madmaskiner-omtalt

Få styr på de vigtigste maskiner i køkkenet

Æg og piskeris

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Du har måske før hørt det kendte ordsprog ’det halve arbejde er det rigtige udstyr’.

Uanset om det er kommet ind med modermælken via din fars belæringer, eller om du selv har måttet erkende det gennem bitter erfaring, så er der noget om snakken. Særligt i køkkenet er det vigtigt, at du har styr på udstyret, så du kan få gourmet hver dag – fra dit eget køkken. Men der kan være meget at holde styr på.

Derfor får du her en kort guide til de vigtigste maskiner, du skal eje.

Røremaskinen

En af de vigtigste ting, du bør eje, er en røremaskine, som vi naturligvis ikke kommer udenom. Maskinens portfolio af funktioner er kæmpestort, særligt fordi det er muligt at købe ekstraudstyr til de fleste, så den ikke blot fungerer som røremaskine, men også kan fungere som alt fra et piskeris til en pastamaskine.

Den mest velkendte røremaskine er KitchenAid, som til gengæld også er en af de dyreste, hvilket ligeledes gælder for alt det udstyr, du kan få til den.

Men er ydeevnen overhovedet prisen værd? Før du smider alle dine sparepenge efter en maskine som den, kan det være en god idé at læse et par forskellige røremaskine test og finde ud af, hvilken maskine der passer til lige præcis dit budget og dit behov.

Her kan du oftest finde resultater inden for effekt, kapacitet, planetarisk mixing og mulighed for tilføjelser – alt sammen holdt op mod pris. Læs gerne et par stykker fra forskellige hjemmesider, så du danner dig et komplet overblik.

Foodprocessoren

En anden ting, som også er svær at undvære i ethvert kvalitetskøkken, er en foodprocessor. Som navnet antyder kan den lave mad, og den kan gøre det nemt. Lidt som den diverse røremaskine kan en foodprocessor have mange forskellige funktioner – fra en ganske almindelig blender til et mandolinjern, eller hvilken anden plade du vælger at sætte i.

De fleste maskiner kommer nemlig med et par forskellige rivejern, som du kan bruge til stort set alt slags mad. Det er slut med at stå og snitte kartofler papirtynde til pizzaen i hånden – maskinen klarer det for dig. Det er en sand tidsbesparer.

Som med røremaskinen gælder det naturligvis også, at du bør se dig om, inden du springer ud i det første og det bedste. Der findes et bredt udvalg, som alle kan tilføres ekstraudstyr, så læs om, hvilken maskine der passer bedst til dit køkken.

Kaffemaskinen

Vi har selvfølgelig også brug for det sorte guld hver morgen, når vi står op. En kaffemaskine er uundværlig i ethvert køkken, om end den ikke bruges meget til madlavning. Kaffemaskinen er dog et vidt begreb, for den fås i uendeligt mange varianter.

Her kan der virkelig skræddersyes til behov, om du er til almindelig friskbrygget filterkaffe, en espresso eller en hel latte – eller blot foretrækker en instant kaffe, hvorfor du så bare i virkeligheden kan nøjes med en elkedel.

Kaffemaskinerne fås ikke med nær så meget udstyr, fordi selve maskinen ofte er udstyr nok i sig selv. Det er dog svært at komme uden om en kaffekværn, hvis du ikke vil snyde dig selv for en sublim kop kaffe.

Kværnen kan både fås elektrisk og manuel med et hjul, og det er selvfølgelig personlig præference. Et godt tip til den elektriske kaffekværn er dog, at den også er god til at blende krydderier til en god tomatsovs. Bare husk at gøre den ren.

Med disse tre vigtige maskiner burde du være ordentligt klædt på til en god base i et godt kvalitetskøkken. Men husk nu din sunde fornuft, når du går på shopping.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.