madmaskiner-omtalt

KitchenAid blender test – Kraftfulde blendere med fokus på design

KitchenAid blender test_1

Det er skønt at have en kraftfuld blender og det kan være en stor hjælp i hverdagen i forhold den daglige madlavning.

Lidt forkælelse kan også komme på tale, da en blender nemt og hurtigt kan bruges til at lave smoothies, milkshakes og andre lækre drinks til både børn og voksne.

Kvalitet i hverdagen

Hvad, der også kan være en daglig forkælelse, er et godt design.

De fleste danskere bruger meget af deres hjemmetid i køkkenet og vi har derfor længe interesseret os for indretning og design af netop dette rum. Men hvad er et fedt rum uden lækre produkter at putte i det?

KitchenAid blender test

KitchenAid er kendt for et unikt og prisvindende design. Går du derfor efter en kvalitet, der både funktions- og designmæssigt ligger i toppen, er en blender fra KitchenAid et sikkert valg.

Vi gir dig her en KitchenAid blender test med i alt tre modeller, som først anmeldelses og dernæst sammenlignes med henblik på at kåre den bedste og den der giver mest værdi for pengene.

 

Læs også:


KitchenAid BECR4 Blender

KitchenAid BECR4_4 Er du til den rå, moderne stil, er denne KitchenAid BECR4 Blender et suverænt valg, der samtidig giver dig masser af kraft og er let at bruge.

Stærk og stille motor

Med en effekt på 550 Watt får du fuld skrue på maskineriet, når du skal blende grønt, is eller andet. Denne blender kan klare de fleste opgaver, så du kan godt begynde at glæde dig til både is-kaffe og jordbærshakes.

Alt arbejdet foregår ved et lydsvagt niveau, så du ikke risikerer at forstyrre hele huset, når du har lyst til en shake eller en smoothie.

Automatisk tilpasning af styrke

Blenderen justerer selv, hvilket niveau den enkelte opgaver kræver, og den bruger derfor ikke flere kræfter end nødvendigt. På den måde sparrer den også på motorkraften og sikrer, at den kan holde i længst mulig tid.

Fem indstillinger plus puls

Du kan også vælge selv at justere styrken via de fem knapper på blenderfoden. Alle knapper er beklædt med et lille ikon, som indikerer, til hvilken type af opgave funktionen er egnet. Det kan for eksempel være et tegn for ’is’, som anvendes til at knuse isterninger eller blende frosne bær.

Der er også mulighed for at vælge en puls-funktion, når processen skal gå ekstra hurtig.

Praktisk kande

Kanden, som kan rumme 1,5 liter, er skabt af glas og kan tåle at komme i opvaskemaskinen. Det anbefales dog at skåne den, så kniven i blenderen ikke slides af slibemiddel.

Et lille hul i låget gør det nemt at tilsætte ekstra ingredienser under processen.

Se hele anmeldelsen af KitchenAid BECR4 blender her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

KitchenAid Artisan blender

KitchenAid Artisan blender_5 Elsker du også det unikke design i 50ernes farver fra KitchenAid, vil denne anden model i vores KitchenAid blender test giver dig både høj brugsværdi og mulighed for at understrege din personlighed i køkkenet.

Praktisk at arbejde med

Kanden kan rumme 1,5 liter, så der er plads til lave drinks til flere eller suppe til hele familien. Med en gummikant på låget er man sikker på, at låget slutter helt tæt, så det ikke sprøjter ud, når man blender.

Låget har også en lille prop i midten, som kan bruges som målebæger, og som kan tages ud, så man nemt kan tilsætte ingredienser under processen, eksempelvis hvis indholdet skal fortyndes en smule.

Rengør ved at blende med vand og sæbe

Kanden er fremstillet af kraftigt plastisk, som tåler både slag og varme. Den bedste måde, at gøre kanden ren på, er ved at tilsætte en smule opvaskemiddel og vand og derefter blende det i cirka et halvt minut. Husk at skylle efter med rent vand inden tørring.

Automatisk eller eget valg af styrke

KitchenAid Atisan blender finder automatisk den styrke, som er krævet af den aktuelle opgave. På den måde bruger den ikke mere motorkraft, end nødvendigt er – og sikrer derved, at blenderen kan holde i mange år frem. Alternativt kan man selv justere styrken på de fem indstillinger, der er placeret på blenderfoden.

Med 550 Watt kan man i hvert tilfælde være sikker på at denne blender vil kunne klare hver en opgave.

Se hele anmeldelsen af KitchenAid Artisan blender her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
KitchenOne 1.798,00 0,00 1.798,00 Læs mere

KitchenAid 1585EER Diamond blender

Kitchenaid 1585EER blender Når kvaliteten er i orden, må en blender gerne tiltrække sig opmærksomhed.

Det gør denne tredje model i KitchenAid blender test blandt andet i kraft af farven rød, som skaber en effektfuld kontrast i mange minimalistiske køkkener.

Intelli-speed-styring

Med en effekt på 550 Watt kan denne blender både knuse isterninger, hakke nødder, blender smoothies og hvad man ellers måtte ønske sig af en blender.

Motoren har såkaldt Intelli-speed-styring, som sikrer den bedste hastighed til opgaven uanset indstilling.

Særlig funktion til varmt indhold

Det er muligt selv at vælge imellem fem forskellige indstillinger, hvor den ene er særligt egnet til varme emner. Det kan eksempelvis være en suppe, som skal forfines i blenderen.

