madmaskiner-omtalt

Sodavandsmaskine test – Se den bedste her

sodavandsmaskine test

Lav nemt sodavand derhjemme
Hvis du vil spare dig selv for meget af besværet med at håndtere de mange flaske, både de fyldte og de tomme, kan du overveje at investere en sodavandsmaskine.

Med en sodavandsmaskine i hjemmet er det nemt at lave sodavand med forskellige smagsvarianter. Det kræver blot at du køber en smagsvariant, som kan tilsættes vandet.

Sodavandsmaskine test

Hvis du synes det lyder interessant, vil du også få værdi af denne sodavandsmaskine test, hvor vi har fundet tre forskellige modeller på markedet. Der er nemlig en del maskiner at vælge imellem og din tid kan være godt brugt ved at sætte sig lidt ind i de forskellige tilbud, inden du handler.

Læs derfor vores sodavandsmaskine test og overvej dine behov, inden du beslutter dig for hvilken sodavandsmaskine du vil anskaffe dig.

 

Læs også:


AQVIA Exclusive Black sodavandsmaskine

AQVIA Exclusive Black sodavandsmaskine_5 Den første model i denne sodavandsmaskine test er af navnet ”AQVIA”, som her i Norden markedsføres af AGA
Det er en super flot maskine som helt sikkert vil passe godt i de fleste danske køkkener. Den er meget enkel i sit design og udstråler stor eksklusivitet.

Nem at betjene og gøre ren

Det er ikke uden grund, at denne maskine vandt titlen som bedst i test, da Dagbladet Politiken afholdte en sodavandsmaskine test.

Aqvia Exclusice er nemlig rigtig nem at bruge og på blot et par sekunder får du dejlig danskvand ved at trykke på blot en enkelt knap.

Sodavandsmaskinen er også nem at gøre ren igen, så du kan bruge maskinen med god samvittighed, fordi du ikke skal bøvle i lang tid derefter med rengøring.

Ledningsfri maskine

En rigtig skøn detalje ved denne maskine er at den er uden ledning. Dette giver dig mulighed for at placere din nye sodavandsmaskinen, præcis hvor du vil i dit køkken – ja du kan endda tage den med ned på spisebordet, hvis du har brug for det.

AQVIA Exclusive leveres med en 1 gasflaske, som holder til ca. 60 liter produktion af vand med bobler. Derudover følger der også 2 plastflasker på en liter med. Du kan selv købe flere i løssalg, hvis du har behov for flere.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
WhiteAway 819,00 0,00 819,00 Læs mere
KitchenOne 1.008,00 0,00 1.008,00 Læs mere

AQVIA Balance White sodavandsmaskine

AQVIA Balance White sodavandsmaskine_6 Den anden model i denne sodavandsmaskine test er også af mærket ”AQVIA” fra AGA, men med navnet ”Balance White”
Denne maskine er nemlig af hvid plast, hvor den første model er af stål. Designet er stadig flot og enkelt.

AQVIA Balance White er også nem at bruge og med et tryk på en enkelt knap forvandler den en flaske med almindelig vand til brusende danskvand, som du kan tilsætte smag efter behov.

Ta’ den med i haven

Maskinen er uden ledning, ligesom den første model i vores sodavandsmaskine test var det. Derfor har du også med AQVIA Balance White mulighed for at placere den lige hvor du har lyst i dit hjem uden at skulle tænke på at den skal være indenfor en rækkevidde af en stikkontakt.

Det betyder også, at du kan tage den med ud i haven på en varm sommerdag og for eksempel sætte den frem, når der dækkes op til børnefødselsdag eller andre arrangementer, hvor sodavand eller danskvand vil vække stor begejstring.

Med til AQVIA Balance White følger en kulsyrepatron, som skulle kunne række til de første 60 liter vand med brus. Derefter kan man købe ekstra kulsyrepatroner til at udskifte med. Desuden følger der også en plastflaske på en liter med til maskinen.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
KitchenOne 558,00 0,00 558,00 Læs mere

Sodastream Source sodavandsmaskine

Sodastream Source sodavandsmaskine Med den tredje og sidste model i denne sodavandsmaskine test er der også her tale om et flot design, som holder sig indenfor de rene og enkle linjer
Maskinen her er af mærket Sodastream. Med dette navn er det let at konkludere, at dette er et af de dominerende mærker indenfor denne varekategori.

