madmaskiner-omtalt

Kombiovn test – Med prissammenligning

Kombiovn test

Kombiovn er mikroovn og almindelig ovn i én

Er du en af dem, som er på udkig efter praktiske løsninger af god kvalitet til dit køkken, bør du overveje muligheden af en kombiovn. Med en kombiovn får du nemlig alle fordele fra den almindelige indbyggede ovn og mikroovn i ét enkelt produkt.

Det bedste af det hele er, at de to funktioner kan kombineres, så du kan tilberede din mad med sprød skorpe på mindre tid.

En anden stor fordel ved at ovnen er hurtig at varme op er, at du sparer strøm og dermed penge. Lyder fristende ikke? Samtidig sparer du naturligvis en del kostbar plads i køkkenet, når du kan nøjes med én ovn fremfor to.

Kombiovn test

Hvis det lyder som en mulig løsning for dig, kan vi her hjælpe dig videre med et indblik i, hvad kombiovnen kan og eksempler på nogle af de modeller, som er på markedet. Vi har samlet det hele i en kombiovn test, som i alt tæller tre forskellige modeller og naturligvis også en kåring af den bedste.

 

Læs også:


Miele H6100BM clst kombiovn

Miele H6100BM clst kombiovn_4 Den første model i vores kombiovn test er fra det tyske mærke Miele
Med over 100 års erfaring med at fremstille og producere hårde hvidevarer er Miele som oftest garant for en god kvalitet.

Dette gælder i hvert tilfælde også for denne kombiovn, som både er flot at se på og god at anvende.

Plads til meget

Miele kombiovn kan rumme 43 liter, hvilket er en god størrelse for en kombiovn som altid er noget mindre end en helt almindelig indbygningsovn. Med denne størrelse kan du nemt tilberede mad til hele familien eller flere gæster.

Meget stærk motor

Den helt store gevinst ved kombiovnen er kombinationen af mikroovn og almindelig ovn, som gør at man på bare fem minutter har en 180 grader varm ovn. Dette gør det nemt og ekstremt hurtigt at gå i gang med at lave mad, som både bliver lækkert og færdigt på meget kort tid.

Miele kombiovnen har også et kølesystem, som gør at den hurtigt bliver kold efter brug.

VarmluftPlus

På ovnen er der forskellige kombifunktioner, som udnytter fordele og kombinerer tilberedningsmåderne, så det bliver nemt for dig at vælge det helt rigtige program til den type mad, du ønsker at lave.

Desuden har Miele kombiovn også VarmluftPlus, som gør du kan bruge den til både at få kødskorpen sprød og brødkrummen knasende.

Flot design

At Miele kombiovn er udført i stål gør den både klassisk, holdbar og flot at se på. Den vil passe godt ind i de fleste køkkener og ikke gå af mode i de næste mange år frem.

Læs hele anmeldelsen af Miele H6100BM clst kombiovn her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Voss IKC6500-RF kombiovn

Voss IKC6500-RF kombiovn_7

Denne ovn er den bedste ovn til prisen. Kompaktovnen vil kunne bruges til grill, mikro og varmluft.

Dette giver dig et utal af muligheder og du vil kunne lave god mad til en lille familiemiddag eller til en hel flok mennesker.

Designet er tidsløst og vil kunne passe ind i alle danske hjem, og det er uanset om du har indrettet dit hjem efter et nordisk, amerikansk eller kinesisk look.

Vi har vurderet denne ovn til at være den bedste til prisen – den koster ikke meget og de mange muligheder som man får med denne ovn overstiger langt de få og ubetydelige ulemper der er.

Ovnen med de mange funktioner

Denne ovn, som i øvrigt går under navnet Voss IKC6500-RF, har mange lækre funktioner som du ikke kan undvære når først du har prøvet dem. Hvis vi skal nævne et par hurtige og uundværlige funktioner vil du kunne få varmluft med mikrobølger.

Du vil også kunne få automatiske forslag til hvad temperaturen skal indstilles til – du vil ikke længere være alene i køkkenet, nu har du fået en samarbejdspartner der vil hjælpe dig med at have det sjovt.

Du kan også vinke farvel til de mange problemer du har, når ovnen har stået tændt og er blevet for varm at røre ved. Denne ovn har nemlig et kølesystem indbygget, som beskytter dine fingre mod at få en forbrænding.

Ovnen er let at gøre rent, da den har en rengøringsvenlig låge. Du kan snildt, og uden værktøj, skille lågen ad, hvilket gør at du kan komme rundt i alle hjørner.

Læs hele anmeldelsen af Voss IKC6500-RF kombiovn her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Voss IKC6800-RF kombiovn

Voss IKC6800-RF combiovn Den tredje og sidste model i denne kombiovn test kommer fra Voss og rummer op til 43 liter
Med denne ovn i dit køkken behøver du nærmest blot at købe ind og så sørger ovnen selv for resten.

