madmaskiner-omtalt

Induktionskomfur test – Se hvilket der er bedst

induktionskomfur test2

Induktion er det sidste nye inden for udviklingen af komfurer, så det må vi naturligvis kigge nærmere på
Vi har testet de mest solgte modeller og fundet de 3 bedste induktionskomfurer frem til dig.

Efter vores induktionskomfur test slutter vi af med lidt flere facts omkring ovenstående koncept.

 

 

 

 

Læs også:


Siemens HA748530U induktionskomfur

Siemens HA748530U_1

Siemens induktionskomfur med klasse og alle funktioner

En af topmodellerne hos Siemens, som også er testvinder, er dette induktionskomfur, der er udført i et smukt rustfrit stål design, og har alle de funktioner man som bruger kan drømme om. Komfuret er ikke bare elegant, men utroligt betjeningsvenligt med touch-funktion.

Komfurets funktioner

Det er udstyret med fire induktionskogezoner, booster-funktion for alle induktionszoner, 17 effekttrin, reStart funktion, og ovnen som rummer 66 liter har otte ovnfunktioner: over-/undervarme, undervarme, 3D varmluft Plus, pizza funktion, optøning, varmluft/impulsgrill, stor variogrill, lille vario grill, quickStart funktion og lynopvarmning.

Som bruger finder man ikke et komfur der giver så mange muligheder i madlavningen eller til skønne bage-oplevelser. Siemens HA748530U er et sikkert komfur med ovnlys, børnesikring, dørlås og maksimum 40 grader på ovnglaslågen

Induktion virker som en ekstra køkkenhjælp

Når et komfur har touch-betjening, og digitalt funktionsdisplay med minutur, tidsur, tilberedningstid, så giver det nogle ekstra muligheder for at tilrettelægge sin madlavning på en ny måde. Det er effektivt, og tidsbesparende. Når man bruger et induktionskomfur sammen med det rette udstyr, får man nærmest en ekstra køkkenhjælp.

Det virker som om at komfuret hjælper til med at holde øje med kogning og stegning. Det er selvfølgelig teknikken bag induktion, der mærker grydens tilstedeværelse på kogepladen, og temperaturen af indholdet. På den måde kan man undgå at brænde maden på eller at gryden koger over.

Rengøring og levetid

Dit nye Siemens induktionskomfur har også en ecoClean bagvæg, som gør det nemt at holde ovnen ren. Rengøring af komfur og ovn er et must, og sikrer en høj madhygiejne i køkkenet. Det fortjener din familie og de råvarer du arbejder med i køkkenet.

Hyppig rengøring er også med til at øge levetiden på dit Siemens komfur. Siemens er kendt for meget høj kvalitet, og førende på markedet, når det gælder teknologi og udvikling af markedets bedste hvidevarer.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Electrolux EKI6051EOW induktionskomfur

Electrolux EKI6051EOW induktionskomfur_5 Denne model er godt nok ikke lige så flot som ovenstående model og den kan heller ikke lige så meget
Til gengæld kan du få den til en langt billigere pris, hvilket jo selvfølgelig også har noget at sige, når der skal købes nyt.

Energibesparende og sikker

Electrolux EKI6051EOW er et meget energibesparende komfur og har nogle smarte detaljer, der også gør det sikkert i brug.

Kogesektionen er med induktion og yderst hurtige til at varme op – herved sparer du både energi og kogetid. De kan kun tændes, hvis de er i berøring med en gryde eller andet kogegrej.

Fjernes gryden, slukker kogezonen automatisk – endnu en energibesparende detalje, og også en god sikkerhedsforanstaltning, hvis du vil undgå brandskader.

Ovnen er også ganske godt isoleret med henblik på et minimalt varmeudslip og dermed en bedre udnyttelse af energien. Samtidigt er ovnlågen konstrueret således at frontglasset ikke bliver alt for varmt – herved undgår du at brænde dig ved evt. berøring.

Funktionerne i ovnen er standardfunktioner med over- og undervarme, varmluft og grill.

En vigtig detalje

Selvom det er en billigere model, findes dette komfur alligevel også med selvrens, og ærligt talt, ville det også være et dumt sted at spare. Hvem gider at bruge søndag efter søndag på at ligge på alle fire for at skrubbe ovnen ren for diverse fedtrester og andet snavs?

Læs hele anmeldelsen af Electrolux EKI6051EOW induktionskomfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Gram EKI 12654-90 induktionskomfur – Komfuret der kan det hele

Bosch HCE748353U induktionskomfur

Leder du efter et lækkert komfur, som kan det hele behøver du ikke at lede mere. Dette indotruktionskonfur, som fås i hvid har nemlig mange funktioner og er din ven i køkkenet.

