madmaskiner-omtalt

Gorenje køleskab – Billige køleskabe i god kvalitet

Integreret køleskab

Gorenje er en slovensk producent af hårde hvidevarer, og er faktisk den 8. største producent i Europa.

Virksomheden har eksisteret siden 1950 og er siden vokset til en multinational virksomhed, der blandt andet også har en nordisk afdeling, der har taget de nordiske designprincipper til sig og implementeret dem i nogle af de køleskabe som vi snakker om her.

 

 

 

 

Se også:

Gorenje R4121AW

Gorenje R4121AW køleskab

Køleskabet her er nok noget af det mest klassiske man kan finde.

Modellen, i den hvide farve, er hvad mange forestiller sig et køleskab er.

Det er netop fordi den bygger på den klassiske model, der har været på mode siden 90erne, og på trods af teknologiske gennembrud, har selve designet fulgt med køleskabet siden. Også håndtaget er noget af det man forbinder med køleskabe, såvel som med Gorenje.

Selve køleskabet er, med en pris på omkring 2.300 en af de billigere modeller på markedet, og selvom det kun er ¾ stort, så er der stadig en masse plads til en mindre families behov. Kapaciteten ligger på 214 liter, og alt dette afkøles med den specielle Fresh’n’Cool system, som Gorenje har implementeret i næsten alle deres køleskabe.

Denne teknologi sørger for at holde luften frisk og afkølet, så varerne opnår en længere holdbarhed. Selve indretningen forsøger at udnytte pladsen optimalt med en flaskeholder og en plads til 12 æg, så de kan stå sikkert, uden man skal bruge pladsen på unødvendig emballage i form af æggebakker.

Læs hele anmeldelsen af Gorenje R4121AW køleskab her

Find cheapest

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Gorenje R6192FW_1

Gorenje R6192FW køleskab

Så springer vi lynhurtigt et par niveauer over, dog uden at prisen bliver meget større.

En af fordelene ved et større køleskab, er nemlig at prisen ikke nødvendigvis stiger meget, da det kan være sværere at udnytte pladsen fuldt ud på et mindre køleskab, hvor kompressor og resten af teknologien tager mere plads. Derfor ser man en utrolig lav pris på dette køleskab, på trods af de utallige nye funktioner.

Teknologisk nytænkning

Gorenje har lanceret en ny serie for deres køleskabe: ION generation. Disse køleskabe har et øget fokus på, hvordan klimaet og luften i køleskabet hurtigt kan være med til, ikke blot at øge holdbarheden, men også sørge for at smagen forsat bliver i maden. I praksis er dette gjort ved at indføre en CrispZone i grøntsags-skuffen. Her er der en kontrol af luftfugtigheden, der gør at grøntsagerne ikke mister deres friskhed, hvilket må siges at være en ret vigtig egenskab.

IonAir er også sat til i køleskabet og den arbejder sammen med kølingssystemet for at bekæmpe alle bakterierne i køleskabet. På den måde undgår man at duftene ”smitter” andre fødevarer, og alle kender vel situationer, hvor resterne fra gårsdagens chili og hvidløgsret, har gjort at alle madvarerne nu dufter af det, eller man har haft en dåse tun til at stå åben.

Sidst, men ikke mindst, har køleskabet en Slotin-funktion der gør det meget nemmere at åbne køleskabet på den rigtige måde, vel at mærke.

Køleskabets forbrug pr. år ligger på 114 kWh, hvilket er utroligt lavt når man tager højde for alle disse nye teknologier. Det har også givet den A++ energiklassen, så man også kan have god samvittighed ved at have et nyt køleskab til at stå derhjemme.

Find cheapest

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Gorenje R6192FX_1

Gorenje R6192FX køleskab

Søger man det samme køleskab som nævnt lige ovenover med i et mere moderne look, så kan man overveje denne version, som har stort set alle de samme funktioner, men døren er i stedet i rustfrit stål, hvilket kan passe bedre ind i nogle køkkener – blandt andet de mere moderne.

Køleskabet er altså i grove træk identisk til det førnævnte køleskab, men der er nogle enkelte faktorer som man bør understege. For det første er køleskabet stadigvæk utroligt billigt i forhold til, hvor mange teknologier Gorenje har valgt at stoppe skabet med.

Man betaler lidt mere for det rustfrie stål, men dette skyldes at det er overflade behandlet, så det ikke så nemt bliver beskidt.

Køleskabet har også Ion teknologien, men en ting der ikke er nævnt er, hvordan køleskabet også er smart. Køleskabet har nemlig også en funktion, der holder styr på, hvilke perioder du åbner køleskabet meget, og kan på den måde spare på strømmen, ved at lære omkring vaner og frekvens på køleskabsåbning.

