madmaskiner-omtalt

Sådan får du sund mad i den travle hverdag

sund mad

Det kan være svært at lave sund mad hver eneste dag, når den travle hverdag presser på. Hurtigt får man købt noget usund mad to-go for at kunne komme hjem og slappe af hurtigst muligt – og de dage hvor man kommer ned og handler, ender man med en masse spildkøb, fordi man ikke helt præcist har planlagt, hvad der egentlig skal serveres den pågældende aften.

Heldigvis er der enkle måder, hvorpå du kan få sunde madvaner implementeret i din hverdag, så den gode livsstil kan blive en del af dit liv.

Se også:

Planlæg på forhånd

Det kan være svært at forudse, hvad man lige har lyst til at spise den pågældende dag – men handler du efter humør hver eneste evige dag, ender du med at masse småkøb i supermarkedet, som bliver dyrt i længden. Samtidigt vil du oftere blive fristet af diverse usunde madvarer og snacks, der står fremme.

En madplan kan her være gavnlig for dig. For nogle lyder det som noget, der tager lang tid at lave og er kompliceret at planlægge, men det behøver det på ingen måde at være. Du kan enten i et word-dokument eller Excel ark plotte din madplan ind – herunder hvilke dage, du skal have hvad, samt hvad der skal handles ind.

Har du endnu ikke disse programmer, kan de heldigvis let downloades ved en enkel søgning på ”Download Open Office”. På den måde kan du også let få et overblik over, om nogle af de indkøbte varer kan bruges i flere retter, så du slipper for madspild. Derudover kan du nøjes med at handle ind enkelte gange om ugen, hvis ikke kun en enkelt, som vil spare dig penge, men også give dig mere tid i en ellers travl hverdag.

Nettet bugner at inspiration, så der er helt sikkert et hav af retter, du har lyst til at give dig i kast med.

Overvej madbokse

En anden løsning, du kan overveje i stedet – eller bruge sammen med den ovenstående – er madbokse, der bliver sendt til dig i løbet af ugen. Efterhånden er der kommet flere udbydere på markedet, der tilbyder madbokse med indkøbt mad og en tilhørende opskrift. På den måde laver du selv maden, men alt er handlet, og du skal ikke overveje, hvad du vil spise til aften, og hvilket noget tilbehør, der passer til retten. Det kan spare dig noget tid og give dig mere overskud i hverdagen.

Heldigvis laver mange udbydere af disse bokse forskellige type af bokse, så du kan vælge mellem forskellige bokse, alt efter hvad du har lyst til og behov for.

Frys maden ned

Det kan være svært at overskue at skulle til at kokkerere om aften, hvis du har travlt på job og kommer sent hjem – tanken om at skulle hakke grøntsager og stege kød, kan derfor være stressende. Måske er du advokat, hvor folk konstant søger på ”boligadvokat Odense” eller en anden by, du kommer arbejder, hvor du hele tiden skal være der til at servicere kunderne bedst muligt, hvilket i sidste ende går ud over dit overskud og din fritid.

Her kan du med fordel bruge søndag aften på at lave én stor portion af en sund ret, du holder af at spise, for derefter at fryse det ned i portionstørrelser. De aftener, du kommer træt hjem, kan du herved nemt få sund, hjemmelavet mad på ingen tid.

Det behøver altså på ingen måde at være besværligt at få sund mad i hverdagen, tværtimod. Der er flere løsninger, du kan benytte dig af, så du kan følge en sund livsstil og få mere overskud igennem god og nærende kost.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.