Køber du dette komfur vil du kunne få 11 forskellige funktioner, heriblandt varmluft, pizza og optøningsfunktion. Komfuret bruger ikke meget energi og har af myndighederne fået energiklassen A, som giver et ekstra lavt energiforbrug.

Komfuret er ligeledes børnesikret, så man ingen ubehagelige overraskelser får når man forlader køkkenet. Har man ikke børn, eller har børnene nået en alder hvor de ikke længere befinder sig meget i køkkenet, kan koble denne funktion fra.

Stort ovnrum

Komfuret er den perfekte ovn, hvis man gerne vil lave mad til flere end en person. Du får nemlig et stort ovnrum som er helt oppe på 66 liter – og til det får du en ekstra dyb bradepande som du frit kan benytte.

Du får også 4 induktionskogezoner som er uundværligt hvis man har mange forskellige gryder kørende på en gang – hvilket man oftest har, når man laver mad til mange personer på en gang. Der er ligeledes en booster på disse kogezoner.

Med ovnen følger også en touch-timer. Med denne timer er du sikker på at du aldrig kommer til at stege dit kød for meget, ligesom at du også har andre flotte push-pull knapper.

Døjer man oftest med en beskidt ovn, kan vi også nævne at denne ovn er let at rengøre takket være dens steam-clean funktion.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Værd at vide om induktionskomfurer

Nedenfor vil vi gennemgå konceptet ved et induktionskomfur – hvilke fordele har det og hvilke funktioner kan du se frem til at drage nytte af?

Kogesektionen er ren win-win

Der kan umiddelbart ikke siges noget dårligt om en kogesektion med induktion. Den er energibesparende, effektiv og sikker. Det eneste minus, der kan være er, at ikke alle gryder og pander kan bruges til induktion – det er kun kogegrej med en magnetisk bund, der kan bruges.

Grunden hertil er, at varmen kun kan dannes, når det elektromagnetiske felt i kogezonen har kontakt med en magnetisk bund.

Med induktion udnyttes energien på bedst mulig vis. Kogezonen kan som bekendt kun tændes, når den er i berøring med kogegrejet. Herefter kogezonen selv størrelsen og formen på kogegrejet. Fjernes gryder eller andet fra en tændt kogezone, slukker den automatisk.

Dette er både energibesparende og sikkert, da risikoen for brandskader minimeres. Vær dog opmærksom på at overfladen på kogezonen godt kan være lidt varm efter brug. Nogle kogezoner har derfor en restvarmeindikator.

Ovnen giver også gode muligheder

Størstedelen af alle induktionskomfurer har en elektrisk ovn, hvorfor der vil blive taget udgangspunkt i denne. Desuden er det også denne type ovn, der har flest funktioner.

Over- og undervarme

Nogle gange bliver maden bare bedre med helt basale funktioner i form af over- og undervarme – enten sammen eller hver for sig. Dette gælder i særdeleshed bagværk.

Varmluft

En super effektiv og energibesparende funktion, hvor du kan tilberede, bage eller varme diverse måltider og bagværk på flere niveauer i ovnen på samme tid.

Grill

En uundværlig funktion, hvis du skal tilberede noget med en ekstra sprød kant – f.eks. et flæskesteg, gratin eller crem brúle.

Andre smarte funktioner

Alt efter hvilken model du vælger, kan der følge flere smarte funktioner såsom timer, stegetermometer og diverse tilberedningsprogrammer med også.

En vigtig detalje for den travle familie

Noget, der virkelig er værd at kigge nærmere på, når der skal købes nyt, er byrden af rengøring.

Hygiejnen er i top

Overfladen på en induktionskogesektion er magen til den, der er på en glaskeramisk kogesektion, og rengøres derfor på samme vis. I det daglige kan rengøringen klares med en klud, og for en mere grundlæggende rengøring kan bruges en skraber eller særligt egnede rengøringsmidler med slibemiddel.

Herefter skulle kogesektionen gerne blive skinnende ren igen – særligt fordi hele kogesektionen er ud i et stykke.

Selvrens eller flittig husmor?

For den travle familie kan der være en klar fordel i at købe en ovn med selvrens, da det vil spare en del tid, kræfter og penge. Foruden at lette arbejdsbyrden betydeligt, kan du i mange tilfælde også mindske brugen af kemikalier til rengøring af ovnen.

Der findes forskellige typer af selvrens – f.eks. damprens, hvor hele ovnen rengøres med ganske almindeligt vanddamp, eller delvis selvrens, hvor det loftet eller bagvæggen i ovnen er beklædt med en særlig selvrensende emalje, der omdanner fedt og snavs til aske, når temperaturen overstiger 200 grader.

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.