madmaskiner-omtalt

Alger på din terrasse? 5 ting du bør vide om behandlingen

Terrasse med bord

I vores klima herhjemme er alger et helt generelt problem. De fremkommer på naturlig vis på alt fra tagsten til facader, terrasser og sågar på det meste andet udenfor. Og det er ikke kønt, altså at have alger på tag og andre steder

Tværtimod er forskellen markant på et hus, hvor der er blevet behandlet, og et hus, hvor der ikke er. Og netop udseendet er da også en vigtig årsag til, at man bør behandle sit tag mod alger.

Se også:

Men faktisk er udseendet ikke nødvendigvis den største og vigtigste grund. For det er ikke sundt for dit tag eller hjem, hvis stenene er tilgroede af alger. Tværtimod har det en uheldig effekt, hvis du lader de grønne eksistenser vokse.

Hvilke og hvordan du kan behandler dem, kan du blive klogere på her.

Alger er dårligt for dit hus

Som sagt er det ikke kun udseendet af dit tag, som tager skade, hvis ikke du gør noget ved algevæksten. Algerne gør nemlig også dit tag mere sårbart og mindre modstandsdygtigt. Helt konkret gror rødderne på mos og alger ned igennem de minimale revner på stenene, samtidig med at de trækker vand med sig. Det får taget til at revne, når først frosten for alvor kommer på banen til vinter. Så hvad tror du mon er billigst: en algebehandling eller et nyt tag?

Svaret på det spørgsmål er uden tvivl en algebehandling, som på samme tid er forebyggende og effektiv på eksisterende alger.

Algebehandlingen bør udføres af en professionel

Du har måske gået og overvejet, om en algebehandling er noget, som man kan eller bør udføre selv. Det er det som udgangspunkt ikke – tværtimod. Algebehandlingen foregår nemlig med professionelt udstyr og med professionelt middel.

Ud over det er det desuden heller ikke kampen værd at udføre selv. Det er det ikke, fordi dine tagrender skal renses for skidt og blade. Afløbet skal nemlig blokeres, således at giften bliver i tagrenden og skal fjernes med professionelt sugeudstyr. Dét er nemlig bedst for miljøet og vores omgivelser. Så med mindre du har et professionelt anlæg til denne rensning, så er det nok bedst med assistance.

Virkningen ses efter 1-2 måneder

Selvom du måske føler, at udseendet på dit tag kræver en øjeblikkelig indsats, så vil en professionel indsats mod algerne dog kræve lidt længere tid. Selvfølgelig kan du få behandlet dit tag nu, men du bør alligevel forvente 4-8 ugers ventetid, før resultatet bliver tydeligt.

Er dine tagsten desuden under hårdt angreb, så kan det muligvis være nødvendigt med flere behandlinger, og dermed vil virkningen også være længere tid undervejs.

Hvornår skal dit tag algebehandles?

For at opnå det bedst mulige resultat for algebehandlingen af dit tag, er der nogle tidspunkter, som er bedre at gøre det på end andre. Mere konkret er den typiske og bedste periode for behandlingen mellem marts og oktober.

Ligeledes bør der være et tidsrum på 6 timer, hvor det forventes at være tørvejr, og der bør ikke være dagsfrost. Men alt dette ved en professionel naturligvis mere om.

Algebehandlingen er bedst med vedligeholdelse

Selvom den første algebehandling måske ser ud til at være effektiv, fordi algerne forsvinder og umiddelbart bliver væk, så betyder dette dog ikke, at én behandling er nok på den lange bane. Tværtimod vil du opnå det bedste resultat, hvis du får dit tag renset en gang om året eller hvert andet år.

Det er helt konkret den nemmeste og billigste måde at vedligeholde sit tag på på den lange bane. Det er i hvert fald markant billigere end at skifte sit tag, fordi man ikke har taget sig godt af det.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.