madmaskiner-omtalt

Amerikansk køleskab – 13 modeller med prissammenligning

Amerikansk køleskab

Et amerikansk køleskab er blevet en stor del af markedet og har indtaget utallige moderne køkkener.

Princippet er meget simpelt; I stedet for at skulle ofre plads i højden på køleskabet til en lille fryser, har man i stedet sat fryseren op ved siden af det normale køleskab.

Derfor er der som udgangspunkt meget mere plads til alle madvarer, både i frys og køleskab.

Læs også:


Samsung RS7567THCSR amerikansk køleskab

Samsung RS7567THCSR-1 Samsung har lavet deres helt egen version, der er en anelse dyrere end LG’s utrolige køb, men så får man blandt andet også Samsungs egne funktioner indbygget i køleskabet.

Som noget nyt har Samsung implementeret LED tower belysning, der sørger for at man kan se hele vejen igennem det store køleskab. Dette klares ved at have belysningen på bagvæggen i en optimal vinkel.

Man får 361 liter køl og 171 liter frys, hvilket gerne skulle være rigeligt til at klare de flestes behov. Køleskabet er derudover i energiklasse A+, så man ikke skal frygte så meget fra elregningen.

Når man sammenligner med normale køleskabe, ser man tit meget store forskelle på energiforbruget i forhold til amerikanske køleskabe. Dette skyldes, at en fryser kræver meget mere, og det er selvfølgelig også naturligt, men der er ofte meget store forskelle mellem amerikanerkøleskabe, hvor man bør kigge efter energimærke A som minimum.

Læs hele anmeldelsen af Samsung RS7567THCSR amerikansk køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Bosch KAN90VI20 amerikansk køleskab i stål

Bosch KAN90VI20

Super flot og stilrent amerikanerskab fra Bosch med EasyClean.

Bosch KAN90VI20 er udført i stål, som både er robust, let at rengøre og super flot at se på. Amerikanerskabet har elektronisk temperaturstyring med LCD display, som lader dig styre temperaturen i skabet helt præcist.

Kæmpestor køleafdeling med Multi-Airflow system

Køleafdelingen har en kapacitet på imponerende 373 liter. Ikke nok med at der er god plads i kølerummet, så er det let at organisere. Kølerummet kommer nemlig med veludformede hylder, skuffer og bokse, som er mere end nok plads til hele familiens madvarer.

I skabets køleafdeling er der fire hylder af sikkerhedsglas, hvoraf en af dem er justerbar i højden. Der er ydermere to grøntsagsskuffer, en MultiBox i døren og 1 æggebakke.

Stor fryser med kapacitet på 200 liter

Fryseren er naturligvis også i god kvalitet og besidder funktioner, som kan gøre hverdagen lidt lettere for dig. En af dem er NoFrost, som eliminerer behovet for afrimning totalt. Du får også superfrys med automatisk tilbagestilling og et akustisk samt optisk advarsel system, som har memory funktioner. I fryseren er der ydermere to transparente fryseskuffer og fem dørhylder i frysedelen.

Skabet er i energiklasse A+, hvilket vil sparer dig og familien mange penge på længere sigt. Dens lydniveau er på 44 dB(A) og det måler 1.770 mm i højden, 910 mm i bredden og 720 mm i dybden. Der er desuden monteret små hjul for- og bagtil, så det er let at transportere og montere.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

LG GSL545SWQZ amerikansk køleskab

LG GSL545SWQZ-1 LG er måske ikke så kendt fra køleskabe, men på amerikanerkøleskabsmarkedet har de meldt sig ind som en større spiller, der samtidig har vist at de har et stort potentiale på hele markedet.

Dette køleskab sætter blandt andet en ny standard for amerikanerkøleskabe i prisklassen i forhold til energiudnyttelse. Køleskabet har nemlig formået at få A++, hvilket der kun er meget få modeller til under 10.000 kroner der har.

Det er blandt andet klaret ved hjælp af Multi-Airflow, der sikrer at køleskabet får en jævn temperatur, og den kølende luft kommer ind fra forskellige steder, således at der ikke går noget tabt undervejs. Alle LGs køleskabe kommer med 10 års garanti på kompressoren, hvilket man får med uden at skulle betale ekstra.

