madmaskiner-omtalt

Kitchenaid elkedel test – Funktionelt og fedt design med elkedler fra KitchenAid

KitchenAid elkedel

En elkedel er efterhånden elementært udstyr i køkkenet, på kontoret, i sommerhuset eller på campingpladsen.

Den kan være en stor hjælp i mange processer og gør ofte ventetiden kortere.

Elkedel med særligt design

Er du på udkig efter en elkedel, som udover funktion også tjener et æstetisk ærinde og bidrager med et ekstra lækkert design?

I så fald kan KitchenAid være det helt rigtig mærke for dig.

Med en historie, der rækker næsten 100 år tilbage i den amerikanske kultur, har KitchenAid udviklet sig til at være et førende mærke indenfor elektriske husholdnings apparater og er særlig kendt for et design, som trækker på en klar tendens fra 1950’erne.

KitchenAid elkedel test

Vi gir dig her en KitchenAid elkedel test, som præsenterer to modeller, der både beskrives og sammenlignes, så du kan blive klogere på mulighederne med en elkedel og på mærket KitchenAid.

 

Læs også:


KitchenAid 1522EER Elkedel

KitchenAid 1522EER_3 Skal der være styr på detaljen, kan denne KitchenAid 1522EER Elkedel være det helt rette valg.

Som noget særligt kan man nemlig justere temperaturen på elkedlen, således at du kan koge vand til helt specifikke formål og eksempelvis få den optimale temperatur, når du laver kaffe.

Den ultimative proces

På basen er der mulighed for at indstille temperaturen et sted mellem 50 og 100 grader. Resultatet, hvor varmt vandet er, aflæses på et barometer på selve kedlen. Dette fungerer også, selv når kedlen ikke står i basen.

Muligheden for at indstille temperaturen ses ikke så tit på elkedler og henvender sig derfor til et kræsent publikum, for hvem kun det bedste er godt nok. Her går man ikke på kompromis med metoden, og skal der laves mad, skal det være på den helt korrekte måde.

Hurtig kogning

Kedlen kan rumme 1, 5 liter vand og med en effekt på hele 2400 Watt går det hurtigt med at bringe vandet i kog.

En dobbeltvægs konstruktion på kedlen gør, at den ikke er varm at holde om, selv når vandet lige har kogt. Dette gør også, at kedlen holder vandet varmt i længere tid.

Funktion og design i særklasse KitchenAid 1522EER Elkedel har et udtageligt kalkfilter, så det er nemt at gøre rent. Og med et soft touch håndtag er kedlen også rar at holde ved.

Med den røde farve og det lækre KitchenAid design gør alle funktionerne, at dette er en elkedel i særklasse.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
KitchenOne 1.622,00 0,00 1.622,00 Læs mere

KitchenAid 1722ESX Elkedel

KitchenAid 1722ESX_3 Med den anden model i denne KitchenAid elkedel test er der også både temperaturmåling og høj kvalitet at komme efter – og et lidt mere klassisk design.

Temperaturen kan indstilles i seks punkter mellem 50 og 100 grader og aflæses i et display. Dette gør det nemt at koge vand til en eksakt temperatur.

Elkedlen kan desuden sørge for at holde vandet varmt i op til en halv time, så længe kedlen står i basen. Når kedlen ikke står i basen, kan temperaturen stadig aflæses.

Varmer hurtigt vandet op

Elkedlen kan rumme op til 1,7 liter vand, hvilket er lidt mere end mange andre modeller.

Der er 2400 Watt at komme efter i denne model, hvilket gør, at den arbejder hurtigt, så man ikke skal vente længe på at få varmt vand.

Rustfrit stål er pænt og praktisk

Der et aftageligt kalkfilter i elkedlen, så det er nemt løbende at holde den ren og man slipper for små kalkrester i vandet.

KitchenAid 1722ESX elkedel er skabt i rustfrit stål, så den både er pæn at se på og samtidig holdbar og praktisk.

Alt i alt en rigtig god og stabil elkedel fra KitchenAid, som du vil få glæde af i mange år frem.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
Coop.dk 1.599,00 0,00 1.599,00 Læs mere

 

Vinder af KitchenAid elkedel test

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at vi her har at gøre med to gode modeller på det store marked af elkedler. Begge eksempler henvender sig til de folk, som ønsker noget særligt – hvad enten det er funktion eller design, kan KitchenAid elkedlerne opfylde behovet.

’Bedst i test’

Der er flere lighedspunkter mellem de to modeller, men vi har valgt at kåre KitchenAid 1522EER elkedel til at være ’Bedst i test’. At det er den første model i denne KitchenAid elkedel test, som løber af med sejren, skyldes detaljer som eksempelvis den måde, hvorpå temperaturen indstilles.