Alt dette har været med til at give denne nyskabelse energiklasse A++, hvilket må siges at være noget af en bedrift, når man tager højde for de mange nye teknologier, der også kræver strøm for at køre.

Til sidst er det også værd at nævne at Inox funktionerne gør det muligt, nemt at sætte køleskabet op sammen med en fryser eller andre produkter fra Gorenje, for på den måde at kunne spare plads, og stadigvæk kan man åbne begge uden problemer.

Find cheapest

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Gorenje R4121CX_1

Gorenje R4121CX køleskab

Denne model fra Gorenje er en lidt nyere version af det klassiske køleskab, som er nævnt ovenfor her.

Køleskabet er blevet opdateret med rustfrit stål, der passer rigtig godt ind i et moderne køkken, både som fritstående element, men naturligvis også implementeret i selv køkkenet. Håndtaget er desuden opdateret, så det passer bedre til det moderne design, og alt i alt er det moderne design en stor bonus.

Alt hvad man skal bruge til en god pris

Køleskabet er som nævnt blot en lille udvidelse og med en kapacitet på 217 liter, er det stadig en ¾ version, og man skal derfor være opmærksom på behovet.

Hvis det er nok med plads, så er det bestemt et skab man skal overveje at købe, da prisen på lidt under 4.000 er fin, hvis man sammenligner den med konkurrerende mærker af samme kvalitet og størrelse.

Køleskabet har et relativt lavt energiforbrug og er også klarificeret som A+, og den har desuden en Eco-funktion der kan hjælpe yderligere på denne del.

Køleskabet har naturligvis også en kraftig afkøling, så man hurtigt får kølet nye varer, der bliver sat ind i køleskabet. Derudover foregår Afrimningen fuldstændig automatisk, hvilket betyder at den eneste vedligeholdelse man skal koncentrere sig om, er rengøring af madrester og lignende, så på den måde kan man spare en masse tid.

Til sidst har køleskabet naturligvis også det, man har brug for i forhold til hylder, med 4 i døren 4 i køleskabet + en flaskehylde og en grøntsags-skuffe, så man kan finde et sted til alle sine madvarer, og med en stærk LED belysning kan man nemt danne sig et overblik.

Find cheapest

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Gorenje R6181TW

Gorenje R6181TW køleskab

Ønsker man i stedet et køleskab med den nye ZeroZone teknologi kan man overveje dette køleskab fra Gorenje.

Designet er klassisk hvidt, og der er egentlig ikke meget der skiller sig mærkbart ud, udover ZeroZone i bunden og så prisen. Når man sammenligner, hvad man får for pengene, er dette et helt utroligt køb.

Det er meget få køleskabe der har implementeret den nye teknologi, der giver en meget længere holdbarhed og friskhed til blandt andet frugt og grønt, men der er endnu færre, der kan klare at gøre det til en pris lidt over 5.000 kroner.

Derfor bør man helt sikkert overveje om dette er modellen man skal købe, hvis man skal have et nyt køleskab. Der er naturligvis også ting som døralarm, så man bliver mindet om at lukke lågen, og en masse andre små detaljer, der gør køleskabet godt.

Med plads til 346 liter løber man heller ikke tør for plads lige foreløbig, selvom den er en smule mindre end de overstående modeller, der ikke har ZeroZone.

Læs hele anmeldelsen af Gorenje R6181TW køleskab her

Find cheapest

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Køleskabene er blevet produceret siden 1969, men på grund af den kolde krig, begyndte Gorenje først virkelig at vokse efter 1980erne, selvom man faktisk har haft muligheden for at købe deres køleskabe og andre produkter i Danmark i mere end 35 år, på grund af specielle omstændigheder, der lod virksomheden sælge i Danmark, Tyskland, Frankrig og Italien.

Siden den kaotiske opstart har Gorenje markeret sig som en stor producent på markedet, hvilket blandt andet har tvunget Panasonic til at opkøbe en stor andel i virksomheden. Gennem tiderne har Gorenje nemlig vundet op mod flere priser, både for det lækre og simple design, der har været med til at sætte standarderne for køleskabe, men også for deres fokus på miljøet og på at hjælpe folk. Blandt andet blev den første Gorenje Pink Oldtimer køleskab solgt ved en auktion for at samle penge ind til velgørende formål.

For at kigge lidt på modellerne, så tilbyder Gorenje naturligvis, som så mange andre, en meget bred vifte, så man kan ramme de forskellige befolkningsgrupper. Når det kommer til køleskabe er der nemlig meget forskellige behov, der tit og ofte afhænger af, hvor mange mennesker der skal bruge maskinen, og hvor meget plads der er til den. Derefter kommer der naturligvis nogle Luksus-modeller, som kan tilbyde lidt ekstra, men vi starter fra den billige ende med et par eksempler på simple Gorenje køleskabe med høj kvalitet og de mest nødvendige funktioner til en god pris.