madmaskiner-omtalt

Keramisk komfur test – Bedst i test

Keramisk komfur test

Glaskeramiske komfurer tilhører den mest almindelige type af komfurer i Danmark efterhånden

De er ikke udpræget dyre i indkøb, forholdsvis økonomiske i brug og ganske lette at holde rene.

Vi har testet de mest populære modeller og fundet de 3 bedste frem til dig for at give dig et praj om, hvad du kan forvente, hvis du skal ud og købe nyt.

Samtidig har vi også sammenlignet priserne hos mere end 10 forhandlere, så du hurtigt kan finde finde den bedste pris, på netop det komfur du synes der passer til dit behov.

 

 

 

Læs også:


Voss-Electrolux ELK82720RF keramisk komfur

Voss-Electrolux ELK82720RF keramisk komfur Den første på listen er testens vinder – og hvilket vidunder det er!
Ikke blot mht. design men også i forhold til alle de smarte egenskaber, dette komfur besidder.

Madlavningen overstås på et øjeblik

Godt nok er kogezonerne ikke lige så hurtige til at varme op som med gas eller induktion, men de er dog alligevel yderst effektive – særligt sammenlignet med de helt gamle massekogeplader.

Med restvarmeindikatorerne nedsættes risikoen for at brænde sig, men de er også smarte, hvis du ynder at udnytte den sidste energi efter madlavningen til at holde maden varm.

Ovnen er et stykke for sig.

Foruden de basale ovnfunktioner med over- og undervarme, varmluft og grill, medfølger der også et praktisk stegetermometer.

Brug det til at tilberede stege og andre anretninger helt perfekt fra bunden af. Indtast den ønskede kernetemperatur via touch panelet, så sørger ovnen selv for at holde øje med temperaturen og slukker automatisk når den er nået.

En anden vigtig detalje til ovnen er at der medfølge hele to stk. af både bageplader, bradepander og riste. Skønt, hvis man bare elsker at lave mad i ovnen.

Simpelt design for en simpel rengøring

Voss-Electrolux ELK82720RF er elegant designet i rustfrit stål med rene linjer.

Alt betjening foregår via touch, hvilket gør den betydelig lettere at holde ren end de fleste andre modeller på markedet. Og bare lige for at komme lidt ekstra fløde på kagen, har ovnen selvfølgelig også katalytisk selvrens. Ingen grund til at bruge flere halve og hele timer på at skrubbe på den også.

Alle disse fede funktioner, den nemme rengøring og det simple, men flotte, design, gør at vi har kåret det til vinderen af denne komfur test.

Læs hele anmeldelsen af Voss-Electrolux ELK82720RF keramisk komfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Siemens HA723220U komfur

Siemens HA723220U komfur_5 Simpelt komfur med alt, hvad du har brug for til en fornuftig pris.

Standardmodel med fine detaljer

Ved første øjekast ligner dette komfur en tro kopi af mange andre standardmodeller, men kigger du lidt nærmere på det, vil du se, at det skiller sig lidt ud rent designmæssigt.

F.eks. er modellen udstyret med smarte push-pull knapper for en lettere rengøring.

Ovnens indstillinger ses på et lille panel over knapperne.

Effektiv ovn med 3D-varmluft Plus

Med Siemens HA723220U kan du virkelig få gang i bageriet derhjemme. Med denne model er det nemlig  muligt at bage op til tre plader på én og samme tid takket være den smarte 3D varmluft Plus, hvor varmen fordeles perfekt mellem alle plader på en gang.

Udover varmluft har ovnen også syv andre funktioner; over- og undervarme, undervarme, pizzafunktion, optøningsfunktion, varmluft med grill, stor grill og lille VARIO grill. Der er således rig mulighed for at tilberede nærmest alle former for traditionelle og nyere ovnretter.

Plads til alle størrelser

De glaskeramiske HighSpeed kogezoner kommer i flere størrelser – en af zonerne er endda en dobbeltzone, der kan udvides, således at den passer til store og små gryder og pander.

Temperaturstyringen er trinløs for en mere let overgang.

Med restvarmeindikatorerne kan du gøre brug af den resterende varme, der er i kogezonerne efter de er slukket – praktisk til at holde maden varm eller lune tallerkner.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Smeg C6CMX8 keramisk komfur

Smeg-C6CMX8-komfur En sidste model, der absolut ikke må fejes af  banen på denne prominente lille liste er dette flotte komfur fra Smeg
Dette komfur skiller sig ud, fra resten af modellerne i denne komfur test, på designet.

