madmaskiner-omtalt

Smeg komfur – Nyt komfur med klasse

Smeg komfur

Står du foran en renovering af dit køkken, er du sikkert allerede i gang med at tænke på både bærende vægge, filt og farve.

Men der er også mange ting at tage stilling til i forhold til at skulle indrette køkkenet. Det gælder alt fra valg af hårde hvide varer til greb på skabe og skuffer.

Hjælp til valg af komfur

Hårde hvidevarer er ikke altid det mest interessante emne at tage fat på. Faktisk er det ofte kun i forbindelse med flytning og renovering af køkken, at vi tager stilling til elementer som komfur og opvaskemaskine.

I håbet at kunne hjælpe lidt på vej, har vi her udvalgt tre forskellige komfurer, som dog har det til fælles, at de alle er af mærket Smeg.

De vil blive beskrevet enkeltvist og derefter følger flere gode tips til komfurer og indretning af nyt køkken.

 

Læs også:


Smeg SCD91CMX9 komfur

SMEG SCD91CMX9_6 Laver du ofte mad til mange mennesker, ved du allerede, at en ekstra stor ovn kan være guld værd.

Med dette Smeg komfur får du ekstra ovnrum og en femte kogeplade – og et stilsikkert komfur, der giver et professionelt udtryk.

Guf til gæster og den store familie

Hele 109 liter kan ovnen i dette komfur rumme. Der er derfor plads til at lave hele to stege med tilbehør i ovnen på én gang eller flere pizzaer til den store børnefamilie.

Der følger også et roterende grillspyd med til komfuret, så du kan tilberede en hel kylling i ovnen og være sikker på at få helt sprødt skind.

Fem kogeplader

På komfurets kogeø er der også god plads og hele fem kogeplader.

To af kogepladerne kan variere i størrelse alt efter hvilken gryde eller pande, du sætter på. Eksempelvis vil den ene passe godt til et aflangt fiskefad.

Et rødt lys i kogepladerne indikerer, at pladerne er varme.

Ekstra bredt komfur

Designet af dette Smeg komfur er enkelt og med materiale i rustfrit stål er det ren kvalitet, som får lov at komme ind i køkkenet.

Vær opmærksom på, at dette komfur med stor ovn og fem kogeplader også er ekstra bredt. Det måler 88,5-91,5(h) x 90(b) x 60(d) centimeter og vejer hele 80 kilo.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Smeg C6CMX8 Komfur

Smeg-C6CMX8-komfur Det første Smeg Komfur er klassisk i både opbygning og funktionalitet og begge dele bærer præg af mærkets høje kvalitetsstandard.

Professionelt udtryk

Designet er enkelt og materialet er rustfrit stål, som både ser rigtig godt ud og samtidig er praktisk og holdbart.

Knapperne i front på panelet er rare at bruge og giver et professionelt touch til komfuret.

Plads til mange størrelser på kogeøen

Kogeøen består af fire glaskeramiske kogeplader, som selv slukker, når du fjerne gryden eller panden.

Restvarmeindikator i pladerne indikerer, at pladerne stadig kan være varme.

To af de fire kogeplader kan variere i størrelsen alt efter hvad, du placerer på dem og giver således plads til eksempelvis et længere fiskefad.

Varm ovnen ekstra hurtigt op

Ovnen kan rumme op til 68 liter og har hele ni funktioner, du kan vælge imellem.

Funktionerne dækker de klassiske behov for eksempelvis grill, varmluft og over- undervarme og har derudover også optøningsfunktion og ECO – en ekstra hurtig opvarmning af ovnen, så du nemt kan stå klar med aftensmaden, hvis tidsplanen er skredet.

Let rengøring

Efter brug er det let at gøre ovnen ren med det automatiske rengøringsprogram, VaporClean.

Stil et fad med en halv liter vand i ovnen og start programmet. Herefter vil fedt og snavs løsnes, så det er nemt at tørre af, når programmet er færdigt.

Se hele anmeldelsen af Smeg C6CMX8 keramisk komfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Smeg CO68CMA8 komfur

Smeg CO68CMA8 komfur Går du efter et helt særligt komfur, som ikke ser ud som alle andre, er det måske slut med at lede.

Med dette Smeg komfur får du et helt specielt udtryk i dit køkken og kan samtidig nyde godt af den høje brugsværdi.

Rustikt og lidt retro stil

Designet af dette Smeg komfur er skabt til det unikke køkken, hvor al ting er nøje udvalgt og typisk ikke ligner andre standardmodeller.

De sorte flader på komfuret er kombineret med detaljer i messing, som tilsammen giver et både råt og rustikt udtryk.

Det ovale vindue i ovnlågen skaber en fed retro-fornemmelse.

Fire kogeplader i forskelig størrelse

Heldigvis er det ikke bare ren indpakning. Funktionaliteten er også i top og med fire glaskeramiske kogeplader, er der rig mulighed for at sætter gryderne i kog.

To af kogepladerne kan varieres i størrelse alt efter behov.

Et rødt lys i pladerne viser, at pladerne stadig er varme.

