madmaskiner-omtalt

Dampkoger test – Her er den bedste dampkoger

Dampkoger test

Lad dampkogeren vise vej til en sund livsstil
Det er skønt at leve sundt. Du er energisk og har det godt med dig selv. Nogle mennesker synes dog, at det lyder besværligt og har problemer med at skabe ændringer i hverdagen, som kan føre til konkrete resultater.

Heldigvis er der mange måder at leve sundt på, så man har mulighed for at finde den stil, som passer bedst til personlig behov og temperament.

Dampkoger test

Hvis du ikke kender så meget til dampkogere, vil du måske finde interesse i denne dampkoger test, hvor vi har udvalgt de mest populære modeller på markedet og fundet de 3 bedste frem til dig.

Vi ser på dem alle hver især og kårer til slut den model, der er ”bedst i test” og den, som er ”bedst til prisen”.

 

Læs også:


Morphy Richards Intellisteam

Morphy Richards Intellisteam_6 Den første model i  vores dampkoger test er fra Morphy Richards, som er et internationalt mærke med et stort produktudvalg til køkkenet
Med denne dampkoger fra Morphys Richards er der helt klart lagt ud i toppen af kvalitetsstigen.

Her er der tale om en dampkoger, som med forskellige separate bokse giver mulighed for at dampe forskellige råvarer på samme tid. Det kan for eksempel være både grøntsager og fisk.

Nem betjening

Forrest på maskine er der et stort betjeningspanel med flere knapper og mange muligheder for at indstille præcist i forhold til det resultat, du ønsker at skabe. Du kan her også vælge den råvarer, som du damper og så vil maskinen automatisk foreslå hvordan du bedst muligt skal dampe netop denne vare.

Sidst men bestemt ikke mindst kan alle dele fra maskinen tåle at komme en tur i opvaskemaskinen. Dette er en stor fordel, når du gerne vil gøre det så nemt som muligt for dig selv at leve sundt.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Philips HD9140 Steamer

Philips HD9140 Steamer_5 Den anden model i vores dampkoger test er fra det kendte mærke Philips
Maskinen indgår som en del af Philips essentials Collection med Flavour Booster.

Det betyder at du med denne dampkoger får rig mulighed for at tilføre krydderier og krydderurter til de ingredienser, du vil dampe, og samtidig være sikker på at kunne smage det bagefter.

Med denne dampkoger er du nemlig sikker på at smagen bevares og trænger igennem din fisk eller grøntsager og hvad du ellers ønsker at dampe.

Smart design

På denne dampkoger er de forskellige skåle sat oven på hinanden, hvilket gør at denne dampkoger fylder en lille smule mindre på køkkenbordet end den første model. Også her har du mulighed for at dampe flere forskellige ingredienser på samme tid og du kan også tilføre mere vand under processen, hvis der er behov for det.

Der er ingen tvivl om at du også med denne dampkoger får et solidt kvalitetsprodukt med utrolig mange anvendelsesmuligheder og  som er meget nem at bruge.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
CD ON 673,00 0,00 702,00 Læs mere

Russell Hobbs Dampkoger – Cook@Home 19270-56

Russell Hobbs Dampkoger

Er du og din familie fuldstændig fan af asiatisk mad, så giver det virkelig god mening at anskaffe sig denne dampkoger fra Russell Hobbs.

Med den i køkkenet kan I så nemt som ingenting bogstaveligt talt få stablet et sundt, nærende og velsmagende måltid på benene.

Hvad kan denne dampkoger?

Dampkogeren kan selvsagt dampe fødevarer, og det kan den gøre i hele tre etager på en gang. Det er jo genialt, når alle madvarerne skal dampes og helst være færdige på samme tid.

Maskinen kører med 800 w, og den damper madvarerne skånsomt, så de bevarer både vitaminer, sprødhed og næringsstoffer.

Designet

Dampkogeren er konstrueret, så mange fødevarer kan dampes samtidigt. Det fungerer sådan, at madvarerne lægges i tre lag, så dampen, der jo som bekendt stiger opad, kan udnyttes maksimalt. De tre dampbokse kan hver rumme 3 liter, og den medfølgende skål til ris rummer 1 liter.

Den er fremstillet i plastic og rustfrit stål, og det er muligt at tilføre vand undervejs. Under dampkogeren er placeret en drypbakke, der opsamler overskydende vand. Med en timer indstiller du, hvor længe maden skal dampes.

Når dampkogeren ikke er i brug, kan dampbokse stables, så den ikke fylder helt så meget at have stående.

