madmaskiner-omtalt

Guide til den gode whiskey

Whiskey

Er du på jagt efter en stilet drik, som virkelig kan give dig nogle særlige smagsoplevelser, så kan en whisky være det rette valg. Det kan i øvrigt også være oplagt til en lækker gave, hvis du skal gøre en, du kender, rigtig glad. Men hvordan finder man en god whisky, og hvad skal den koste? Måske kan du blive klogere i denne artikel.

Er du en af dem, som er blevet glad for whisky, så er det ikke så underligt, at det sker netop nu. Whisky er nemlig en topmoderne drik, og det gør sig gældende hos både unge og ældre, at mange får sig et glas whisky enten til for-festen, brætspilsaftenen eller bare derhjemme til en god film.

Se også:

Leder du efter det rigtige sted at blive klogere på whisky og købe din nye yndlingsdrik, så køb din næste whiskey her.

Flere slags whisky

Whisky er en historisk drik, som mennesker faktisk har nydt i mange århundreder. De fleste kender nok primært den skotske version, men der findes også mange andre steder rundt i verden, hvor de virkelig kan finde ud af at producere den dejlige spiritus.

Det gælder da også i Skandinavien, hvor vi dog ikke er så langt fremme på markedet endnu, som nogle måske kunne ønske sig. Heldigvis er det ikke et problem at købe de importerede varer. Lad os kigge lidt på de forskellige typer.

Den skotske version er den mest berømte, og den har en karakteristisk smag, som typisk er ganske kraftig og smagfuld. Der kan være stor forskel bare til ”naboerne” fra Irland, som også laver nogle rigtig lækre whisky-smage. Også inden for grænserne er der stor forskel, og hvis du gerne vil være rigtig ekspert, er det bedste råd at smage sig frem, for det er altså ganske forskelligt, hvad folk bryder sig mest om. Der er eksempelvis forskel på, om man vil have den meget eller lidt gæret.

Skotsk

Når du taler med rigtige whisky-elskere, vil de fleste nok sige, at deres favoritter kommer fra Skotland, og det er da også her, størstedelen af de kendte whiskyer kommer fra. Det skyldes blandt andet, at de ofte er lagret på en meget speciel måde, som er ganske tydelig, når man smager på den. Det kan også være tydeligt, når blot du dufter til glasset eller flasken, at den er lagret helt perfekt.

En god, skotsk whisky koster også, og du skal være klar til at betale en smule ekstra, hvis du vil have det bedste af det bedste. Er du klar til det, kan du også glæde dig til noget ganske særligt.

Andet

Selvom Skotland er førende, så findes der selvfølgelig mange andre steder, hvor der laves lækker og delikat whisky. Det gælder som tidligere nævnt i Irland, som følger godt med skotterne. Af irske whiskyer kan du finde nogle lidt billigere varianter end de skotske, og hvis du gerne vil have god kvalitet uden at tømme pengepungen, så er en god, irsk whisky et godt bud. Her får du nemlig også masser af smag, hvis du kommer i besiddelse af en fornuftig variant.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.