madmaskiner-omtalt

Mikroovn test – Med prissammenligning

Mikroovn test

Lav god mad hurtigt i en mikroovn
Det er ikke nogen hemmelighed, at mange mennesker lever en travl hverdag. Derfor gælder det ofte om at kunne spare tid, der hvor det er muligt. På transporten, på indkøbene og på madlavningen.

Mikroovn test

Der er altså rigtig mange gode grunde til at ville investere i en mikroovn og derfor er der også mange modeller på markedet. Der er stor forskel på pris og funktion og vi har derfor her forsøgt at skabe et lille overblik med en mikroovn test.

Her har vi udpeget tre forskellige modeller, som alle vil blive beskrevet og til slut vil vinderen kåres.

 

Læs også:


Miele M6012 clst Mikroovn

Miele M6012 clst Mikroovn_6 Med denne første model i mikroovn test er der tale om en stor ovn på 26 liter, hvilket er god plads til at tilberede mad
Her er der 17 forskellige programmer at vælge imellem, som gør det nemt at tilberede maden på den bedste måde. Og med en installeret Holde-Varm Automatik kan man servere maden varm, lige når det passer.

Miele mikroovn er også nem at arbejde med, da den er udstyret med både drejeknapper og LCD-display i øverste højre hjørne, hvor man kan følge med i tilberedningen.

Derudover er der også installeret børnesikring, så der er ikke kommer små fingre i klemme og unødige skader.

Ekstra tilbehør giver mange muligheder

Med til mikroovnen følger en drejetallerken, som sikrer at maden tilberedes fra alle sider. Derudover er der også en kogepind, et låg, en grill-rist og en gourmetplade.

Med disse dele er der lagt op til at lave mad på mange måder og du kan nemt være kreativ og skabe gode gourmetoplevelser i en mikroovn.

Designet er også i top og med et look et rustfrit stål er denne mikroovn både langtidsholdbar i brug og i udseende.

Læs hele anmeldelsen af Miele M6012 clst mikroovn her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Caso M20 Electronic mikroovn

Caso M20 Electronic mikroovne Med denne sidste model i vores mikroovn test er der tale om en størrelse, som ligger lige lidt i mellem de to andre modeller
Mikroovnen fra Caso kan nemlig rumme 20 liter og giver derfor plads til lidt større mængder uden at den fylder for meget i skabet eller på bordet.

Med en mikroovn fra Caso får et du et godt produkt, som kan det, en mikroovn skal kunne. Der er en roterende glastallerken, som sikrer, at maden bliver tilberedt jævnt fra alle sider og selve ovnrummet lyses op, når ovnen er i gang, hvilket gør det nemt at følge med i processen.

Mange muligheder

Mikroovnen har i alt otte forskellige standardprogrammer at vælge imellem og effekten kan justeres på fem forskellige punkter. Designet er stramt og passer godt til de enkle rene linjer.

Læs hele anmeldelsen af Caso M20 Electronic mikroovn her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
Coop.dk 1.399,00 0,00 1.399,00 Læs mere

Sharp R270BK mikroovn

Sharp R270BK mikroovn

Leder du efter en helt normal mikroovn som du kan bruge?

Så er denne Sharp R270BK noget lige for dig. Mikroovnen er nemlig en standardmodel – uden helt at være standard i sig selv. Den er moderne og kan passe ind i mange forskellige køkkener.

Når du vil indstille mikroovnen har du 10 forskellige niveauer at vælge imellem – ligesom at den også har 8 automatiske tilberedningsfunktioner. Elsker du at spise nedfrysede rester passer denne mikroovn perfekt til genopvarmning og optøning af mad. Den har nemlig 2 programmer til express optøning af din mad.

Der er selvfølgelig touch-betjening og en lækker trykknap til at åbne døren til din nye mikroovn.

Mikroovnen med sin egen timer

Denne mikroovn har sin egen køkkentimer indbygget, hvilket gør at du aldrig kommer til at give din mad for meget igen. Derudover har den også en børnelås-funktion, som du kan aktivere. Børn elsker nemlig at lege med teknologi og kan let komme til skade – bare ikke med denne model

Mikroovnen kan mønstre 800 W som en udgangseffekt. Derudover kan den rumme 20 liter, hvilket gør at der er plads til lidt af hvert.

