madmaskiner-omtalt

Dampovn – Flere muligheder på den sunde måde

Dampovn_1

Er du én af dem, der gerne vil være med på noderne inden for gastronomi, burde du måske læse med her.

Dampovne er det sidste nye hit inden for madlavning i ovn, da du med denne type ovn kan tilberede maden på en ny og lækker måde.

Først vil vi præsentere 9 modeller af dampovne og til sidst i artiklen beskrives kort fordelen ved en dampovn.

Vær opmærksom at nogle ovne ikke kan køre med 100% damp, men fungerer med en kombination af damp og varmluft.

 

Se også:


Miele DG6100CLST dampovn

Miele DG6100CLST-1 Indbygningsovn med 38 liters ovnrum i energiklasse A.

Brug for mere plads?

Kan du ikke nøjes med den lille model ovenfor, har Miele selvfølgelig også skab en dampovn af en lidt større kaliber. Denne model er til indbygning og har et ovnrum på 38 liter, der er lavet i rustfrit stål. Der kan tilberedes retter på tre niveauer på samme tid.

MultiSteam dampteknologi

Specialudviklet dampsystem til større ovnrum, der sikrer en hurtig og jævn fordeling af dampen i hele ovnrummet og rundt om dampovnsfadet. Vandtanken er på 2 liter.

Automatikprogrammer

På de digitale EasySensor touch-display kan du indstille temperatur og timer. Ovnen giver signal, når den ønskede temperatur er opnået.

Brug en af de forudprogrammerede tilberedningsprogrammer og fremtryl over 150 perfekte retter med fisk, kød, grøntsager og bagværk.

Sikkerhed og rengøring

En kølesystem holder elektriske komponenter og ovnlågen kølig, så der ikke er noget der går i stykker og du undgår at brænde dig.

Tør ovnen af med en klud efter brug. En ekstern dampgenerator sørger for at intet brænder fast.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Gram IOD 12699-92 X dampovn

Gram IOD 12699-91 X-1 Indbygningsovn med 66 liters ovnrum i energiklasse A.

Multifunktionel

Ovnen kommer med to sæt flytbare teleskopudtræk for en nemmere håndtering af riste, bageplader og bradepander. Ovnen har 10 funktioner, der bl.a. inkluderer 100% dampfunktion, kombidamp, ægte varmluft og pizzafunktion.

Let som en leg

Gram IOD 12699-92 X er udstyret med et smart digitalt touch-panel, hvor du kan vælge mellem de mange funktioner, samt justere temperaturen og indstille timeren korrekt.

Den er fra fabrikken af udstyret med 34 automatikprogrammer. Du kan yderligere gemme 20 personlige programmer i MyCookBook. Brug også gerne stegetermometeret mhp. at opnå bedre resultater.

Sikkerhed og rengøring

Ovnlågen er sammensat af tre lag glas, som isolerer godt mod varmen. Ydersiden bliver aldrig mere varm end at du kan røre ved den uden at brænde dig. Der er selvfølgelig børnesikring på ovnlågen.

Ovnrummet kan let rengøres med en fugtig klud. Skal det være ekstra fint kan du aktivere damprensningsprogrammet.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Siemens CD634GBS1

Siemens CD634GBS1

Med en dampovn fra Siemens får du mulighed for at tilberede mange gode og sunde måltider.

Ovnen er udstyret med nogle særlige finesser, som gør det endnu nemmere at få succes med ovnretterne.

Fakta om dampovnen fra Siemens

Komfuret måler 455 mm x 595 mm x 548 mm – lidt mindre, hvis du foretrækker en indbygningsovn.

Ovnen kører med 230 V, og den har en facade af rustfrit stål. Den kan rumme op til 38 liter, og lågen er forsynet med børnesikring. Det tydelige display kan nemt aflæses fra alle vinkler.

Ovnens særlige funktioner

I ovnen er der indsat nogle halogenpærer, der sørger for, at du tydeligt kan se, hvordan maden har det.

Der er også en såkaldt fullDamp-funktion, hvis funktion er at gøre det nemt for dig at tilberede de dampede varer helt perfekte, så de bevarer alt det sunde og hele smagen.

Den funktion, der kaldes cookControl, gør det nemmere for brugeren at tilberede maden fuldstændig perfekt.

Ovnlågen kører med softMove, hvilket betyder, at den åbnes og lukkes meget smidigt.

Fordelen ved at bruge damp i ovnen

Når du tilbereder din mad ved hjælp af damp, så er det en meget skånsom form for tilberedning. Det betyder, at du kan bevare så meget af madens smag og sundhed som overhovedet muligt.

Derfor er det en stor fordel at bruge damp til de madvarer, der er egnet til det. Og det er faktisk både fisk, grønt og en del kød, der med fordel kan tilberedes med damp i ovnen.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Electrolux EVY9847AOX

Electrolux EVY9847AOX

Er du på udkig efter en ovn, der både fungerer som en traditionel ovn og kan bruges som dampovn, så kunne denne model fra Electrolux være et virkelig godt bud på en alsidig ovn, der kan få de fleste retter til at lykkes.

