madmaskiner-omtalt

3 ting du ikke kan undvære i køkkenet

Par laver mad i køkken

Dette indhold er sponsoreret

I Danmark er der rigtig mange, der ikke bruger deres køkken i lige så stor grad, som de burde.

I stedet for at lave maden selv, vælger man at tage ud og spise eller hente maden med hjem. Denne løsning er dog sjældent sund for din krop eller økonomi i længden.

Derfor er det vigtigt, at du sørger for at komme i køkkenet.

I det følgende vil du finde tre ting, som du ikke kan undvære i køkkenet, og som forhåbentlig vil give dig mere lyst til at bruge dit køkken.

En god flaske vin har stor gavn

Først kan det lyde lidt skørt, når der blandt tre ting du skal have i dit køkken, står vin som et af punkterne. Der er dog en ganske god forklaring på hvorfor – og der er endda flere af dem. For det første kan det gøre madlavningen lidt hyggeligere og sjovere, hvis du kan tage et glas vin imens.

Det er også en god ting at have stående, så du hurtigt kan byde dine gæster på et glas. En tredje grund er, at vin kan bruges i mange forskellige retter. Særligt er det lækkert at bruge rødvin til at marinere kød, sammenkogte retter, sovs og lignende.

Der er derfor ingen god undskyldning for ikke at have en flaske vin stående i køkkenet eller på vinhylden herude. Du kan finde økologisk vin fra hele verden hos Sps Wine. 

Køkkenmaskiner må du ikke gå ned på

Der findes i dag mange forskellige maskiner, der kan gøre din tid i køkkenet betydeligt nemmere. Derfor er det også en af de ting, som du ikke bør gå ned på, hvis du har et håb om at bruge mere tid i køkkenet. Det er blandt andet en god ide at få fat i en røremaskine, hvis du gerne vil bage.

En actifry er også en fordel, eftersom den kan bruges til alt lige fra brune kartofler til kogte æg og pommes frites. Hvis ikke du allerede har det, er det også et must at få fat i en opvaskemaskine. Denne kan både spare dig for tid og skænderier om, hvem der skal tage aftenens opvask.

Hygiejnen skal være i orden

Noget andet der kan gøre din tid i køkkenet lidt bedre er, hvis du sørger for at have styr på hygiejnen. Sørg for at der altid er en klud, et viskestykke og et håndklæde til rådighed. Kluden bruges selvfølgelig til at holde overflader rene, viskestykket til at tørre vådt service og køkkenudstyr af, og håndklædet benyttes til våde fingre.

Rigtig mange har ikke et håndklæde i køkkenet, men vælger i stedet at tørre fingre af i viskestykket. Det mest hygiejniske er dog at benytte et håndklæde. Desuden slipper du også for, at dit viskestykke altid er vådt.

Det er også en god ide, hvis du sørger for at holde køkkenet rent løbende. Det vil sige, at du ordner opvasken i takt med, at den opstår og tørre overflader af, som de grises til. På den måde ender du ikke med en stor omgang uoverskuelig rengøring.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.