Det er en lille ovn, som man altid har plads til i sit køkken – uanset om det er inde i et skab, på bordet eller oppe på en hylde. Farven på mikroovnen er sort, hvilket gør at man kan ‘gemme’ den såfremt at man ønsker at have den stående fremme til brug i hverdagen.

Sharp R270BKW er uden tvivl et godt valg – og en løsning som de fleste kan få råd til.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Bedst i test

Det er alle tre gode modeller, som er blevet beskrevet i denne mikroovn test. Når vi alligevel skal pege på en vinder, bliver det mikroovnen fra Miele, fordi den har det mest avanceret programmeringssystem og den unikke Holde-Varm Automatik er en dejlig detalje, som man vil få meget glæde af i hverdagen.

Hvis prisen er en afgørende faktor, er det dog nærmere mikroovnen fra Caso, som fortjener opmærksomhed, Her får man nemlig også god kvalitet, mange funktioner og et flot ovn for en yderst rimelig pris. Vi har derfor valgt at kåre Caso M20 mikroovn som ”Bedst til prisen”.

Utallige funktioner til forskellige behov

Uanset hvilken mikroovn man vælger, er der mange måder at bruge den på. Som nævnt er det en stor fordel, at man undgår at skulle vente mens ovnen varmer op. Derudover er en anden fordel ved mikroovnen, at du nemt kan varme noget op.

Det kan for eksempel være resterne fra i går eller den færdigret, som er købt i supermarkedet. Det tager ikke mere end et par minutter og så har du dejlig varm mad.

Mikroovnen er selvfølgelig også dog til at varme et enkelt krus kakao, et stykke pizza og gør sig derfor særlig godt til folk, der lever alene og kun skal tilberede mindre portioner.

Børn vil elske mikroovnen fordi den hurtigt laver friske og lune popcorn og alle småbørnsforældre vil ikke kunne leve uden en mikroovn, når først de kære små skal til at have sutteflaske, babymos og andre ting, som skal serveres lune og gerne meget hurtigt.

Som ovenstående mikroovn test også viste, kan mikroovnen også bruges til at tø ingredienser op med hurtigt inden de skal tilberedes på anden vis. Det kan for eksempel være et stykke hakket kød, som skal brunes på panden. På bare fem til ti minutter kan du tage kødet direkte fra fryseren, optø i mikroovnen og derefter er det klart til at kunne steges på normal vis.

Spar tid i dit køkken

Når det kommer til madlavningen, er der mange måder man kan spare tid på. Man kan for eksempel købe sig til det hele ude i byen. Enten ved at handle færdigretter i supermarkedet eller ved at købe take-out fra restauranterne, grillbarerne og pizzeriaerne. Alternativt kan man forsøge at holde sig til de retter, som er hurtige at tilberede.

Undgå at vente på opvarmning

For mange af eksemplerne gælder det, at man i køkkenet kan spare meget tid med en mikroovn. Der er mange gode grunde til, at madlavningen går hurtigere med en mikroovn og den første er, at mikroovnen ikke skal varme op som en almindelig ovn.

Du kan stort set tilberede alle de retter, som du også vil lave i en almindelig ovn, i en mikroovn. Du kan stege et stort stykke kød, bage et brød eller en dejlig kage. Det hel foregår uden opvarmning af ovnen på forhånd og derudover er selve tilberedningstiden også ofte væsentlig kortere.

Hent inspiration til madlavning i mikroovn

Når du skal i gang med at lave mad i mikroovnen, er der masser af inspiration at hente i diverse kogebøger. Du kan selvfølgelig bruge alle opskrifter og blot huske at justere tilberedningstiden i forhold til at anvende mikroovn fremfor almindelig ovn.

Der er også flere kogebøger, som er skrevet specifikt til medlavning i mikroovn. Her vil der også ofte være både bage- og kageopskrifter at hente og en del særlige tips til hvordan du får rigtig gode resultater med din madlavning i mikroovn.

Som altid kan du også hente masser af inspiration på nettet, hvor der ligeledes er målrettede opskrifter til dem, der laver mad i mikroovnen. Du kan følge opskrifterne slavisk eller lade dig inspirere og forhåbentlig vil du få indtryk af, at der er rigtig mange muligheder for at lave god mad hurtigt i en mikroovn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.