madmaskiner-omtalt

Lav mad med dine børn i køkkenet

børn mad

Vi lever alle sammen i stresset hverdag, hvor vi ikke har særlig meget tid. Ofte placerer vi bare børnene foran fjernsynet, mens vi selv lige bikser maden hurtigt sammen. Men hvorfor ikke tage børnene med ud i køkkenet, og hygge om madlavningen, og når først børnene har lært lidt ting, så vil du også opleve at madlavningen er sjovere, hyggeligere og går en del hurtigere.

Så her giver vi dig 3 konkrete og gode råd, til hvordan du får børnene med ud i køkkenet og hjælpe til.

 

  • Sluk for fjernsynet

    –  Sluk for fjernsynet og lav en aftale i hjemmet, om at man først må se fjernsyn, når man har spist og ryddet af bordet. På den måde får du børnene op af sofaen, og de vil derfor hellere end gerne hjælpe lidt til. Det skal være en regel der ligeledes gælder for de voksne, ellers har børnene svært ved at forstå det, og vil begynde at brokke sig.

  • Vis dem hvad der skal gøres

    – Hvis der eksempelvis skal skæres agurker eller skrælles kartofler, så vis dine børn hvordan det gøres korrekt. Og husk nu, ikke noget med at blive sur over det ikke er perfekt, ros dem hellere for at de prøver og vil lære noget nyt. Du skal hele tiden sørge for at udfordre dem med måde. Hvis de først har godt fat i hvordan man skære grøntsagerne helt perfekt, så lær dem eksempelvis hvordan man laver nogle andre ting, så de ikke keder sig.

  • Ros dine børn

    – Det vigtigste i hele processen, er at i alle sammen hygger jer og har det sjovt. Snak sammen og fortæl om jeres hverdag, det er her i kan komme hinanden rigtig tæt. Husk endelig at give dine børn rigtig meget ros, det vil give dem mere gå på mod, og give dem lyst til at fortsætte med at hjælpe.

Madopskrifter for børn og familie – Her kan du finde en masse nemme retter og opskrifter som dine børn kan prøve, lad dem eventuelt selv vælge hvad de har lyst til.

Guide til hvorfor madlavning med dine børn er godt – Her kan du læse meget mere om hvorfor det er en god ide at hygge i køkkenet med dine børn.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.