madmaskiner-omtalt

Espressomaskiner, professionelt eller privat

Espressomaskiner, professionelt eller privat

Espressomaskinerne fås som fuldautomatiske, semiautomatisk og automatisk, du kan sagtens købe en espressomaskine til privat brug og de fås med direkte vand tilslutning eller med manuel vand påfyldning

De 3 modeller leveres med forskelligt udstyr og programmeringer.

 

Du kan med fordel overveje din investering

Før køb, bør du lige mærke efter om, du har en barista i maven og syntes bartryk, forskellige smagsvarianter og fine tegninger i mælkeskummet er det fedeste, så er det nok en fuldautomatisk espressomaskine med PID termometer, så temperaturen er helt præcist hver gang,  du skal ud og investere i.

Hvis du simpelthen bare er ude efter den bedste espressomaskine, så er der hjælp at hente, hvis du klikker på linket.

Hvis du derimod bare skal ha en god kop kaffe, der smager ens hver gang du trykker på espresso knappen, så kan du fint klare dig med en semiautomatisk model.

Espresso, betyder kaffe under tryk, da kaffen brygges under tryk og frembringer en stærk kaffe tilberedt under tryk i speciel maskine”.

Kaffedrikken Espresso er en lille varm kop koncentreret kaffe med et gyldenbrunt kaffeskum, kaldet ” crema” på overfladen, espresso er væsentligt stærkere end f.eks. regulær filterkaffe.

Se også:

Espressomaskinerne levere meget mere end bare en kop kaffe

Ved at ændre på parametrene i forbindelse med brygning, kan der ændres markant på smagen, sådan noget er en barista uddannet til, en barista servicere espressomaskinen og ved præcis hvilken bønne, og hvor meget vand der er anvendt til den aktuelle brygning.

En ren espresso drikkes af små shots kopper, den der skal indtage espressoen kan tilsætte rørsukker hvis det ønskes for at gøre espressoen lidt blødere i smagen.

Espressomaskinen kan afhængigt af størrelse og producent f.eks. Kværne de friske bønner direkte ned i stemplet, maskinen er udstyret med en damp anordning og kan tilberede en række populære kaffe drikke hvor der tilsættes varm skummende mælk.

Fuldautomatisk, Semiautomatisk eller automatisk.

De fuldautomatiske espressomaskiner kan steame mælken, uden at du skal gøre andet end at placere koppen under udløbstappen.

De semiautomatiske eller manuelle har derimod ingen steamer, så du må selv generere luftboblerne til din latte. Det er da værd at have med i overvejelserne, når du skal købe en espresso maskine, om du har tålmodigheden til at gå igennem de processer som en hjemme-barista ofte må gå igennem eller om du bare skal ha din espresso serveret nu.

Den semiautomatiske espresso maskine, er en gør det selv model, bønnerne skal kværnes, den pulveriserede kaffe skal i porta filteret og tampes og først derefter kan du brygge din espresso og vil du gerne ha café latte skal du selv du steame mælken.

Fælles for den fuldautomatiske espresso maskine og den semiautomatiske espresso maskiner at de drives med en pumpe. Pumpen kan trykke med et vist antal bar, dette bar tryk er afgørende for espressoens kraftfulde smag, jo højre pres des kraftigere bliver smagen i espressoen.

Den manuelle espressomaskine er ikke så udbredt i det moderne køkken selvom det er den oprindelige espresso maskine. Den manuelle espresso maskine er udstyret med et håndtag, hvor igennem det kogende vand presses ned igennem den tampede kaffe.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.