Indbygget opskriftsbog

Med Voss kombiovn får du både en indbygget opskriftsbog og et automatisk forslag til, hvordan du kan tilberede den ingrediens, du vil putte i ovnen.

Der er 20 favoritprogrammer at vælge imellem, så du nemt kan finde den helt perfekte måde at tilbede netop din ret på.

Uden fedtede fingeraftryk

Voss kombiovn er nem at betjene fordi den har touchpanel og digitalt LCD display og med det helt unikke AntiFingerPrint undgår du at der hele tiden sidder spor fra fedtede fingre på ovnen.

Ligesom de to andre kombiovne er den skabt i stål, som holder sig godt i mange år og passer godt til både det moderne og traditionelle køkken.

Læs hele anmeldelsen af Voss IKC6800-RF kombiovn her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Lav god mad på mindre plads – hurtigt

Det er nemt at fylde køkkenet op med mange ting. Maskiner, der kan det ene og det andet. Bage, lave is, kværne bønner og mere.

Det er skønt at have mange muligheder, også selvom vi ikke benytter det hele så ofte, som vi gerne vil. Der skal dog også være plads til det, vi rent faktisk bruger hver dag. Tallerkner, glas, gryder med mere. Og derfor bliver skabene også fyldt godt op.

Behov for mere køkkenplads?

Med andre ord: pladsen er trang i mange køkkener. Heldigvis skaber velindrettede skuffer og skabe mest muligt plads og overblik, så vi kan orientere os i den lille jungle af køkkenredskaber.

Derudover er der mange gode råd og fifs til at udnytte pladsen bedst muligt. Designprodukter og Ikea-varer reagerer også hurtigt på vores behov for plads på den smarte måde.

Den bedste i kombiovn test

Efter at have gennemgået alle tre kombiovne er det tid til at kåre en vinder. Det er vanskeligt, da alle tre ovne har vist sig at være af høj kvalitet.

I denne kombiovn test har vi dog valgt at pege på Miele kombiovn, fordi den varmer ekstremt hurtigt op. Af denne grund får ovnen titlen af at være ”Bedst i test”.

Er man på udkig efter en god kvalitet til en lidt lavere pris, kan kombiovnen fra Siemens være et rigtig godt bud og vi har derfor valgt at kåre denne kombiovn til ”Bedst til prisen”.

Gode råd til brug af kombiovn

I kraft af kombinationen mellem almindelig ovn og mikroovn er der et par regler man skal huske på, når man benytter sit nyt kombiovn. Ligesom det gælder for en almindelig mikroovn, må man nemlig ikke putte stanniol ind i ovnen, når man benytter funktionen mikrobølgeovn.

Bagning

Og ligesom en almindelig ovn har du også her mulighed for at bage noget lækkert brød. I en kombiovn foregår dette på den glasplade, der følger med. Der er dog også mulighed for at tilkøbe en bageplade, så du kan være sikker på at få den sprøde bund på både brød og pizza. Også kager kan naturligvis bages og her kan man tilbedes købe en bageskål til dejen, som giver kagen en fin og god form.

Rengøring

Nogle kombiovne har et automatisk renseprogram, som går det nemt at holde ovnen ren. Har du en ovn uden selvrens, kan du nemt komme den store rengøringstur i forkøbet. Det eneste du skal gøre er at huske at tørre ovnen af med en klud efter hvert gang du har brugt din ovn.

Det er ganske enkelt og med denne enkle metode slipper du for at der brænde sig store klumper fast eller at der kommer store gule fedtklumper i ovnen.

Hent selv inspiration

Når du skal i gang med at lave god mad i din nye kombiovn, kan du nemt lade dig inspirere af andres gode resultater og påfund.

Faktisk er der skrevet flere bøger om dette emne alene og vi kan for eksempel her anbefale bogen ”Lækker mad i kombiovn” af Karsten Peirup. Her har du en samling af gode opskrifter indenfor både kød, fisk og bagning med mere og du kan vælge at bruge opskrifterne som de er eller lade dig inspirere til at kreere dine helt egne måltider.

På nettet er der også rigtig meget inspiration at hente, for eksempel blandt de mange gode mad-bloggere som er blomstret op indenfor de seneste år. Ligesom med kogebogen kan du selv teste hele opskrifter eller følge nogle bloggere og deres råd og diskussioner af, hvordan du selv bedst kan skabe gode resultater med din nye kombiovn.

Tre i èn

Med denne viden, kombiovn test og gode råd til at komme i gang, i brug og videre endnu med en kombiovn er der ikke andet tilbage end at ønske dig held og lykke i køkkenet. Vi håber at du med en kombiovn vil få mere plads, bruge mindre tid og samtidig få rige gode resultater med din madlavning.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.