Pres din egen juice og få alle de gode vitaminer
Den traditionelle saftpresser kaldes i dag for en centrifugaljuicer. Det at lave sin juice selv og have fuldt styr på hindholdet i juicen er blevet utroligt populært
Ved at lave sin egen juice kan man virkelig få nogle fantastiske smagsoplevelser. Derfor er der også opstået et marked for de såkaldte juicere, hvor der er et bredt udvalg af modeller, dog findes kun to typer der hver især har deres fordele og ulemper, der er slow juiceren og der er centrifugaljuiceren.
Se også:
Friskpresset juice er den hurtige vej til sund energi fra morgenstunden, du får talrige næringsstoffer, antioxidanter, vitaminer og mineraler, direkte fra frugter og grøntsager, Din personlighed, dit temperament, hvilke grøntsager og frugter samt hvor meget juice du vil lave er afgørende for hvilke model du skal investere i.
Lev sundt
Start din dag med et sundt friskpresset glas juice, fyldt med vitaminer direkte fra din personlige saftpresser. Du bestemmer selv hvad der skal i, men det bliver bare ikke lettere at få et frisk energi shot, med saftpresseren kan du lave juice af alle dine grøntsager og frugter som ligger i køleskabet.
Med en saftpresser i huset er det både let og delikat at servere lækre sunde og vitaminholdige juicer af frisk presset frugter, bær og grøntsager.
Saftpresser, eller som de kaldes i handlen centrifugaljuicer og slow juiceren, er begge lige egnede i det moderne køkken, det vigtigste er at maskinen er udstyret med en solid motor.
Centrifugal juicers slynger saften ud af indholdet gennem meget fine rasper med 10 -20.000 omdrejninger i minuttet, og dermed er der garanti for en stor mængde juice på kort tid.
Slow juiceren er langsommere, med sin spiralformet valse kværnes og mases fibrene ud af frugt og grøntsager og afgiver op til 20%, mere saft end centrifugal juicers, samtidig med et højere indhold af fibre, enzymer, vitaminer samt mineraler og holdbarheden i køleskabet er længere.
Indholdet af vitaminer påvirkes af, hvor lang tid juicen udsættes for varme og ilt, men vitaminerne forsvinder ikke bare fra juicen.
Kig efter dette
Varmepåvirkningen ved koldpresset juice, er lille og kortvarig og stort set identisk for de to typer af saftpressere. Frugten ilter fra du begynder at findele den, ved iltningen opstår en farve ændring, som ses bedst ved at æbler hurtigt bliver brune.
Kig på røret, som frugtstykkerne skal puttes ned i, hvis røret er meget smalt skal du påregne længere arbejdstid i form af udskæring af frugterne, så hvis din morgenjuice skal være klar på kort tid uden for meget ekstra arbejde, ud over at skylle frugten, har røret en afgørende betydning.
Saftpresser eller ej, det skal du tage stilling til inden du begiver dig ud i din søgning. Hvis du ikke benytter din saftpresser mere end et par gange om måneden, er der ingen grund til at købe en stor klodset saftpresser.
Rengørings venlighed, afhænger af modellen, og ved begge typer saftpresser, findes maskiner der er lidt besværlige at gøre rene. Det skal være hurtigt, nemt og lige til at presse juicen, samt tilsvarende let at rengøre saftpresseren efter brug.