undervarme frem for varmluft. Derfor har mange ovne stadig denne funktion. Oftest kan over- og undervarmen også bruges separat.

Varmluft

Optimal udnyttelse af varmen. Varmluft kan ofte kombineres med nogle af ovnens øvrige funktioner. Bl.a. findes der nogle ovne med pizzafunktion, der er en blanding af varmluft og undervarme. Funktionen kan være med til at gøre din pizza ekstra sprød i bunden.

Grill

En vigtig funktion, hvis sværen skal blive sprød på din flæskesteg, eller hvis sukkerlagen skal blive ordentlig karamelliseret på din Crema Catalana dessert. Brug den også til at stege bacon eller gøre toppen sprød på gratinen.

Her er sikkerheden også i top

Som et minimum har langt størstedelen af alle ovne en mekanisk børnesikring, så ungerne ikke kommer til at åbne den, når den er i brug. Desuden er ovnlågen gerne lavet af et materiale, som holder fronten kølig, så du ikke brænder dig ved berøring.

Nogle ovne er født med et aktivt kølesystem, der automatisk starter, når ovnen tændes. Systemet køler alle de elektriske komponenter og ovnlågens front, så intet overophedes.

Livsnyder eller rengøringsfreak?

Uanset, hvad du hælder mest til, skal der nok være en model for dig også.

Tag det oppefra og ned

Gasblussene skal altid rengøres manuelt, men heldigvis kan de skilles ad, så det er muligt at komme ind i alle kanter og kroge. De aftagelige stykker kan vaskes op i håndens mens de øvrige dele kan rengøres med en fugtig klud og et par piberensere. Det tager lidt tid, men resultatet er ofte ganske tilfredsstillende!

. . . og så til det med ovnen

Det behøver ikke at være så træls at skulle til at gøre ovnen ren.

Mange modeller har i dag et eller anden form for selvrensningsprogram, der gør det hele meget mere overskueligt – enten med damp eller opvarmning af ovnrummet til relativt høje temperaturer.

Det er forskelligt fra model til model om der er installeret hel eller delvis selvrens, men fordelen er åbenlys; du sparer både tid, kræfter og penge med disse funktioner. Ovnen renser sig selv og skal blot tørres over med en fugtig klud efterfølgende. Ingen grund til at investere i dyre rengøringsmidler.

Selvfølgelig kan du også få modeller uden alle de moderne programmer og funktioner. Det er alt efter temperament og pris.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.