Mad, der er velegnet til at blive dampet

Mange madvarer har bedre af at blive dampet frem for at blive kogt. Du kan med fordel dampe fisk og grøntsager og på den måde bevare både smag og sundhed i maden. Det er en skånsom måde at tilberede mad på, og så smager det fantastisk.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
Coop.dk 499,00 0,00 499,00 Læs mere

 

Bedst i test

Efter at have set nærmere på alle tre dampkogere kan der som afslutning på denne dampkoger test nu udpeges en model, som gør sig bedst.

Med tre gode maskiner kan det være svært men vi har dog valgt at udpege den første dampkoger fra Morphy Richards til at være ”bedst i test”.

Dette skyldes primært det store betjeningspanel, som gør det super enkelt at tilberede maden og samtidig skaber mulighed for at tilberede på mange forskellige måder.

Bedst til prisen

Med en dampkoger fra Phillips essentiel Collection får du også et produkt af høj kvalitet og det giver god mening, at maskinen her er bygget op med skåle ovenpå hinanden, så den fylder mindre på køkkenbordet.

Vi har derfor valgt at kåre Phillips HD9140 Steamer til at være ”Bedst til prisen”.

Modellen koster ikke nær så meget som den første fra Morphy Richards og du får som sagt god kvalitet til en fornuftig pris.

Hvordan lever du bedst – og sundest?

Nogle foretrækker at faste nogle dage om ugen, andre bliver afhængige af løbe- eller cykelture mens det for helt andre handler om helt simple grundprincipper, som blot skal justeres en smule for at give mere energi og mindre sukker og fedt i hverdagen.

Grøntsager er en evergreen

En måde, hvorpå du nemt kan skabe en sund livsstil, er ved at sørge for at få en masse grøntsager. Og dette gælder uanset hvilken sundhedsvej, du bevæger dig på.

Grøntsager er rige på vitaminer og de giver samtidig en god mæthedsfornemmelse.

Igen kan der være nogle, som er berøringsangste overfor grøntsager, som de mener er kedelige og ikke smager af noget. Til det er der ikke andet at sige, at de er helt forkert på den. Grøntsager er ikke længere udkogte kartofler, et stort blomkålshoved mast ud på et fad eller gamle gulerødder.

Der er utallige måder at tilberede grøntsager på. Det kan for eksempel være i en skøn sommersalat eller en mere mættende version med kerner i.

Mange af sommerens grøntsager kan spises, som de er, og vintersæsonens rodfrugter kan laves til mos eller blendes til en lækker og vitaminfyldt suppe.

Bevar vitaminerne med damp

En helt anden måde, at tilberede grøntsager på, er ved at dampe dem.

Denne metode kombinerer så at sige det bedste fra alle metoder, da du bevarer det naturlige bid, som der er i grøntsager og samtidig får en varm og tilberedt grøntsag.

Derudover mister grøntsagerne heller ikke vitaminer, når de dampes.

Der er derfor mange gode grunde til at begynde at dampe grøntsagerne, hvis du ønsker at skabe et sundt måltid.

Prøv en dampkoger

Og hvordan damper man så? Ja man kan naturligvis benytte en gryde med vand, men man skal være meget opmærksom på tiden og konsistensen af grøntsagerne. En nemmere metode til at opnå lune og tilberedt grøntsager med bid i, at ved at bruge en dampkoger.

Dette er en separat køkkenmaskine, som du kan bruge til at dampe både grøntsager, fisk, kød og meget mere.

Mad tilberedt i dampkoger

Hvis du vælger at investere en god dampkoger, er der som allerede nævnt utallige måder du kan tilberede dine sunde måltider på. For eksempel er fisk rigtig lækkert at dampe, da den her både bevarer smagen og saften og ikke bliver tørt og overstegt i ovn eller på pande.

I en anden skål kan man samtidig dampe grøntsager og du vil da kunne anrette en smuk tallerken med fisk, grøntsager og kartofler eller ris efter smag, lige præcis som det serveres på gode restauranter og med et energiindhold, der gør dig mæt, glad og super sund.

Hvis du er glad for ris og sushi er dampkogeren helt sikkert også en god investering, da du nu kan lave helt perfekte ris, der ikke brænder på. Og til sushi vil også få den helt perfekte konsistens, som giver den hjemmelavede sushi det lille ekstra pift.

Prøv dig frem

Kødretter, desserter og ja selv brød kan tilberedes i en dampkoger. Du kan hente masser af inspiration til gode opskrifter på nettet og ellers gælder det bare om at prøve sig frem og finde ud af, hvad du kan lide at lave i din nye dampkoger.

Rigtig god fornøjelse.

 

En kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.