Knald på designet

En af de ting Smeg er rigtig gode til er, at designe produkter så de ikke ligner alle andre. Således også denne model, hvis design er ganske enestående. De rene linjer og de rustfrie stål giver et klinisk rent og professionelt look, der tager sig godt ud i de fleste moderne køkkener.

Tilpasningsvenlig og økonomisk

Selvom induktion er langt mere økonomisk i brug end glaskeramiske kogesektioner, er der her gjort et godt tiltag til at udnytte energien til fulde. Kogesektionen er udstyret med fire kogezoner, men de to af dem kan udvides, så de hhv. passer til en større gryde eller pande og noget ovalt – f.eks. et fad.

Over- og undervarme, varmluft og grill. Ja, det kender vi, men denne ovn har også noget andet at byde på. Den har nemlig en særlig ECO-funktion, hvorved du lynhurtigt kan forvarme ovnen op til en ønsket temperatur. Ingen grund til at vente i flere minutter på det længere. Ovnen forvarmes ved at kombinere grill, blæser og undervarme.

Alt dette lyder herligt, men vær lige opmærksom på at der kun medfølger en bageplade, en bradepande og en rist – er det nok til dit behov?

Ingen grund til at slide i det

Der er selvfølgelig også selvrens i denne flotte model. VaporClean damprens løsner blidt fedt og snavs fra ovnens indvendige sider, så det efterfølgende kan fjernes med en fugtig klud.

Læs hele anmeldelsen af Smeg C6CMX8 keramisk komfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

De gængse krav

Når du skal ud og købe nyt, skal du ikke stille dig til tåls med hvad som helst du får smidt i nakken. Det er altid en god idé at undersøge markedet først, for at se hvilke muligheder der er, og hvad der passer bedst til lige dit behov.

En lille sejr på den økonomiske front

Har du læst vores komfur test og besluttet dig for at det skal være et komfur med en glaskeramisk kogesektion, er der lige en ting eller to vi gerne vi oplyse dig om.

Glaskeramiske kogesektioner er trinnet over de klassiske massekogeplader. Der er ca. en energibesparelse på 30% ved at opgradere til en glaskeramisk kogesektion. Dels fordi der skal bruges mindre energi på at varme selv kogezonen op inden den kan afgive varme til kogegrejet, og dels fordi energien bliver brugt mere målrettet.

Mange kogezoner på keramiske komfurer har endda den smarte funktion at de kan udvides til at passe til flere størrelser gryder og pander.

Vær opmærksom på at kogezonerne kan være meget varme efter brug. Dette kan ikke ses, hvorfor du kun bør købe et komfur med restvarmeindikatorer. Denne indikator kan omvendt også bruges til at fortælle dig, hvor du evt. kan bruge noget overskydende varme til at holde sovsen eller andet varmt.

Det er en fordel man går glip af med et induktionskomfur, hvor der stort set ikke er noget restvarme.

En ovn er vel en ovn

De fleste modeller har en almindelig elektrisk ovn med standardfunktioner i form af over- og undervarme, varmluft og grill til tilberedning, stegning, optøning og bagning.

Nogle modeller kommer dog også med noget ekstraordinært, der gør madlavningen en tand sjovere. Det kunne f.eks. være et stegetermometer, hvormed du kan tilberede diverse stege og andre måltider lige til punkt og prikke. Ovnen slukker ofte af sig selv når den ønskede kernetemperatur er nået.

En anden lækker detalje kunne være teleskopudtræk – her slipper du for at fumle rundt med varme bageplader, men kan i stedet trække dem ud som en skuffe. Herved mindskes risikoen for brandskader betydeligt.

Fordi du fortjener det

Rengøring er noget vi alle sammen er forpligtet til at foretage en gang imellem. Den glaskeramiske kogesektion er heldigvis ikke den værste at skulle gøre ren, da den jo er ud i et stykke

I det daglige kan rengøringen måske klares med en fugtig klud. Ønsker du at komme mere til bunds – f.eks., hvis der er noget, der er brændt på – kan du anvende en glasskraber eller noget særligt egnet rengøringsmiddel med slibemiddel. Det er super let, tager ingen tid og efterlader en skinnende resultat.

Mht. til rengøring af ovnrummet findes der heldigvis flere og flere modeller – også af de billige – med én eller anden form for selvrens i ovnen – delvis eller fuld ovnrens. Hold øje med det og se, hvad du kan få. Selvrens er i de fleste tilfælde mere miljøvenligt og skånsomme end de fleste rengøringsmidler til ovnen – og også mere tidsbesparende.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.