madmaskiner-omtalt

Slow cooker test – Mørt kød med lille indsats

Slow cooker_1

Udviklingen indenfor madlavning går hurtigt
Det er et område, som de fleste af os beskæftiger os med hver dag og vi er stigende grad begyndt at interessere os for mindre områder af madkunstens mange muligheder.

Lang tid ved lav temperatur

Det handler om at tilberede maden over længere tid, ved en lavere temperatur, så ingredienserne holder på sin smag og gerne optager smag fra andre ingredienser også. Sådan tilberedte man mad før i tiden og det giver et rigtig godt resultat, fordi kødet bliver super mørt.

Automatisk tilberedning med slow cooker

Det er klart, at de fleste ikke har tid til at stå over gryden i flere timer på en dag og netop derfor er en slow cooker et rigtig godt alternativ.  En slow cooker er en gryde, hvor man kan indstille tid og temperatur og som derefter klarer resten af opgaven automatisk. Det betyder, at du kan bruge tiden på noget andet og alligevel nyde smagen af kød, der er tilberedt over lang tid.

Slow cooker test

For at give dig et indblik i markedet for slow cookers, har vi valgt at lave en slow cooker test. Tre forskellige modeller er blevet testet og de vil hver især blive beskrevet, for til slut at blive sammenlignet, hvor den bedste model bliver udpeget.

 

Læs også:


Morphy Richards Flavor Savour

Morphy Richards Flavor Savour_4 Den første model i denne slow cooker test er fra det amerikanske mærke Morphy Richards, som siden 1930’erne har udviklet og fremstillet elektriske husholdningsapparater.

Der ligger derfor både erfaring og viden bag  dette produkt, så du kan være sikker på at få en høj kvalitet.

Brun og steg i kort eller lang tid

Med denne helt specielle gryde fra Morphy Richards får du mange flere muligheder i dit køkken. Du kan både brune, hurtig-stege og langtids-stege dit kød alt efter behov.

Start for eksempel med at brune kødet ved 200 grader, som gryden varmer op til, og vælg derefter om du vil fortsætte med at stege i kun 1,5 time eller om du vil give kødet den lange stegning på mellem fire og ti timer.

Indstil temperaturen ved langtidsstegning

Vælger du at stege i den korte udgave, er temperaturen fast, mens du med den lange stegning kan vælge mellem 4 forskellige temperaturindstillinger. Den lange stegning har den fordel, at kødet får bedre mulighed for at optage al smag.

Varm mad når du er klar

Denne slow cooker giver dig også mulighed for at holde maden varm, når først den er færdig. Dette gør, at du roligt at fylde kød og grønsager i gryden om morgenen og komme hjem til et dejligt varmt måltid mad, uanset hvornår stegningen var færdig. Gryden kan i alt rumme 6,5 liter og er lavet af rustfrit stål.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Electrolux ESC7400 slow cooker

ELECTROLUX ESC7400 SLOW COOKER 300x220

Spar tid i hverdagen med en ESC7400 slow cooker fra Electrolux og brug mere kvalitetstid med familien i en hverdag fyldt med planer.

Med en Electrolux slow cooker får dig og familien en uundværlig hjælp og en fantastisk aflastning i køkkenet, når der skal laves mad i hverdagen. En hverdag, hvor kalenderen ofte er fyldt op, hvilket resulterer i, at madlavningen bliver sparsom og til tider mere usund end sund for at spare tid.

Kan bruges til at lave hele familiens livretter.

Det er kun fantasien, der sætter grænser, når du skal i gang med at bruge din nye slow cooker. Brug de mange indstillinger, der kan tilpasses dine behov i hele syv trin. Prøv både lav, medium og høj, suppe, buffet, hold varm og nedtællingsur.

Alt sammen noget, der er samlet i et let Touch Control Display, der gør det nemt at få et samlet overblik over din cooker. Du kan dermed gøre brug af de mange indstillinger til alle former for madlavning. Det bliver nu muligt at lave hele familiens livretter fordelt på ugens syv dage.

Electrolux ESC7400 slow cooker er fremstillet med en gryde, der er nem at tage af, og som kan rumme op til 6,8 liter. Den er samtidig utrolig brugervenlig, idet den kan gå i opvaskemaskinen efter brug.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
KitchenOne 636,00 0,00 636,00 Læs mere

Espressions DUO Sous Vide & Slow Cooker

Espressions DUO Sous Vide & Slow Cooker

Selvom der ofte ikke er tid til at skrue op for kogekunsten i hverdagen, kan det nu med en Espressions DUO Sous Vide & Slow Cooker blive anderledes.

Se, hvordan du kan tilberede aftensmaden som de professionelle kokke uden at skulle bruge mere tid.

