madmaskiner-omtalt

SU-guide: 5 uundværlige køkkenmaskiner til studielivet!

Su guide

Sommeren står for døren og det betyde blandt andet, at skoleåret går på hæld og dermed kommer den næste generation af studenter, der skal flytte hjemmefra og i gang med at læse videre. Det betyder, at de unge mennesker skal sige farvel til mors vante kødgryder, og selv til at stifte bekendtskab med madlavningen på daglig basis.

Her er der flere ting at have for øje, og derfor kommer der her en kort guide til 5 uundværlige køkkenmaskiner for en studerende.

En toastmaskine

Mød din nye bedste ven, en toaster. Som studerende kommer man tit i tidsbekneb – især i eksamenstiden – og det går ofte udover madlavningen. Men i stedet for at spilde dine sparsomme SU-kroner på burgere, pizza og pommes fritter, er det meget bedre at tage en toast.

Det er både hurtigt at lave, velsmagende og ikke mindst et billigt alternativ til junkfood – og måske også en kende sundere. På sigt kan man selvfølgelig ikke leve af toast, da man har brug for noget ordentligt kost, men i en kort periode er det ganske effektivt, når der skal læses op!

En stavblender

Endnu et redskab der hurtigt bliver svær at klare sig uden i et køkken, er en stavblender. Fordelen ved en stavblender er at den både er billigere og fylder mindre i dit køkken end en konventionel blender eller en foodprocessor.

På trods af dette er det muligt at blende de samme ting med en stavblender, som man ville gøre i en almindelig blender såsom grøntsager, frugt eller isterninger.

En kaffemaskine

Hvis ikke toastmaskinen bliver din bedste ven, så bliver det uden tvivl den næste maskine på listen: en kaffemaskine. Ligesom med toastmaskinen bliver kaffemaskinen en uundværlig ven i kampen mod skarpe deadlines og eksamenslæsning.

Det kan godt være, at du ikke drikker kaffe endnu, men det kommer du uden tvivl til, så du kan ligeså godt gøre forarbejdet nu og sikre dig en kaffemaskine til en god pris.

En mikroovn

Ligesom med en toastmaskine er en mikroovn næsten umulig at leve uden når man har travlt og der skal laves mad. Der findes i dag mange forskellige mikrobølgeovne men over tid er de blevet langt mere kompakte end tidligere og desuden mere prisvenlig hvilket betyder at de ikke behøver at tage meget plads i dit køkken eller at gøre et stort indhug i din økonomi.

En opvaskemaskine

En sidst ting der er værd at overveje at anskaffe sig inden man flytter hjemmefra, er en opvaskemaskine. Hvis du har vished om hvor du skal bo, og der ikke forefindes en opvaskemaskine, er det både en praktisk set og økonomisk god beslutning.

Selvom en opvaskemaskine koster omkring 3000 kr. at anskaffe sig fra ny, er det hurtigt en investering, man bliver glad for, når hverdagen begynder at rulle. For med en opvaskemaskine i sin lejlighed sparer man både tid på at vaske op, og man undgår nemmere at have store partier af brugte glas og tallerkener stående i køkkenet. Og selvom man selv skal anskaffe sin en opvaskemaskine, kan man oftest få noget kompensation fra sin udlejer, når du flytter igen – da en lejlighed bliver langt mere attraktiv, hvis der er en opvaskemaskine i den.

Så hvis du selv skal til at flytte hjemmefra eller kender der skal, kunne du overveje at give et gavekort eller et kontant tilskud til en af disse køkkenmaskiner.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.