Køleskabet har alt det, som man kunne få brug for i et amerikansk køleskab, og så er det, over en årrække, en af de billigste modeller på markedet, på grund af det lave energiforbrug, men køleskabet kan variere noget i pris alt efter, hvilken forhandler man vælger.

Læs hele anmeldelsen af LG GSL545SWQZ amerikansk køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Siemens KM40FAI20 amerikansk køleskab

Siemens KM40FAI20

Siemens KM40FAI20 er på mange måder det perfekte køleskab.

Designet er som skabt ind i ethvert køkken med sit rå og simple udseende i stål.

Skabet er naturligvis også designet praktisk og smukt indeni og så er det endda i energiklasse A+. Det har de absolut vigtigste værdier et køleskab kan have og er samtidigt super rummeligt med sine 294 liter i kølerummet og 106 liter i fryserummet.

Moderne kølerum med en kapacitet på 294 liter

Kølerummet er udstyret med VitaFresh 0 grader zone. Når du placerer madvarer i det her område i kølerummet, så holder de sig friske op til tre gange længere.

Derudover kan du styre temperaturen med den elektroniske temperaturstyring, hvor du også kan aktivere SuperKøl.

Simpelt, effektivt og stort fryserum

Fryserummet har en kapacitet på 106 liter, hvilket er mere end normalt, når det kommer til amerikanerskabe af denne størrelse.

Der er med andre ord super god plads i fryseren, hvilket I kan få massere glæde af derhjemme. God plads i fryseren er godt mod madspild, da man altid kan opbevare rester fra aftensmaden og lignende.

Fryserummet har desuden en SuperFrys funktion med automatisk tilbagestilling i sig og en IceTwister, som altid har dejlige kolde isterninger klar.

Skabet har et lydniveau på 43 dB(A), hvilket er så lavt, at det stort set ikke kan høres. Siemens KM40FAI20 er 1.911 mm højt, 752 mm bredt og 715 mm dybt.Det bruger 1,04 kWh energi i døgnet, hvilket resulterer i 379 kWh per år. Det er energivenligt og altså energiklasse A+.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Blomberg KQD 1330 XA++ amerikansk køleskab

Blomberg KQD 1330 XA++ Blomberg kommer også med deres bud på et rigtigt amerikanerkøleskab.

Det gør de blandt andet med ting som Blå zone, hvor et aktivt blåt lys holder grøntsagerne sprøde og friske i længere tid. Teknologien er samtidig blevet kombineret med et øget fugtigheds niveau, så grøntsagerne også holder på mikro-ernæringsstofferne som vitaminer.

Derudover er det et meget standard skab med alle de teknologier, man kan forvente fra et halvdyrt amerikanerkøleskab.

Læs hele anmeldelsen af Blomberg KQD 1330 XA++ amerikansk køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

LiebHerr SBSes 7165-21 amerikansk køleskab

LiebHerrSBSes 7165-21-2 Når man snakker om luksus, så kan man ikke komme uden om dette køleskab, der har alt hvad man har brug for.

Det betyder at LiebHerr har slået deres mange færdigheder på forskellige områder sammen og skabt denne model. Udover det man kender fra et amerikansk køleskab, fryser og køleskab, får man nu også et højkvalitets vinskab. Det er altså hele pakken man får med, og selvom det giver en anelse mindre køleplads, er skabet en anelse bredere, hvilket gør at der stadig er masser.

Modellen kommer naturligvis også med ting som Biofresh-plus skuffer der holder grøntsager og andre ting friske i meget længere tid, og alle de andre teknologier som man kan forvente fra et køleskab er også implementeret.

Læs hele anmeldelsen af LiebHerr SBSes 7165-21 amerikansk køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Siemens KA62DV71 amerikansk køleskab

Siemens KA62DV71-1 Denne model fra giganten Siemens er et godt all-round amerikansk køleskab, med lidt af det hele og masser af plads til de varer man skulle få brug for.