En Espressions DUO Sous Vide & Slow Cooker er enhver moderne families redning. Når hverdagen er ved at gå på hæld, børnene har været til fritidsaktiviteter, og forældrene er hjemme fra arbejde, er det tid til at lave dagens sidste måltid. Aftensmaden. Det kan ofte være svært at få sammensat en god og inspirerende menu efter en lang dag.

Med en Espressions DUO Sous Vide & Slow Cooker kan dig og familien nemt og bekvemt se frem til at få de mest smagfulde og saftige bøffer. Også på en helt almindelig mandag. Det er de mange indstillinger med til at gøre fra den populære Sous Vide, ligesom du også med den formidable funktion på din nye slow cooker kan kreere både varme gryderetter og andre spændende måltider.

Ved at købe den samlede Espressions DUO Sous Vide & Slow Cooker får du begge funktioner i et og samme redskab. Glæd dig til at tilberede mad, som landets bedste kokke og få den samme unikke smag.

For med Espressions DUO Sous Vide & Slow Cooker skal du blot komme din mad i en vakuumpakket pose. Læg posen i vandet, der bliver forvarmet og indstil timeren. Ved at kødet koger indeni posen, vil det efter kort tid både være smagfuldt og klar til servering.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Vinder af slow cooker test

De tre forskellige modeller i denne slow cooking test er alle gode og du vil kunne lave lækkert og mørt kød til flere mennesker. Der er dog forskelle i kvaliteten af produktet og på, hvilke muligheder man har med hver enkelt gryde. Som nævnt i indledningen, er det tid til at pege på den model, som er ’Bedst i test’.

Bedst i test

Morphy Richards Flavour Savour vinder her titlen som værende ’Bedst i test’ og det er der flere grunde til, at den gør.

For det første giver den, som den eneste af de tre, mulighed for at brune kødet inden langtidsstegning.

For det andet har den også flere indstillingsmuligheder at vælge imellem, så du selv har større indflydelse på, hvordan du ønsker dit kød.

For det tredje er kvaliteten af gryden helt i top, både hvad angår design, materiale og holdbarhed.

Bedst til prisen

Ønsker du at prøve kræfter med slow cooking uden at skulle investere alt for meget økonomisk, er det værd at vælge den anden model i vores slow cooker test, nemlig ESC7400 slow cooker fra Electrolux. Her får du mulighed for at lave det lækre møre kød uden alt for mange ekstra funktioner og til en pris, som er meget fornuftig.

Historien bag slow cooker

Det er måske nyt at introducere en slow cooker på det danske marked, men produktet har eksisteret i mange år. Faktisk blev slow cooker opfundet med det formål at tilberede en tidskrævende gryderet på en nem måde.

Dette var et alternativ, som for alvor blev populært i 1970’erne, da rigtig mange kvinder indtog arbejdsmarkedet.

Med en slow cooker kunne de nu nemt sætte kød og grønsager over om morgenen, inden de tog på arbejde, for så at komme hjem til et færdigt stykke kød og blot tilberede de sidste ting.

Mens maden tilberedes, kan du lave andet

På samme måde kan en slow cooker anvendes i dag til både hverdag og i weekenden.

Det er nemt at sætte maden over, inden børnenes sportsprogram og legeaftaler begynder.

Man kan også nemt invitere gæster i mellemtiden, for maden laver sig selv, mens man er optaget af andre ting.

Sidst på dagen kan tilbehøret forberedes og selvom kødet allerede er færdigt, holder det sig nemt varmt i flere timer i en slow cooker.

Maden holdes varm

Af denne grund er det også et godt valg at tilberede mad i en slow cooker, hvis man eksempelvis skal på tur eller til en sammenskudsgilde, hvor maden ikke nødvendigvis spises med det samme.

Vegetariske udgaver

Man kan tilberede alverdens retter i en slow cooker og det behøver nødvendigvis ikke at være med kød.

Grøntsager og sauce bliver også lækre, når de får lov at ligge længe og trække smag. Det giver en ekstra kraft og smag til saucen, som man også kan vælge at basere på bønner.

Inspiration fra tidligere metoder

Sommer tider ser man også, at udviklingen tager et skridt tilbage – forstået på den måde, at vi henter inspiration i det gamle for at udvikle nye metoder eller genoptage gamle traditioner indenfor tilberedning af mad.

Slow cooking er et rigtig godt eksempel på netop denne tendens med at gå tilbage.

Tilpas opskrifter til slow cooking

Der er masser af inspiration at hente i diverse kogebøger. Overskrifterne behøver ikke nødvendigvis at være lavet til en slow cooker – du kan selv justere i forhold til tilberedningstid.

En god idé vil dog være, at starte ud med et par retter skabt til slow cooking, så du kan lære processen at kende, inden du slår dig løs med andre idéer.

 

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.