madmaskiner-omtalt

Voss komfur test – Tid til et nyt komfur?

Voss komfur test

Skal du ud vælge nyt komfur til køkkenet derhjemme eller måske til sommerhuset eller ferielejligheden, er det værd at tænke over egne behov inden, du køber.

Hvor mange mennesker, skal der normalt laves mad til, har du brug for ekstra ovnplads, skal det være nemt at gøre rent og går du op i designet?

Et komfur er standardudstyr i de fleste køkkener, men der er virkelig mange modeller på markedet og både funktioner og design kan være meget forskelligt.

Voss komfur test

Voss-Electrolux er en af de store spillere på markedet og de er kendte for at levere en kvalitet, der generelt er høj og til at stole på.

Vi har udvalgt tre af deres forskellige modeller til vores test, som her vil blive anmeldt og til sidst sammenlignet for at finde frem til hvilken model, der er bedst i test og bedst til prisen.

 

Læs også:


Voss-Electrolux ELK82720RF komfur

Voss-Electrolux ELK82720RF komfur_5 Går du efter et komfur af høj kvalitet, som samtidig skiller sig lidt ud fra andre, er Voss-Electrolux ELK82720 komfuret et oplagt valg for dig!

Og med katalyse er ovnen let at holde ren, også efter længere tids brug.

Keramiske kogeplader

Der er fire keramiske kogeplader, som virker fortrinligt i forhold til at varme hurtigt op og holde varmen, mens de er i brug. Efter brug lyser pladerne, hvis de stadig er varme, så man undgår uheldige situationer og skader ved komfuret.

Keramiske kogeplader er samtidig lette at holde rene, da snavs og rester er nemme at tørre af i forhold til mere traditionelle- og gas-kogeplader.

Sikker ovn – også for børn

Ovnen kan rumme 54 liter og der medfølger to bageplader, to bradepander og to bagerister.

Der er mulighed for at vælge mellem forskellige standardfunktion som eksempelvis varmluft og man kan være sikker på, at ovnen holder sig varm, for der er tre lag isolerende glas i lågen til ovnen. Derfor bliver ovnlågen heller ikke varm udadtil og man undgår skader, selv hvor små børn render rundt i køkkenet. Lågen er naturligvis også sikret med en børnesikring.

Usædvanligt udseende

Det, der for alvor tiltrækker sig opmærksomhed ved dette Voss-Electrolux ELK8272RF komfur, er designet.  Det er ikke så tit, at man ser skrånede kanter på siderne som her. Derfor skiller dette komfur sig ud fra mængden og signalerer, at man ikke er helt som alle andre. Lidt anderledes er også komfurets display med touchfunktion.

Se hele anmeldelsen af Voss-Electrolux ELK82720 keramisk komfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Voss-Electrolux ELK23020HV komfur

Voss-Electrolux ELK23020HV komfur_5 Med den anden model i denne Voss komfur test får du mere en klassisk version.

Her er der fokus på funktionerne og et design, som vil passe godt ind i mange almindelige køkkener.

Sæt gryderne over på glaskeramiske plader

Med fire glaskeramiske kogeplader er der rig mulighed for at få kog i gryderne. Pladerne varmer hurtigt op og holder godt gang i varmen. Er pladerne stadig varme efter brug, lyser en varmeindikator. Pladerne styres via de smarte trykknapper, som også er lette er rengøre.

Stor ovnkapacitet

Ovnen er stor og kan rumme helt op til 74 liter. Der er forskellige funktioner som for eksempel varmluft og grill og der medfølger to bageplader, en bagerist og en bradepande. Lågen er lavet i varmeisolerende glas med IsoFront belægning, som holder varmen inde i ovnen og sikrer, at lågen ikke bliver varm at røre ved. Der er også børnesikring på lågen.

Nem rengøring

Selv efter stegning af store kødstykker er ovnen let at gøre ren. Katalytisk selvrens gør, at fedt og snavs automatisk bliver til aske, så snart temperaturen i ovnen når over 200 grader. Derefter er det nemt at fjerne asken med en fugtig klud.

Enkelt og let udtryk

Designet er enkelt og meget klassisk. Farven er hvid og passer derfor godt ind i mange hjem såvel som sommerhuse.

Se hele anmeldelsen af Voss-Electrolux ELK23020HV komfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Voss-Electrolux ELK23022RF

Brug for en ekstra stor ovn med mulighed for at vælge for eksempel særlig pizza-tærte bage-funktion?

Så er den tredje model i vores Voss komfur test, Voss-Electrolux ELK23022RF, måske noget for dig.

Glaskeramiske kogeplader

Der er fire glaskeramiske kogeplader, som er lette at betjene via knapperne på komfurets front. Pladerne varmer hurtigt op og de er ligeledes nemme at holde rene, da fedt og snavs har svært ved at gemme sig på de helt lige flader.

Ekstra stor ovn med pizzafunktion

Ovnen er stor af størrelse og kan rumme op til 74 liter. Der følger en ekstra stor bagerist med, så der er mulighed for at bage til mange på én gang. Som noget særligt er der en funktion til at bage pizza og tærte, ligesom der naturligvis også er standardfunktioner som grill og varmluft.

