madmaskiner-omtalt

Sous Vide test – Professionel tilberedning med Sous Vide

Sous Vide test

Endnu et nyt udtryk har fundet vej ind i det moderne danske køkken
Det stammer fra Frankrig og hedder ’Sous Vide’. Selvom mange ryster på hovedet, når de hører det, vil flere alligevel kunne nikke genkendende til det resultat, som ’Sous Vide’ kan levere.

Tilberedning i vandbad

’Sous Vide’ dækker nemlig over den metode at tilberede vakuumpakkede ingredienser i et vandbad ved den temperatur, som man ønsker, at ingredienserne skal opnå. Resultatet bliver eminent mørt kød, perfekt tilberedt fisk eller særlig sprøde grønsager. Nederst i denne Sous Vide test, kan du læse meget mere om hvordan du gør.

Sous Vide test

For at gøre det hellere lidt nemmere, hvis du ønsker at prøve kræfter med Sous Vide, kan en Sous Vide tilberedningsmaskine være en stor hjælp. Med en sådan maskine slipper du for at lave vandbad og den holder øje med både temperaturen og med tiden.

Selvom fænomenet er relativt nyt i Danmark, er der allerede flere forskellige maskiner på markedet. Vi har valgt at udpege tre modeller til en Sous Vide test, hvor hver maskine beskrives og en vinder kåres til slut.

 

Læs også:


OBH 7948 Sous Vide

OBH 7948 Sous Vide_5 Med OBH 7948 Sous Vide får du masser af plads til at boltre dig med vakuumpakket tilberedning af forskellige ingredienser
Maskinen kan rumme 6-8 portioner og hvad, der svarer til 3 kilo eller 9 liter.

Dette er rigeligt, selv hvis du ønsker at servere en Sous Vide middag for hele familien.

Hold på sundhed og smag

Du kan tilberede både kød, fisk og grønsager i OBH 7948 Sous Vide. Selvom selve metoden er mest kendt for kød, vil du altså også kunne skabe fantastiske resultater med mange andre ingredienser i maskinen.

Fælles for alt, hvad du laver, vil være, at der ved servering stadig indgår al den næring, de vitaminer og den smag, som findes naturligt i de pågældende ingredienser.

Nemt at tilberede Sous Vide

OBH 7948 Sous Vide gør det nemt at kaste sig over den nye tilberedningsmetode.

Med til maskinen følger også en guide til tid og temperatur og maskinen er nem at tømme igen efter brug.

Designet er stilrent og enkelt, så du rent faktisk har lyst til at have Sous Vide tilberedningsmaskinen stående fremme. I så fald må den forventes at vække opsigt og indbyde til lange dialoger om god madlavning.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
CD ON 1.634,00 0,00 1.663,00 Læs mere
Coop.dk 3.799,00 0,00 3.799,00 Læs mere

Steba SV1 Sous Vide Koger

Steba SV1 Sous Vide Koger_5 At du ikke før har prøvet at tilberede mad på en Sous Vide koger, er ingen hindring for nu at kaste sig over denne teknik, der sikrer mørt kød og tilbehør, der stadig er sundt og saftigt
Med Steba SV1 Sous Vide kogeren får du mulighed for at tilberede maden med eksakthed, der maksimalt afviger en enkelt grad fra den temperatur, som du ønsker at servere maden ved.

Udtagelig beholder, der tåler maskinvask

Beholderen i denne Sous Vide koger kan rumme 6 liter og har en tilberedningsbeholder med slip-let belægning, der kan tages helt ud af maskinen og endda tåler en tur i opvaskemaskinen.

Elektronisk temperaturkontrol

Når du tilbereder ingredienser i Steba SV1 Sous Vide koger, kan du via den elektroniske temperaturkontrol holde øje med udviklingen i dit kød, fisk eller hvad du har puttet i beholderen.

På den måde er du sikker på at få lige præcis det resultat, du ønsker.

Klar til sundt og saftigt kød?

Med Sous vide kogeren er det slut med at sætte tænderne i tørt kød og du vil fremover kunne nyde både kød, fisk og grønsager med alle de vitaminer og den sundhed, som bør følge ingredienserne hele vejen gennem tilberedningen.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
Coop.dk 999,00 0,00 999,00 Læs mere

Profi Cook sous vide sæt – 2 dele

Profi Cook sous vide sæt - 2 dele

Med dette køkkenudstyr får du genvejen til det altid perfekt møre, saftige og smagfulde mad.

Brug en sous vide, når du gerne vil servere fisk, kød eller grøntsager, som bare er helt perfekt tilberedt.

Mørt kød på den nemme måde

Almindeligvis er det lidt af en kunst at få ramt lige det perfekte tilberedningsniveau, når det drejer sig om kød og grøntsager. Får det for kort eller for lang tid, så er smagsoplevelsen slet ikke den samme. Derfor er denne Profi Cook sous vide svaret på dine bønner i forhold til at kunne ramme det perfekte hver gang. Den står nemlig bare og passer sig selv, efter du har lagt maden i den og indstillet den.

Sådan virker en sous vide

Når din madvare er vakuumpakket, lægges den i sous viden. Herinde ligger den i et vandbad, hvor den opvarmes ved lav temperatur og over lang tid. På den måde bliver din mad stille og roligt og helt ensartet tilberedt. Det sikrer dig en perfekt tilberedt fødevare.