Er man 100 procent ’feinschmeker’, vil man også have helt frit valg indenfor det spektrum, der er mellem de 50 og 100 grader.

Med hensyn til designet er det også i denne model, at den særlige KitchenAid-stil kommer bedst til udtryk med de runde former og især også den røde farve.

’Bedst til prisen’

Hvis prisen har en betydning, er det værd at fremhæve den anden model i vores KitchenAid elkedel test.

Som nævnt tidligere kan de to modeller nemlig stort set det samme og her får man det altså til en noget billigere pris. Intet KitchenAid udstyr er helt billigt, for det er høj kvalitet og godt design, men denne model er billigere end den første.

Foretrækker man derudover et mere klassisk design eller rustfrit stål fremfor rødt, er det helt sikkert, at denne KitchenAid 1722ESX giver god valuta for pengene og derfor får den titlen ’Bedst til prisen’.

Stor hjælp i en travl hverdag

Mangler du gode grunde for at gå ud og investere i elkedel, behøver du ikke at tænke dig om i meget længere tid end det tager dig, at læse denne artikel til ende. I det følgende vil vi nemlig uddybe nogle af de mange formål, som en god elkedel kan hjælpe med i en travl hverdag.

Kaffe

Mange danskere bruger elkedlen hver dag til at koge vand til kaffe. Når hver dansker i gennemsnit drikker tre kopper kaffe om dagen, bliver det til en del kogt vand – også selvom det ikke er alle tilberedningsformer, som kræver, at vandet koges separat.

Såkaldt ’instant’ kaffe, eller pulverkaffe, stempelkande-kaffe og den seneste kaffemode med kaffe på kolbe er dog eksempler på kaffebrygning, hvor vandet tilsættes separat fra eksempelvis en elkedel.

Vil man gennemføre metoden helt rigtigt og dermed få den optimale kaffesmag frem, er det vigtigt, at vandet har en korrekt temperatur. Det vil være en stor fejl at hælde spilkogende vand på kaffen, da temperaturen skal ned omkring de 92-95 for at gå bedst i spænd med bønnerne og få den optimale aroma frem.

Vælger du en af de to elkedler fra vores KitchenAid elkedel test, er det også nemt at indstille temperaturen, så du kan bruge vandet lige med det samme.

The

Også the er en elsket drik i Danmark og den nyder større og større popularitet i takt med at folk passer bedre på deres helbred. Derudover siges det, at flere forskellige the-sorter har en gavnlig effekt på den både fysiske og psykiske tilstand. I forhold til the-brygningen gælder de samme principper som med kaffe.

Altså at vandet ikke skal være 100 grader varmt, når det hældes over the-brevet eller den løse the. Indstil derfor gerne din KitchenAid elkedel til 92-94 grader og brug vandet, når det er færdigt.

Alternativt skal du koge det almindeligt og vente lidt. Her er der så blot risiko for, at du pludselig har ventet for længe.

Hurtig kogeproces

En elkedel kan også være en stor hjælp til den almindelig madlavning, hvis den gerne skal gå særlig hurtigt. Skal man skynde sig at sætte pasta eller andet over kog, er det nemt at koge en del af vandet i elkedlen og resten i gryden. Så går det hele lige lidt hurtigere.

Babymad og skoldning

Har du en baby eller helt små børn, går du sikkert også op i at holde dem fri fra de værste bakterier så vidt muligt? Derfor er en god idé at skolde både sutteflasker, sutter og i det taget al det legetøj, som kan tåle det.

På den måde fjerner du skidt og snavs og sikrer, at det er helt rent, når de putter det i munden. Skal du tilberede mad til baby eller dit lille barn, vil det kogte vand ofte indgå som en.

ingrediens i grød, mos eller lignende. Og som du sikkert allerede ved, skal det nogle gange gå meget hurtigt med serveringen, når de små poder først er blevet sultne. Også i den sammenhæng er det en fordel at vælge en elkedel fra KitchenAid elkedel test.

Med temperaturmålingen kan du nemlig let kontrollere, at vandet heller ikke er for varmt, så du undgår, at den lille skal brænde sig eller at du skal smage på maden mange gange, før du kan vurdere, om den er klar.

En elkedel til dine behov Som eksemplerne illustrerer, kan en elkedel tjene mange praktiske gøremål i hjemmet eller hvor man ellers befinder sig i sin dagligdag. Og som det fremgik af et par af eksemplerne, kan temperaturmålingen have en stor effekt i forhold til at gøre tingene både rigtigt og somme tider også mest praktisk.

Om du vælger en elkedel fra denne KitchenAid elkedel test er dit eget valg, men under alle omstændigheder håber vi, at du nu er blevet lidt klogere på både KitchenAid og dine egne behov, så du bedst muligt kan finde den elkedel, som vil passe bedst til dig.

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.