Prismæssigt ligger den også i middelgruppen, hvor den gør det rigtig godt. Blandt andet har den en masse mindre tiltag der øger holdbarhed på diverse madvarer.

Der er også en Big Box i fryseskabet, som giver plads til at man kan have større madvarer i køleren. Det betyder blandt andet en Frossen kylling eller lignende, der sagtens kan være i kassen.

Læs hele anmeldelsen af Siemens KA62DV71 amerikansk køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

LG GSL325PZCVD amerikansk køleskab

LG GS1325PZCVD-1 Life is Good med LG der har præsteret denne lækre og billige version af et amerikanerkøleskab.

Køleskabet er faktisk en af de billigste moderne modeller på markedet, men det betyder dog ikke at kvaliteten er derefter. Man får nemlig alle de funktioner, som man forventer, når man køber et amerikanerkøleskab.

Selve designet er i lyst børstet stål, der står perfekt til et moderne køkkendesign. LG har været så sikre på sig selv og deres kvalitet, at de har valgt at sætte en garanti op på 10 år på kompressoren. Så er du i hvert fald sikker på, at skulle der gå noget galt, så får du også et helt nyt, eller en reparation kvit og frit.

Amerikanerkøleskabet har en dispenser til Is og kølet vand, og har mange ekstra funktioner bundet til både fryseret og køleskabet. Blandt andet er der en Magic Crisper i køleskabet, der kan holde grøntsager sprøde og friske i meget længere tid og samtidig har begge dele en alarm, der fortæller, hvis køleskabet eller fryseren ikke er blevet lukket ordentligt, og på den måde spilder man ikke strømmen, hvis man skulle glemme det.

Læs hele anmeldelsen af LG GSL325PZCVD amerikansk køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

BEKO GNE114612XA+ amerikansk køleskab

BEKO GNE114612XA Beko er heller ikke et mærke, som man så ofte ser i Danmark, men de har også valgt denne lidt specielle Top/bottom version, dog i en lidt anderledes udgave, uden frysekasserne, men man har i stedet teknologien MultiZone.

Denne smarte tilføjelse gør faktisk at man kan styre de forskellige zoner, og på den måde skabe den optimale temperatur for lige netop de ting, man har der. Med den teknologi kan man spare på strømmen, samtidig med at man giver maden de bedste forudsætninger, så man i sidste ende kan øge holdbarheden.

Det hele styres fra et nemt display der sidder yderligt i toppen af amerikanerkøleskabet. Der er naturligvis forudbestemte områder, som fx 0C Zonen, der er skabt specielt til kød og der er samtidig et andet område til fisk og mejeriprodukter.

Køleskabet anvender også den nye Active Fresh Blue Light, der anvender en bestemt belysning, der kan hjælpe med at holde grøntsager friske i længere tid. Derudover er der et hav af andre funktioner, som man finder i de fleste amerikanerkøleskabe af denne kvalitet. Blandt andet en funktion der gør, at man ikke skal bruge masser af tid på at afrime køleskabet med NoFrost systemet.

Læs hele anmeldelsen af BEKO GNE114612XA+ amerikansk køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

SMEG FQ75XPED amerikansk køleskab

SMEG FQ75XPED-1 SMEG har i høj grad specialiseret sig i denne type køleskab.

Et look udført i rustfrit stål og med en smart opdeling, der giver masser af plads i selve køleskabet har givet et glimrende amerikanerkøleskab, der virkelig giver en luksusfølelse. Det er blandt andet gennem et LCD touch display, hvorfra man kan styre temperaturen på de forskellige enheder i køleskabet.

Derudover kan man få vand, is og knust i alt efter, hvad man ønsker. Derudover kan man spare på strømmen med en økonomifunktion, feriefunktion, eller bare den almindelige lav-energifunktion, der har gjort at køleskabet næsten kunne få A++.

Læs hele anmeldelsen af SMEG FQ75XPED amerikansk køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

LiebHerr SBSesf 7212-24 amerikansk køleskab

LiebHerrSBSesf 7212-24-2 Søger du et luksus amerikansk køleskab, så kan du overveje denne model fra Liebherr.