Fra fedt til aske med katalytisk selvrens

Med IsoFront Plus i ovnlågen er du samtidig sikker på, at ovnen holder varm og at lågen ikke bliver for varm at røre ved. Katalytisk selvrens gør det nemt at fjerne fedt og snavs fra ovnen, da det automatisk omdannes til aske ved over 200 grader.

Falder nemt ind i et almindeligt køkken

Designet af Voss-Electrolux ELK23022RF er klassisk og passer ind i mange almindelig køkkener. Alt i alt giver dette komfur derfor god kvalitet og en ekstra stor ovn, uden at stilen råber på ekstra opmærksomhed.

Se hele anmeldelsen af Voss-Electrolux ELK23022RF komfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Testvinder

Efter beskrivelsen af de tre modeller i denne Voss komfur test, er det tid til at sammenligne og kåre en vinder. Først og fremmest skal det dog understreges, at de alle tre er eksempler på et godt komfur, som vil kunne klare mange år i et køkken med almindelige behov.

De tre modeller har legeledes flere fællestræk. Dette gælder for eksempel de keramiske kogeplader, standardfunktionerne i ovn og den katalytiske selvrens.

Bedst i test

Hvad, der skiller sig særligt ud, er designet og displayet med touchfunktion på den første model i Voss komfur testen, Voss-Electrolux ELK82720RF. For nogle vil det være en detalje, mens det for andre kan være af afgørende betydning. Her vidner det om en ekstra tanke for detaljen og en stil, som skiller sig ud. Derfor bliver det dette komfur, som får titlen som værende ’Bedst i test’.

Bedst til prisen

Hvis design og små detaljer ikke betyder helt så meget, og pris er et væsentligt parameter, er det værd at overveje den anden model i denne Voss komfur test,  Voss-Electrolux ELK23020HV. Her får man høj kvalitet og en stor ovn i et helt klassisk design – og så er prisen yderst fornuftig. Af denne grund får Voss-Electrolux ELK23020HV titlen som værende ’Bedst til prisen’.

Ovnen er uundværlig i dagens bage-Danmark

Der er stor forskel på, hvor meget vi danskere bruger vores komfur. Derfor vil det også afhænge af personlige behov, hvilket komfur der er bedst egnet til den enkelte. I øjeblikket hersker en stor bage-kultur i Danmark, hvor flere og flere kaster sig ud i kagekunstens univers. Måske er det foranlediget af diverse tv-programmer, men resultatet er i hvert tilfælde, at vi bager som aldrig før.

Der udforskes og eksperimenteres i alt lige fra smukke, dekorative kager til gammeldags wienerbrød og i den sammenhæng er ovnen naturligvis et uundværligt arbejdsredskab. Brød er også populært at bage selv og her er der mindst ligeså mange variationer at kaste sig over.

Pizza a la 2015

En tredje form for bagværk er pizza’en, som vi længe har elsket i Danmark og nu også har fået mod på at lave selv. Og her det ikke de tykbundede størrelser med skinke og ananas, som vi lavede i 1980’erne, der menes, men derimod helt tynde, sprøde bunde med alt lige fra kartoffel til specielle oste og kerner på.

Har man lyst til at kaste sig ud i denne kategori, kan det stærkt anbefales at bruge de tunge pizzasten, som giver den helt sprøde skorpe. Pizzastene lægges ind i ovnen inden brug, så den er helt varm, når pizzaen kommer ind.

Er du generelt glad for at bage, er det derfor en god idé at lave lidt research af markedet, inden du køber dit komfur. Som denne Voss komfur test viste, kan der nemlig være forskel på både størrelsen af ovnen samt på de funktioner, som tilbydes.

Designet tæller med

Et andet element, som også er populært i tiden, er designet. Rigtig mange danskere går virkelig højt op i indretning og særligt køkkenet har fået en central rolle som hjemmets samlingspunkt. Derfor har det stor betydning for mange, hvordan komfuret er lavet, både formmæssigt men også i forhold til materiale. Stål har været ret populært længe, fordi det både giver et lidt råt, maskulint og professionelt udtryk og fordi det er et godt materiale, der er nemt at holde rent og generelt har en god holdbarhed.

Som en del af designet tæller også funktioner som plader og knapper. Gaskomfur er ekstra råt, mens et display virker moderne, minimalistisk og enkelt. Det hele tæller med, når danskerne kigger efter komfur.

Tjek komfurdesign på nettet og i magasiner

Hører du til dem, der kigger ekstra langt efter et godt design, er det ligeledes værd at bruge tid på at undersøge de mange forskellige komfurer, der er på markedet. Det er nemt at se på nettet og man vil også kunne finde inspiration i mange boligblade og stilmagasiner, både danske og udenlandske.

 

Et komfur til alle

Alt afhængigt af dine egne  behov og hvad der er vigtigt for dig, er der altså mange muligheder at dykke ned i. Med denne Voss komfur test har vi belyst nogle af de variationer, som findes. Der er kåret en ’Bedst i test’, som både lever op til et højt kvalitetskrav og en udpræget æstetisk sans.

Er du mere prisbevidst, er der også en god mulighed i den model, der blev ’Bedst til prisen’.

Under alle omstændigheder håber vi at have inspireret til et godt valg af komfur, som du forhåbentlig vil kunne få glæde af i mange år frem. Og selvom du ikke lige nu er helt sikker på, hvad du skal vælge og hvad der er vigtigt for dig, er det helt sikkert, at der er et komfur til alle derude.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.