Fakta om Electrolux EVY9847AOX

Denne ovn måler 594 mm x 455 mm x 567 mm – lidt mindre, hvis det skal være som indbygningsovn – og er dermed en ovn af standard-størrelse, som passer perfekt ind i de fleste køkkener.

Ovnen kan rumme op til 43 liter, og den afgiver en jævn varme, der sikrer, at maden bliver opvarmet jævnt.

Den kører på 230 V, og den har en totaleffekt på 3 kW. Dens energimærke er A+, og den bruger 0,85 kWh, når den arbejder som en traditionel ovn og 0,59 kWh, når den ændres til en varmluftovn.

Dens farve er rustfrit stål, der er børnesikring på den og dens renses ved hjælp af damp.

Hvad er fordelen ved at vælge denne ovn?

Ovnen fungerer som en helt almindelig ovn med forskellige funktioner, der ud over kan den også opvarme med damp, og det giver nogle oplagte fordele i din tilberedning af mad.

Hvis du damper maden først, får du klargjort den skånsomt og bevaret den gode smag, inden du derefter skifter over til en traditionel ovn. Det giver for eksempel helt mørt kød og skånsomt tilberedt grøntsager og rodfrugter, der dermed får bevaret både smag og sundhed. Det er en genial genvej til det succesfulde måltid.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

SMEG SF4140VC

SMEG SF4140VC

Her har du en elegant kombinationsovn af virkelig høj kvalitet.

Ud over at det fremstår meget eksklusiv i sit design, så har den hele ti funktioner, der gør ovnen meget fleksibel og anvendelig til langt det meste.

Skal du være helt sikker på, at dine ovnretter skal lykkes, så er denne ovn fra SMEG et rigtig godt valg.

Hvad kan ovnen?

Ud over, at denne ovn vil klæde de fleste køkkener, så er den også forsynet med hele ti forskellige funktioner, der opfylder de fleste køkkenentusiasters krav om en effektiv og fleksibel ovn.

Informationer

Ovnen måler 456 mm x 597 mm x 548 mm – lidt mindre, hvis man foretrækker en indbygningsmodel. Den har rustfrit stål yderst. Den kører på 230 V, og dens energiklasse er A+. Selve ovnen har en volumen på 41 liter. Ovnlågen er af to lag glas, hvilket forhindrer varmetab.

I ovnen kan den have fra 50 til 250 grader, og den har automatisk tænd/sluk funktion.

Dette tilbehør følger med

Ovnen bliver leveret med en bageplade i rustfrit stål, en perforeret bradepande, en emaljeret bageplade og en grillrist. Derned er du godt dækket ind til det meste.

En ovn, der kan det meste

Med denne kombinationsovn fra SMEG kan du tilberede dine ovnretter til perfektion. Det skyldes, at du kan skifte imellem de ti forskellige ovn-funktioner og dermed give din mad lige præcis den form for varme, som den har brug for igennem hele tilberedningen.

Det giver det ultimative resultat, og det er en fornøjelse at servere et måltid, der har fået netop den form for varme og den tid, som det fortjener.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Gorenje BOC6322AX dampovn

Gorenje BOC6322AX-1 Indbygningovn med 27 liters ovnrum i energiklasse A.

Lille, multifunktionel ovn

Gorenje BOC6322AX er med et ovnrum på blot 27 liter en af de mindre modeller på markedet, og er derfor god som sekundære ovn.

Modellen fungerer både med 100% damp og kombidamp. Desuden har den almindelige ovnfunktioner såsom varmluft, overvarme med blæser, grill funktion, over- og undervarme. Vandbeholderen er på 1,2 liter.

Let programmering

Temperatur og timer indstilles meget simpelt via det praktiske betjeningspanel med touch. Brug det medfølgende stegetermometer til at opnå den perfekte kernetemperatur. Ovnen giver bipper, når målet er nået.

Sikkerhed og rengøring

DCS (Dynamic Cooling System) holder elektronik og ovnlåge kølige, når ovnen er i brug. Ovnlågen er selvfølgelig også børnesikret, så de mindste i familien ikke kommer til skade.

Den dybdegående rengøring er hurtigt overstået med AquaClean damprensningsprogrammet, mens en fugtig klud kan gøre meget i hverdagen.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Voss IED6901-RF dampovn

Voss IED6901-RF-1 Indbygningsovn med 71 liters ovnrum i energiklasse A.

Semi-kombidampovn

Denne flotte model fra Voss Electrolux har et ovnrum på hele 71 liter, hvilket er rigeligt til de fleste familier.