En sous vide sparer både tid og rengøring

Det er nemt og hurtigt at vakuumpakke og lægge madvarerne i sous viden, det sviner ikke, og du får tid til at gøre noget andet end at tilberede maden yderligere. På den måde bruges der mindre tid til madlavningen, samtidig med at du kan være sikker på, at maden bliver så lækker som muligt. Det er da smart.

Vakuumpakkeren

Den medfølgende vakuumpakker skal selvfølgelig bruges, inden madvaren lægges i sous viden. Men den kan også bruges i sig selv. Når dine kødvarer vakuumpakkes, kan de holde op til fem gange længere, og de er nemmere at opbevare, da de kommer til at fylde en del mindre.

Vil du gerne servere mad, der er langtidstilberedt og superlækkert, uden at det er besværligt for dig, så vil du blive glad for en Profi Cook sous vide, som ikke fylder alverden i dit køkken, men som kan give dig mange dejlige måltider.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
Coop.dk 1.849,00 0,00 1.849,00 Læs mere

 

Vinder af Sous Vide test

Nu da alle tre modeller er præsenteret, er det tid til at pege på en vinder. Først skal det dog fremhæves, at alle tre modeller er gode! Det er små detaljer, der således er afgørende for valget af testvinder.

Bedst i test og til prisen

Med en stor kapacitet, et flot og enkelt design og en rimelig pris er det OBH 7948 Sous Vide, der vinder titlen som værende ’Bedst i test’. Er prisen en vigtig indikator for dit valg af Sous Vide koger, får du med Steba SV1 Sous Vide koger meget værdi for pengene. Derfor har vi valgt at tildele denne model titlen som ’Bedst til prisen’.

Den store luksusmodel

Den sidste model i denne Sous vide test, nemlig OBH 7947 Sous Vide Cooker Pro, er en virkelig lækker maskine, der kan tilberede store mængder og må være Sous Vide maskinernes svar på en Mercedes. Prisen er dog sat derefter og af denne grund vinder maskinen ikke titlen som ’bedst i test’. Der må dog ikke herske tvivl om, at denne sidste model også er guld værd for din tilberedning af forskellige ingredienser.

Husk også vakuum maskinen

For at kunne tilberede din mad via Sous Vide metoden er det selvfølgelig nødvendigt, at du først har vakuum pakket alle ingredienser. Dertil har du brug for en vakuumpakker, som også kommer i mange modeller.

Dette er et tilkøb og følger ikke med selve Sous Vide kogeren.

Tilsæt så lidt tålmodighed

Når udstyret er i orden, er det altså ikke så svært at lave mad, der kan konkurrere med det bedste kød eller fisk, du selv har smagt på gode restauranter. Det eneste, du selv skal øve dig i, er faktisk at have tålmodighed med tilberedningen.

I og med at temperaturerne er så lave, tager det længere tid at få det rigtige resultat. Og ja, det kan være vanskeligt men har man én gang smagt, hvor mørt og lækkert det kan serveres, vil man gå langt for at vente på den rigtige smag.

Planlægning er et must

En stor del af tilberedningen kommer derfor til at handle om planlægning. Grønsager og fisk skal også have længere tid endnu normalt, men det meste vil dog kunne laves samme dag, som det skal spises. Er der derimod tale om en steg eller noget andet kød af en art, kræver det ofte to dage i vandbad, før den rette temperatur er nået.

Vakuumpakning holder på smagen

Først og fremmest skal ingredienserne vakuumpakkes. Dette sker, for at de ikke skal miste smag under tilberedningen i vand. Pakningen sørger for at holde på saft og kraft, og for nogle ingredienser vil det endvidere skabe en god tekstur.

Årsagen til at man skal tilberede i vand skyldes, at vand er en ekstrem god varmeleder. Til gengæld tager processen altså lidt længere tid. Faktisk kan det kød, som skal op og ramme en temperatur på hele 68 grader, tage næsten tre dage at tilberede!

Slut af med en sprød skorpe

Når kødet, fisken eller grønsagerne er færdige, er det vigtigt at slutte af med at vende det på en varm pande, hvis man ønsker at give det den sprøde skorpe. Efter denne proces vil man til gengæld være sikker på en kant, der knaser, og et indhold, som kan være med i samme liga som det kød, der serveres på gode gourmet-restauranter i Danmark og over hele verden.

Nem start på gæstemenuen

Sous Vide er således ikke noget for uventede gæster. Men ofte kender man jo lørdagens program et par dage i forvejen og de gæster, som er så heldige at komme til middag med Sous Vide tilberedt mad på menuen, er meget heldige. Se derfor at få sat stegen over torsdag – så slipper du også for at tænke mere på den del og kan koncentrere dig om tilbehør eller helt andre ting på selv dagen.

Uanset hvordan du vælger at gå til opgaven og med hvilket udstyr, ønsker vi dig held og lykke med tilberedningen og vi kan med ro i maven sige, at du vil ønske, du var startet med Sous Vide noget før!

Hvis du vil læse endnu mere om Sous vide og alle de muligheder det indebærer, så kan du klikke dig ind på Dryaged.dk, hvor du kan læse mange gode og grundige artikler om Sous vide.

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.