Med funktionen til varme emner starter blenderen med at arbejde langsomt og øger gradvist styrken. Derved undgår man, at det sprøjter med varm suppe ud i hele køkkenet.

Kande tåler opvaskemaskine

Kanden kan rumme helt op til 1,75 liter, hvilket er lidt mere end normalt og giver således god plads for tilberedning til den store familie.

Materialet af kanden er af samme kraftige plast, som kan tåle at komme i opvaskemaskinen ved 55 grader. Man skal dog være opmærksom på, at slibemidlet i så fald kan slide på knivsbladene i rustfrit stål.

Blenderfoden samt ledningen tørres af med en fugtig klud efter behov.

Se hele anmeldelsen af KitchenAid 1585EER Diamond blender her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Vinder af KitchenAid blender test

Et af formålene med denne KitchenAid blender test var at fremhæve eksempler på forskellige blendere i et godt design. Form, smag og farve kan være en subjektiv oplevelse og derfor er det vanskeligt at udpege en vinder udelukkende på baggrund af stil.

Funktionen er normalt af afgørende betydning og her minder alle tre modeller meget om hinanden, men detaljer i både stil og funktion bliver her afgørende for, hvilken blender der vinder.

’Bedst i test’

En kande af glas, en lydsvag og stærk motor samt et design, som både er råt og legende på samme tid, gør, det bliver den første model i denne KitchenAid blender test, som vinder titlen som værende ’Bedst i test’.

Med KitchenAid BECR4 får du en blender, som vil give stor værdi hver eneste dag, når du opholder dig i et køkken, og når du anvender den til gastronomisk udfoldelse.

’Bedst til prisen’

Generelt følger priserne med kvaliteten og derfor er en blender fra KitchenAid ikke de billigste modeller på markedet. Betyder pris meget for dit valg, kan du med fordel kigge på den anden model i vores KitchenAid blender test.

Her får du rigtig meget funktion for pengene og designet er nok det mest klassiske af dem alle tre. KitchenAid Artisan blender får derfor prisen som værende ’Bedst til prisen’.

Historien om KitchenAid

Det er snart 100 år siden, at KitchenAid blev grundlagt som virksomhed i Michigan, USA. Det skete i 1919 og meget har ændret sig siden da. Blandt andet var produktionen af køkkenmaskiner dengang kun til industrielt brug. Det vil sige, at man hjemme i almindelige husholdninger ikke kendte noget til KitchenAid.

Dengang var der naturligvis heller ikke samme udbredte kendskab til køkkenmaskiner i det hele taget.

Nu også til private forbrugere

Det var faktisk først i 1991, på det franske marked, at man første gang introducerede den berømte standmixer til det private marked og herefter virker historien straks mere bekendt. Det varede ikke mange år, inden det nye marked for alvor tog fart og i dag står der KitchenAid maskiner – blendere, røremaskiner og brødristere med mere – rundt omkring i mange hjem, både i Danmark og i hele verden.

Design, historie og funktionalitet

At blande køkkenfunktionaliteten med godt og ikke mindst unikt design ramte en bølge i både Danmark og Europa. Det var en tid, hvor privatforbruget gik godt og hvor vi interesserede os mere og mere for indretning af vores hjem.

Vi byggede om, byggede til og alt, hvad vi puttede ind i rammerne, skulle – og skal stadig – gerne have en historie, bære en værdi og samtidig signalere, at vi er med fremme og ikke bare vælger, hvad der står først for.

En kunstattraktion i USA

KitchenAid introducuerede et nyt mærke, hvilket i sig selv var interessant, og da ét af mærkets stærkeste produkter, røremaskinen, ligefrem havde fået lov at stå på Museum of Modern Art (MoMA) i New York og San Fransisco, vandt det hurtigt indpas i både kreative klasser samt i købestærke segmenter.

Røremaskinen var blevet redesignet af den amerikanske designer Egmont Arens i 1937 og det er stadig samme form, som produktet bærer den dag i dag. Det er designhistorie på højde med vores egne klassiske arkitekt-helte herhjemme, som vi, og resten af verden, elsker og dyrker på højeste plan.

Designklassiker

Ligesom det er tilfældet med al godt design, er det ikke kun på grund af udseendet, at populariteten er høj.

Arne Jacobsens ’Ægget’ er faktisk rigtig rar at sidde i og ligeså er en blender fra KitchenAid enorm effektiv i dagligdagen. Når form og funktion går hånd i hånd, er der til gengæld meget få, som kan modstå fristelsen til ikke at se langt efter disse designklassikere.

Holder sin værdi

En anden fordel ved at vælge godt design er ligeledes, at det som regel holder sin værdi – og nogle gange bliver det endda mere værd med tiden. En KitchenAid blender vil således højst sandsynligt kunne sælges til nogenlunde samme pris minus lidt slidtage efter brug, fordi alle folk efterhånden kender mærket, dets kvalitet og gerne betaler for historien.

Skaber stor glæde

Med en hvilken som helst model fra denne KitchenAid blender test, vil du få en del af denne historie og du vil hver dag kunne nyde kvaliteten af et godt redskab kombineret med et flot udtryk. Vi håber, at du vil føle dig inspireret og at du – uanset hvad du vælger – vil få meget glæde af din blender og alle de ting, som du kan bruge den til.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.