Miniovn test – Med prissammenligning
Hvis pladsen er trang i dit køkken, er det vigtigt at vælge sine redskaber med omhu
En miniovn er lavet med det formål at passe ind i det lille køkken eller der, hvor der slet ikke er et køkken, men behov for varm mad.
Det kan også være smart at bruge den som sekundær ovn, på den måde kan man blive fri for at skulle varme den store ovn op, hvis man kan nøjes med mindre kapacitet.
De fleste miniovn har mange af de samme funktioner, som en almindelig ovn kan tilbyde. Naturligvis er kapaciteten ikke så stor og du kan derfor have svært ved at putte en hel and i ovnen, men andestykker vil du uden problemer kunne tilberede.
Miniovn test
For at undersøge markedet med miniovne lidt nærmere, har vi lavet en miniovn test. Nedenfor kan du læse nærmere om de 3 bedste miniovne, vi har testet.
Læs også:
Melissa miniovn
Standard miniovn med de mest basale funktioner.
Melissa miniovn er en helt almindelig miniovn med basale funktioner og et simpelt design.
Ovnrummet er på 16 liter, hvilket ikke er voldsomt stort. Af samme grund er den også bedst egnet som sekundære ovn. Dog kan den også bruges som primære ovn i mindre husholdninger med maks. to personer – f.eks. på kollegieværelser, i kolonihaven eller på en arbejdsplads.
Lav mad som du plejer
Til trods for det lille ovnrum, er det faktisk muligt at tilberede flere forskellige retter akkurat som du ville gøre det i en helt almindelig ovn.
Miniovnen fungerer med separat over- eller undervarme, samt over- og undervarme på samme tid. temperaturen kan stilles fra 90-230 grader. Sæt timerne, så slukker ovnen selv, når tiden er løbet ud.
Vær opmærksom på at miniovnen også godt kan blive lidt varm udenpå, hvorfor der ikke må lægges noget oven på den, når den er i brug. Det er desuden vigtigt at der er luft omkring den, så varmen kan komme væk.
Se hele anmeldelsen af Melissa miniovn her
Forhandler | Pris | Levering | Totalpris | Læs mere |
---|
Severin TO2034 miniovn
Den sidste model i denne miniovn test er af mærket Severin
Her er pladsen noget mindre end i de 2 andre miniovne i denne test. Der kan være 20 liter, hvilket betyder at man for eksempel kan bage en pizza på 28 centimeter i omkreds.
Flere muligheder
Man får til gengæld en miniovn med mulighed for at bruge varmluftfunktion, ligesom man også kan vælge over- eller undervarme.
Temperaturen kan indstilles mellem 100 og 230 grader. Alt dette til sammen giver mulighed for at lave mad på præcis samme måde som med en almindelig ovn.
Ekstraudstyr
Med til miniovnen fra Severin følger også en pizzasten, så du kan bage en skøn pizza med sprød skorpe.
Der følger også et grillspyd med, så man for eksempel kan tilberede en saftig og sprødsteg kylling. Ikke mindst følger også bradepande og rist med og en krummebakke i ovnen gør det nemt at holde ovnen ren.
Læs hele anmeldelsen af Severin TO2034 miniovn her
Forhandler | Pris | Levering | Totalpris | Læs mere |
---|---|---|---|---|
KitchenOne | 755,00 | 0,00 | 755,00 |
Steba KB41 miniovn
Den første model i denne miniovn test, er fra Steba
Størrelsesmæssigt ligger den også i den øverste ende af skalaen, da den kan rumme op til 38 liter.
Dette giver mulighed for at lave mad til en lille familie eller et par gæster.
Som en almindelig ovn
Ligesom miniovnen, nederst i vores miniovn test, fra Severin har man her mulighed for at bruge både varmluft, over- og undervarme og temperaturen kan indstilles på mellem 50 og 230 grader. Man kan også vælge at grille, så kødet får den helt rigtige sprøde skorpe.
Kort sagt har man alle de gængse muligheder med denne miniovn, selvom den er mindre end en almindelig indbygningsovn.
Designet er enkelt og materialet af rustfrit stål er holdbart og pænt. Lågen er lavet af dobbeltlaget glas og ovnen er indvendig beklædt med en non-stick overflade, som gør det nemt at holde ovnen ren. Derudover medfølger en badepande, en rist og et grillspyd, så mulighederne for at tilberede mad er mange.
