madmaskiner-omtalt

Siemens indbygningsovn – Tid til en ny og energivenlig indbygningsovn?

Er du i gang med at indrette nyt køkken eller er det på tide at udskifte de hårde hvidevarer?

Selvom de færreste til daglig interesserer sig for udviklingen indenfor hårde hvidevarer, sker der meget på blot få år.

Det kan derfor være en god idé at overveje, om det er på tide at udskifte indbygningsovnen med en nyere model, som både kan lidt mere og samtidig også har en bedre energimærkning, så den på lang sigt er et billigere alternativ. Og så gør det vel heller ikke noget, at den er pænere at se på?

Smart og stabil Siemens indbygningsovn

Siemens er en stor og anerkendt tysk produktionsvirksomhed. Porteføljen er lang og ethvert produkt er kendetegnet ved en innovativ udvikling og en høj kvalitet. Vi har her udvalgt tre Siemens indbygningsovne, som vil blive beskrevet enkeltvis og derefter sammenlignet med det formål at udpege en testvinder.

 

Læs også:


HB63AB522S Siemens indbygningsovn

Siemens HB63AB522S

Indbygningsovn med pyrolyse i energiklasse A.

Siemens HB63AB522S er en multifunktions indbygningsovn med et stort ovnrum, som du kan tilberede alle dine yndlingsretter i. Ovnrummet er mere specifikt på 63 liter, hvilket betragtes som stort. Ovnen har 6 forskellige ovnfunktioner. Det er stor VARIO grill, varmluft/impulsgrill, over-/undervarme, øko varmluft, undervarme og varmluft.

Ovnens temperatur kan reguleres fra 50 grader til 300 grader. Det sker via de forsænkbare betjeningsknapper. Ovnens funktioner kan også styres ved hjælp af cylinderknapperne. Betjeningspanelet er udført i rustfrit stål.

Ovnens sikkerhed er i top. Den er udstyret med børnesikring, som har nøglefunktion i sig, mekanisk dørlås, indbygget køleblæser og en sikkerhedsafbryder til bageovn. Den mekaniske dørlås aktiveret naturligvis når pyrolyse programmet kører. Frontdøren bliver desuden maks 30 grader varm, når ovnen kører på 180 grader varmluft.

Nem rengøring med pyrolyse

Ydermere så besidder den her ovn pyrolysefunktionen. Når ovnen trænger til at blive rengjort, så slår du blot pyrolysefunktionen til og lader den klare arbejdet. Pyrolyse programmet opvarmer ovnen til intet mindre end 500 grader. Den høje temperatur brænder fedt og snavs til aske, som du bagefter kan tørre af med en våd klud. Lettere bliver det ikke.

Med ovnen følger der tilbehør. Det er to emaljeret bageplader, en stegerist og en universalpande.

Ovnen bruger blot 0,89 kWh ved traditionel ovn og 0,66 kWh ved varmluft ovn. Det resulterer i energiklasse A. Den er altså yderst energivenlig. Total effekten er på 3,65 kW.

Ovnens højde måler 595 mm, bredde måler også 595 mm og dybden er 548 mm. Indbygningsmålene er dog lidt anderledes. Her er højden 575 mm, bredden 560 mm og dybden 550 mm.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

HV541ANSO Siemens indbygningsovn

Siemens HV541ANS0

Stilren indbygningsovn i rustfrit stål med kæmpe ovnrum

Siemens HV541ANSO er en indbygningsovn for den ægte madelsker. Det er en indbygningsovn for dig, som vil have noget ud over det sædvanlige. Det kommer hurtigt til udtryk, at der er lagt ekstra tid og ressourcer i produceringen af den her ovn. Ovnrummet er på intet mindre end 77 liter, hvilket er mere end nok plads. Også til julemiddagen.

Det er ikke kun den praktiske del, som der er lagt ekstra kræfter i at producere. Den her ovn har også et uimodståeligt design i rustfrit stål, som med garanti passer ind i dig køkken. Det er ikke blot et produkt af høj kvalitet, det ligner også et produkt af høj kvalitet.

Hele ni forskellige ovnfunktioner at vælge mellem.

Ovnen har hele 9 forskellige ovnfunktioner. Det giver dig de bedste forudsætninger for at tilberede dine yndlingsretter. De her funktioner styres ved hjælp af en rund og forsænkbar drejevælger. Ovnen har desuden minutur i sig, samt delvis katalyse. Delvis katalyse er et integreret rengøringssystem, som gør rengøring lettere for dig. Maks temperaturen på ovnen er 250 grader.

Med ovnen følger to emaljeret bageplader med, et grill element og en stegerist.

Ovnen bruger 1,1 kWh ved traditionel ovn og 0,99 kWh ved varmluft ovn. Det lyder måske som en del, men bid mærke i, at ovnen er ret så stor. Ovnen er uden tvivl energivenlig, da den er placeret i energiklasse A. Ovnens højde er 478 mm, bredden er 896 mm og dybden er 568 mm. Indbygnings Målene på ovnen er dog en smule anderledes. Der er højden 467 mm, bredden 860 mm og dybden 560 mm.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Siemens HB63A1620S indbygningsovn

Siemens HB63A1620S indbygningsovne Er du til det sorte køkken med dertil matchende hårde hvidevarer, har du et godt match i denne Siemens indbygningsovn. Her får du god kvalitet, selvrens og et unikt udtryk.