Virksomheden der er kendt for den høje kvalitet i et utal af forskellige produkter, har lavet en større version af det amerikanske køleskab, så du er sikker på, at du kan få plads til alt, hvad end det er fryseplads eller køleskabsplads.

Hele 391 liter køl og 261 liter frys har formået at opnå A++ og med de andre teknologier som man kan forvente i prisklassen er det bestemt et godt køb, på trods af at vi er i toppen af fødekæden.

Læs hele anmeldelsen af LiebHerr SBSesf 7212-24 amerikansk køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Smeg SBS8004PO amerikansk køleskab

Smeg SBS8004PO-1 Smeg, der ellers har været kendt for at producere køleskabe i børstet stål i et moderne look, har her valgt at tage en lidt ny, men spændende rute.

Køleskabet her er nemlig specialdesignet på en fed og retro måde, der passer godt ind i den generelle stil med amerikanske køleskabe. Det er nemlig ”Diner-Looket”, der er i højsæde med en cremefarvet front og en anderledes åbning.

Prisen ser ud til at lide lidt under det unikke design, men selve kvaliteten fejler naturligvis ikke noget, og indmaden i køleskabet er naturligvis helt moderne.

Læs hele anmeldelsen af Smeg SBS8004PO amerikansk køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

LG GSJ976NSBZ amerikansk køleskab

LG GSJ976NSBZ-3 LG har her givet deres forslag på et luksuskøleskab, der har alle de ting man kender fra de andre LG køleskab, men med meget, meget mere.

Blandt andet er det en plus-model, hvilket vil sige, at der er en ”dør” i døren, så man kan tage ting ud fra køleskabet uden af skulle åbne det hele, og dermed lukke kulden ud.

Dertil kommer et Pure &Fresh filter der fjerner alle lugte, så de ikke ”Smitter” andre madvarer og dermed skaber mug. Køleskabet er derudover også A++, hvilket betyder, at det er et af de mest energieffektive amerikanerkøleskabe på markedet.

Læs hele anmeldelsen af LG GSJ976NSBZ amerikansk køleskab her

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Udvikling og typer

Der findes et par forskellige amerikanerkøleskabe som det er rart at kende, så man ved, hvad man skal gå efter:

Side-by-Side: Er en stor model, der er præget af at fryserummet er ligeså stort som køleskabet. På den måde kan man være helt sikker på, at der er plads nok. Det er specielt vigtigt til familier der køber stort ind af fx kød, og det kan spare en for at skulle have en uafhængig fryser.

Selve størrelsen varierer naturligvis, men normalt er disse modeller lidt større end de normale amerikanerkøleskabe. Derudover er der sjældent en dispenser til is eller lignende.

Standard modellen: Er som de fleste kender et amerikansk køleskab; stor køler, mindre fryser og så en is-dispenser. Der er naturligvis mange variationer på dette, og specielt ligger forskellen på dispenseren. Her kan man nemlig opleve, at nogle maskiner selv klarer det fuldstændigt, eller at man selv skal fylde vand på osv.

Derudover har nogle direkte forbindelse til vand, og filtrere og køler derefter vandet. På den måde mener mange at vandet bliver mere lækkert, og det vil altid være klar. Man kan snakke om, at det er spild, men når man vil have koldt vand fra hanen, spilder man oftest en masse vand alligevel, og det kan man spare ved denne løsning.

”Plus” modellen: Som man kan kalde den, er en løsning for dem der søger den ypperste kvalitet og nytænkning. Her kan man se versioner der blandt andet har plads til drikkevarer, uden at man behøver at åbne for hele køleskabet. På den måde kan man spare på strømmen, og det er en lækker detalje til vin og lignende.

Top/bottom modellen: Er den omvendte standard model. Her har man nemlig et stort skab ovenpå fryseren. På den måde er der mere plads i bredden til at have store ting i både fryseren og køleskabet. Dog er de tit en anelse mindre, når man ser på den samlede kapacitet.