Læs hele anmeldelsen af Steba KB41 miniovn her
Forhandler | Pris | Levering | Totalpris | Læs mere |
---|
Bedst i test
Det er tre gode miniovne, som er undersøgt i denne miniovn test, og det vil muligvis være individuelle behov, som er afgørende for hvilken miniovn, der er bedst for den enkelte. Er man på jagt efter varmluft, skal man vælge blandt de to sidste og er det størrelsen, som er afgørende, er Tristar og Steba begge gode bud.
Som lovet vil vi alligevel her kåre den model, som vi finder ”Bedst i test”, i denne miniovn test. Og som en sammensmeltning af kvalitet, størrelse og funktion peger vi på miniovnen fra Steba som værende ”Bedst i test”.
Samtidig fandt vi også klare kvaliteter ved miniovnen fra Tristar og vægter prisen tungt, er det denne model, man skal vælge. Derfor får miniovnen fra Tristar hermed titlen af at være ”Bedst til prisen”.
Spar strøm med miniovn
Uanset hvilken model du vælger, håber vi at have skabt lidt opmærksomhed omkring hvor meget man kan lave med en miniovn. Det er stort set kun størrelsen, som er anderledes end en almindelig indbygget ovn og helt ærligt er der mange, der aldrig bruger en almindelig ovn til mere end et lille stykke kød eller et par bagekartofler.
Derfor vil en miniovn være mere passende til for eksempel et par uden børn eller singler. Om ikke andet kan miniovnen supplerer en almindelig ovn, så man kan bruge miniovnen de dage, hvor der ikke er behov for mere. På den måde vil man kunne spare en hel del strøm. Samtidig kan miniovnen endda supplere den almindelige ovn de gange, hvor der virkelig er behov for ovnplads.
Som supplement til en almindelig ovn
En af de gange, hvor vi danskere typisk bruger rigtig maget ovnplads, er til julemiddagen. Her fylder alene kødet en hel del. De fleste danskere får enten flæsesteg, andesteg, gås eller måske en kombination. Har man mere end kød, der også skal i ovn, kan det derfor hurtigt blive nødvendigt at supplere med mere plads.
Andesteg i miniovn
Hvis du skal i gang med at tilberede julemaden, illustrerer vi her, hvor nemt det er med en miniovn.
Som altid skal du starte med at rense anden, skylle og tørre den. Herefter gnider du indvendigt med salt og peber. Nu kan du fylde den med det, du har lyst til. Æbler og svesker er en klassisk kombination, som gør sig særlig godt til and. Du kan bruge en kødnål eller en snor til at lukke anden igen, hvorefter du gnider den udvendigt med salt og peber.
Sæt nu anden på en rist med brystet opad. Det vil være en stor fordel at sætte en bradepande nedenunder, som fyldes med vand, grønsager og krydderurter. Dette vil give ekstra smag til anden. Nu er anden klar til at stege. En almindelig and skal have cirka 2 1/2 til 3 timer ved 160 grader.
Normalt kan man beregne minutters stegetid per kilo. Når anden er ved at være færdig, kan man skrue op for grill-funktionen – hvis den er der – og gi den de sidste ti minutter på grill, så skindet bliver helt sprødt.
Opskrifter til miniovn
Mangler du inspiration til maden i hverdagen, kan du kigge nærmere i kogebøger. For eksempel vil opskrifter til studerende, campister og kolonihavefolket ofte tage udgangspunkt i at maden skal kunne tilberedes i en miniovn. Men som sagt kan du lave præcis den samme mad, som i en almindelig ovn.
Det er blot mængden, som kan variere. der er naturligvis også mange opskrifter at hente på nettet og her kan du søge specifikt efter mad til miniovn. Dette vil give dig mulighed for at lave flere forskellige ting i ovnen på samme tid.
Hvad enten du vælger en miniovn af lyst eller nød, som supplement til en almindelig ovn eller som stand-alone med en miljømæssige bagtanke, håber vi at du vil få meget glæde af de ovn og de resultater, som du kan lave med dem.
God fornøjelse
2 Comments