Den fungerer både med 100% damp og ThermiCO Air varmluft. Brug ThermiCO Steam kombidamp med 25% damp og 75% varmluft og få en lækker gylden og sprød skorpe på dit brød. Der medfølger en MaxiTray bradepande, så du kan tilberede selv de største retter perfekt i det store ovnrum.

Ingen sag at lave god mad

Det store betjeningspanel med touch gør det nemt at indstille funktioner, temperatur og timer. Ovnen kommer med en del forudindstillede tilberedningsprogrammer, vægtautomatik og et praktisk stegetermometer med autosluk funktion, således at du kan opnå perfekte resultater hver gang.

Det er muligt at gemme 20 personlige programmer.

Sikkerhed og rengøring

Ovnen er udstyret med en IsoFron Plus ovnlåge, der sikrer at ovnlågens ydre aldrig bliver mere end 30 grader varm. Både ovnlåge og ovnens elektriske komponenter holdes desuden kølige med det aktive kølesystem, når ovnen er i brug.

Ovnlåge og betjeningspanel er børnesikret.

Rengøringen er hurtigt overstået med en fugtig klud.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Miele DG6010CLST dampovn

Miele DG6010CLST-1 Fritstående dampovn med 24 liters ovnrum i energiklasse A.

Lille, men praktisk

Miele DG6010CLST er designet som en mindre fritstående ovn, og er derfor det oplagte valg som sekundære ovn i husholdningen. Ovnrummet er på 24 liter og er lavet i rustfrit stål. Det er muligt at tilberede mad på tre niveauer i ovnen på samme tid.

MonoSteam dampteknologi

Ovnrummet på denne ovn er ikke så stort, og derfor har Miele udviklet en særlig teknologi, der sikrer at dampen fordeles optimalt over hele ovnrummet. Dampen dannes direkte i vandbeholderen og ledes derefter ind i ovnrummet. Vandtanken er på 1,2 liter.

Nem betjening

Ovnen betjenes via det digitale EasySensor touch-display øverst på fronten. Her kan du justere temperatur og timer. Ovnen giver signal, når den ønskede temperatur er opnået.

Sikkerhed og rengøring

Et aktivt kølesystem holder elektronik og ovnlåge kølige, så der ikke sker skader hverken på ovnen eller dig.

Der er installeret automatisk afkalkningsprogram, der også sikrer at der ikke opstår kalkaflejringer i ovnrummet. Rengøringen af ovnrummet kan klares med en fugtig klud, da en ekstern dampgenerator sikrer at der ikke er noget, der brænder fast.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Electrolux EOB6801AOX dampovn

Electrolux EOB6801AOX-1 Indbygningsovn med 72 liters ovnrum i energiklasse A.

Semi-kombidampovn

Denne ovn kombinerer damp og varmluft i en funktion, og der er således ikke muligt at bruge dampfunktionen alene. Det 72 liter store ovnrum med ni ovnribbe-niveauer gør det muligt at tilberede nærmest alle former for mad i store og små portioner.

Intelligent teknologi

Ovnen er udstyret med et stort flersproget LCD touch-display med en intelligent menu, der hjælper dig med at indstille funktioner, temperatur og tid korrekt ud fra type og vægt af den mad, du ønsker at tilberede. Det er muligt at gemme 20 favoritprogrammer.

Perfekt tilberedning

UltraFanPlus er et specialudviklet system, der sørger for at den varme luft fordeles jævnt i hele ovnrummet. Stegetermometeret med autosluk funktion gør det ekstra nemt at opnå gode resultater.

Sikkerhed og rengøring

Et aktivt kølesystem holder elektriske komponenter og ovnlågens yderside kølige, så der ikke sker skader hverken på ovnen eller på dig. Både ovnlåge og betjeningspanel er børnesikret.

Ovnrummet er belagt med EasyClean emalje for en lettere rengøring.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Fordelen ved en dampovn

Hvorfor er dampovne egentlig blevet så populære? Hvad kan de, som en almindelig ovn ikke kan?

Madlavning på en ny måde

En dampovn giver dig mulighed for at tilberede mad på en helt ny måde. Madlavning i en dampovn er nemlig mere skånsom, da den ikke udtørrer råvarerne lige så meget som i en almindelig ovn. Det er muligt at tilberede flere retter på én gang uden af smagen fra den ene ret overføres til den anden.

Sundhed, saft og kraft

Mange proteiner, vitaminer og mineraler bliver ødelagt, hvis de udsættes for temperaturer over 100 grader. Med en dampovn kan du effektivt men skånsomt tilberede maden ved under 100 grader. Den lave temperatur bevarer størstedelen af de essentielle aminosyrer, vitaminer og mineraler. Samtidig afgiver råvarerne mindre vand og farverne på grøntsagerne forbliver flotte og appetitlige.

Bagning i en dampovn

Det kan sagtens betale sig at bruge en dampovn til bagning også. F.eks. kan du bage noget fantastisk brød med en sprød skorpe og et lækker svampet indre.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.