madmaskiner-omtalt

Overvejer du at skifte dit gamle umoderne komfur ud til en ny? Undgå denne faldgrube

gaskomfur

Hvad man er til for type af komfur, er selvfølgelig en smagssag. Der findes nemlig både ulemper og fordele med de mange forskellige typer af varianter der i dag findes i vores hjem og i butikkerne.

Mange ældre boliger er indrettet med gasovn og gaskogeplader, en gasovn og gaskogeplader har en vis charme og frigiver varme hurtigt til både gryder og ovn, oveni så er det billigt at bruge. Men hvis du er ejer af et gaskomfur, så er du også mere udsat overfor forgiftning og brand. Da gamle gaskomfurer kan nemt komme til at lække giftig og brandfarlig gas. Gaskogeplader er også sværere at holde rent hvis man samlinger med de andre varianter af komfurer der findes.

Ældre komfurer med kogeplader sluger masser af energi. En udregning fra Energitjensten tyder på at du kan spare ca. 150 kroner om året kun gennem at skifte dit gamle komfur ud, til et induktionskomfur.

Komfurer med kogeplader er også sjælden lige så pæne i de nye moderere hjem, til forskel fra et de lækre og moderne induktionskomfurer. Uanset om din anledning er at du blevet træt af dit gamle komfur eller om dit gamle komfur ikke virker som den skal mere, så er det en ting som du bør vide inden du beslutter dig for at investere i et nyt komfur.

Dette bør du vide

Nicolai arbejder som elektriker hos Norh Sikring og Norh Entreprise. En af Nicolais almindeligste opgave som elektriker er tilslutning af komfurer. Nogle kunder som han har haft gennem årene, har på forhånd været bevidste om at dette ”el- problem” som skal ordnes ved montering af nyt komfur og har derfor i god tid har taget kontakt og bestil en elektriker hjem til opsætning af det nye komfur. Men langt de fleste kunder som Nicolai har været ude ved og der har investeret i et nyt komfur, har været bevidste om at det skal til flere faser til for at komfuret skal virke og dette skal klares af en autoriseret elinstallatør.

Ældre bygninger har ofte kun en fase

Mange ældre lejligheder og huse har kun en enkelt fase trukket gennem bygningen, hvilket ikke er tilstrækkeligt nok i moderne hjem hvor man bruger mere strøm på samtid end hvad man gjorte for halvtreds år siden.

De nyere komfurer på markedet skal nemlig ofte bruge to faser i stedet for en enkelt som i de gamle dage da det kræver mere energi på en gang. – Hvis alle vores kunder været bekendt med dette omfang på tilslutning, så hade de måske planlagt lidt bedre og sparet penge på elektrikerens vagtudkald gebyr. Siger Nicolai, elektriker hos Norh ApS.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.