Moderne design

Der er langt mellem de sorte indbygningsovne men i takt med, at det sorte design er blevet ultra hipt, stiger efterspørgsel ligeledes på det sorte inventar.

Derfor er denne ovn unik og vil passe virkelig flot ind i det sorte køkken eller som rå kontrakt til et andet materiale.

Gode funktioner

Der er god plads i ovnrummet, som kan rumme op til 65 liter.

Desuden finder du de almindelig funktioner som eksempelvis stor VARIO grill, varmluft, økonomisk varmluft, over-/undervarme, varmluft/impulsgrill og undervarme.

Temperaturen kan indstilles mellem 50 og 300 grader.

Automatisk selvrens

Hvad der også gør denne indbygningsovn både praktisk og smart er pyrolysefunktionen. Med automatisk selvrens varmer ovnen op til 500 grader og omdanner således fedt og snavs til kul, som let fjernes efterfølgende med en fugtig klud.

Gemmer også på god praktik

Denne indbygningsovn har også indbygget stegetermometer og børnesikring på lågen. Der er således tænkt på både praktikken og på det æstetiske udtryk, som du ønsker at give i dit køkken.

Se hele anmeldelsen af Siemens HB63A1620S indbygningsovn her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Den bedste Siemens indbygningsovn

Efter at have gennemgået tre forskellige modeller, er det tid til at pege på den bedste Siemens indbygningsovn.

Alle ovne ligger højt på både kvalitet og design og det er derfor de små ting, som gør en forskel.

Med et stort ovnrum, rustfrit stål på fladerne og et lavt energiforbrug er det her den første model, Siemens HB63AB512S, der løber med titlen ’Bedst til prisen’.

Inspiration til mad i ovn

Uanset om du er i gang om at indrette et helt køkken eller overvejer at udskifte en ældre indbygningsovn, er der i hvert tilfælde tre gode muligheder at vælge imellem med disse tre Siemens indbygningsovne. Og når du har valgt og installeret din ovn, følger her lidt inspiration til blot et par af de ting, som du kan lave i den.

Stegning af kød

En ovn er særlig godt egnet til tilberedning af store stykker kød. En af de mange fordele ved at tilberede kødet i hel stand, fremfor at skære det ud i mindre stykker, er at man således bedre bevarer saften og smagen inde i kødet.

Du stadig få en sprød skorpe på stegen, blandt andet ved at bruge grill-funktionen i den sidste ende af tilberedningstiden. Og under den sprøde skorpe vil du opdage, hvor blødt, saftigt og mørkt et stykke lækkert kød kan være.

Ønsker du mere smag i kødet, kan du eksempelvis fylde det med hvidløg, krydderurter og andre ting, som langsomt trænger ind i kødet og afgiver smag til stegen.

Et godt tip er at huske lidt væske i bunden af fadet eller bradepanden, så stegen ikke tørre ud inder tilberedning. Du kan også hælde lidt væske over kødet løbende under tilberedningen.

Har ovnen et stegetermometer, så brug det. Det gør det hele meget nemmere.

Tilbehør

Der er uendelige muligheder for at lave tilbehør til kødet og en klassisk og altid velsmagende mulighed er ovnbagte kartofler og/eller rodfrugter. Det er både nemt og sundt og så snart at grøntsagerne er skåret ud, er arbejdet slut.

Tilbehøret passer i øvrigt til næsten al slags kød og fisk og kan også spises som en vegetarret.

Man kan bruge rigtig mange forskellige grøntsager, for eksempel gulerod, rødbede, pastinak, selleri, peberfrugt, søde kartofler og almindelige kartofler. Bruger du rødbeder, kan det være en god idé at lægge små skriver citron ved, hvilket forhindrer, at farven spreder sig til alle grøntsager.

Du kan bruge lidt god olivenolie over grøntsagerne, men det er faktisk ikke nødvendigt.

Hvis du kun vil lave kartofler, er der rigtig mange måder at gøre det på. Du kan skære dem ud i skiver, både som pomfritter eller du kan bage dem hele. Du kan også lægge tynde skriver kartofler i fad med fløde, salt og muskat og evt. lidt ost på toppen.

Bag det hele ved 200 grader i cirka 45 minutter og du er klar til at nyde dine egne flødestuvede kartofler.

Bagning

Ovnen bliver også ofte flittigt brugt til at bage med. Det kan være både brød og kage og for begge dele gælder det, at der er uanede måder at gribe det an på.

En klassisk bolledej er let at gå til og kan laves til fødselsdage, til fredagsburger eller som en lækkert hjemmebag en søndag formiddag, hvor familien samles om det store morgenbord i køkkenet.

Brug en halv liter vand og en halv pakke gær. Tilsæt salt, sukker og olivenolie. Rør det hele godt rundt og tilsæt derefter hvedemel til dejen er samlet, men stadig klistrer lidt.

Lad dejen hæve i 1,5-2 timer og form herefter dejen til boller. Du kan lave lige den størrelse og form, du ønsker.

Lad bollerne efterhæve og pensl dem med pisket æg, inden du bager dem i en 200 grader varm ovn. Bruger du varmluft, er det kun 180 grader.

Efter cirka 12-15 minutter (afhængig af størrelse) er bollerne færdige.

Med en god ovn er der altså rigtig mange muligheder for at lave mad og bage brød og kage.

Med en Siemens indbygningsovn er det let af gøre rent efter brug og grundet en god kvalitet og et klassisk design, vil du forhåbentlig få glæde af din nye indbygningsovn i mange år frem.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.