Otte funktioner og damprens

Også i ovnen, der har en kapacitet på 68 liter, er der mulighed for at udfolde sig kreativt. Der er otte funktioner at vælge imellem og du kan også gøre brug af en timer, som automatisk slukker ovnen, når tiden er gået.

Med det automatiske rengøringsprogram VaporClean, er det nemt at gøre ovnen ren efter brug.

Se hele anmeldelsen af Smeg CO68CMA8 komfur her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Historien bag Smeg

Som nævnt i indledningen, har alle tre komfurer det til fælles, at de er af mærket Smeg.

Er du ikke allerede bekendt med dette mærke og historien bag, kommer her en kort opdatering. Smeg, eller ’Smalterie Metallurgiche Emiliane Guastalla’, blev grundlagt i byen Guastella i Norditalien. Det var Vittorio Bertazzoni, der stod bag de første produktlanceringer for over 65 år siden.

Produkterne omfattede såvel komfurer som opvaskemaskiner og i takt med tiden er porteføljen blevet større og større.

Ikonisk køleskab

Anerkendte arkitekter har indgået samarbejde med Smeg og i 1990’erne lancerede Smeg de runde 50’er køleskabe, som i dag står som et ikonisk symbol på virksomheden og som stadig er meget populære blandt indretningsinteresserede.

Udover keramiske komfurer, er de også leverandører af gaskomfurer og indbygningsovne i høj kvalitet.

I dag leverer Smeg også til industrien og samarbejder med sundheds- og medicinalindustrien om at skabe innovative og kvalitetsorienterede løsninger.

Kompetent og kompromisløs

At Smeg er en italiensk virksomhed er med til at tegne billedet af en virksomhed, der ved, hvad de laver, når det handler om redskaber til køkkenet.

Er der noget sted i hele verden, man hellere vil betro sine kødgryder, end hos en italiensk madmor?

Lægger man dertil, at det italienske design typisk er kompromisløst og sætter stil over alt, har man ingredienserne til et Smeg komfur, der lever op til behovene og samtidig udstråler elegant luksus i hverdagen.

Gode tips til stilsikkert køkken

En af de store udfordringer, når skallen til det nye køkken står klar og venter på at bliver fyldt ud med inventar og liv, er at skabe en stil. Det er et bredt begreb, men der er alligevel nogle kendetegn, som går igen blandt opfattelserne af stil.

Konsekvent

At indrette sig med en konsekvent brug for noget.

Det er næsten lige meget, hvad dette ’noget’ er – bare det bruges konsekvent. Er det eksempelvis rød, som bruges konsekvent, dvs. i valg af tapet, stole, bordservietter og salt og pebersæt, vil de fleste uden tvivl bemærke, at her hersker en kærlighed til det røde og at der på den baggrund er truffet konsekvente valg. Igen: det kan være alt, rødt, runde former eller ting fra 1950’erne.

At noget går igen understreger en pointe og gør det bevidst. Her er en stil. Og som regel vil den endda også fortælle noget om den eller de, der bor her.

Personlighed

Det er meget oppe i tiden at tale om det personlige hjem. Det synes indlysende, for kun de færreste har vel lyst til at bo i et upersonligt hjem. Alligevel har noget gjort, at vi sætter personlighed højt på indretningsagendaen. Vi vil gerne vise omverden, hvem vi er, og vi vil helst heller ikke være, som de andre.

Derfor skal vi bruge de ting, som betyder noget for netop os.

Hvad er vigtigt for dig?

Er det en gammel brødkasse fra din mormors sommerhus?

Eller er det vigtigt for dig, at du kan kigge ud i haven, når du står over komfuret – og i det hele taget have meget grønt i dit køkken?

Her er mindst ligeså frie rammer – bare sørg for, at det fremhæver dig og din lyst til at være i køkkenet.

Et Smeg komfur er et godt eksempel på en personlig ejendel i et køkken.

Hvis du er optaget af netop italiensk (mad)kultur eller sætter stor pris på at lave mad på kvalitetsudstyr, kan et Smeg komfur være med til at fortælle den historie om dig – og naturligvis gøre det dejligt for dig at være i dit nye køkken.

Praktik

Som et lille modspil til de to andre elementer i stil, er det ikke helt ubetydeligt at tænke hverdagens praktik ind, når du indretter. Også i forhold til at skabe en stil, som rent faktisk er dig og som kan overleve over tid.

Det kan også være alt fra afstand fra opvaskemaskine til skuffer og skabe eller slagsbænk kontra designstole ved spisebordet.

Det praktiske element er med til at gøre dit hjem personligt og træffer du valg med hverdagsbehov in mente, gør du dig selv, og de andre i huset, en stor tjeneste i hverdagens travle liv. Også her kan eksempelvis det store Smeg komfur komme på tale, hvis I er en stor familie eller ofte er dem, som skaber samlingspunkt for de større familiesammenkomster eller middage med vennerne.

Med disse tre tips in mente i forhold til indretning og med den mere detaljerede beskrivelse af tre gode komfurer, er du forhåbentlig blevet inspireret til at træffe valg, der både fortæller om og fremhæver din person, men som også passer til de behov, du oplever i din hverdag.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.