Snap-n-lock system

Med dette produkt får man også en god maskine, som fungerer godt og er nem at betjene. Den har et patenteret ”snap-n-lock” system, som gør at flasken, let og hurtigt, sætter sig fast til maskinen, uden at man skal skrue en masse frem og tilbage, hver gang de to dele skal arbejde sammen.

Samtidig er det også let at styre doseringen af kulsyre, så du selv bestemmer, hvor meget brus du vil have i dit vand.

Del af pakke

Sammen med Sodastream Source følger desuden en kulsyrepatron med kraft nok til at skabe brus i 60 liter vand.

Derudover er der også en flaske med, som kan rumme 1 liter vand. Det samme var tilfældet for de to andre modeller i vores sodavandsmaskine test.

I pakken med Sodastream Source medfølger der yderligere en flaske, så du hurtigt kan komme i gang med at lave din egen sodavand.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Og resultatet er…

Med tre forskellige modeller i denne sodavandsmaskine test er det nu blevet tid til at sammenligne dem og konkludere hvilken maskine, der objektivt set er bedst i test. Opgaven kan imidlertid synes lidt svær for der er tale om 3 maskiner, som alle er af god kvalitet og udført i et pænt design.

Den detalje, der gør forskellen, er dog at de to sodavandsmaskiner af mærket AQVIA er uden ledning og dette giver altså en rigtig god mulighed for at kunne flytte rundt på maskinen og netop bruge den i situationer som havefest, børnefødselsdage og eventuelt også strandture. Og når man nu investerer i en sodavandsmaskine, gælder det jo også om at bruge den godt og meget.

Bedst i test

På den baggrund har vi valgt at kåre AQVIA Exclusive Black sodavandsmaskine til at være Bedst i test, fordi den er uden ledning og fordi den er fremstillet i stål, hvilket gør at den lever op til sit navn og er enormt eksklusiv at se på.

Den hvide model, AQVIA Balance White, vinder til gengæld i kategorien ”Bedst til prisen”, fordi den har de samme lækre funktioner og samtidig er noget billigere end den stålfarvede model.

Den sidste sodavandsmaskine fra Sodastream er også en dejlig maskine og det vil i sidste ende altid kun være dig og dine egne behov, som kan afgøre hvilken maskine, der er bedst for dig.

Vi håber dog, at vi med denne sodavandsmaskine har hjulpet med til at åbne øjnene for nogle af de fordele, som du kan få en god sodavandsmaskine og samtidig vise lidt om de funktioner og forskelle, som er at finde på markedet for sodavandsmaskiner.

Hvorfor anskaffe sig en sodavandsmaskine?

Vi danskere drikker en del sodavand. Det bliver til rigtig mange flasker og dåser, som slæbes hjem, tømmes og sendes retur igen til supermarkedet hvert år. Det er lidt bøvlet at skulle slæbe så meget, særligt hvis du ikke har en stor bil holdende udenfor supermarkedet.

Samtidig fylder sodavand en relativt stor del af køleskabet eller i kælderen, hvis du ligefrem har et lille lager. Der er yderligere også mange penge at spare på at lave sin egen sodavand.

Bestem selv mængden af brus

Du kan dog også sagtens bruge maskinen uden en smagsvariant. I så fald er resultatet hjemmelavet danskvand, som også er utrolig populært og dejligt at drikke. Hvis du vil undgå for meget sukker og kalorieholdige drikke, er danskvand en god måde at pifte din drikkelse lidt op på.

Det kan også gøre en middag med vennerne lidt mere eksklusiv, at du kan servere danskvand til maden, ligesom man ofte får det tilbudt på gode restauranter.

En anden god detaljer ved selv at lave sodavand eller danskvand er, at du selv bestemmer hvor meget brus, du vil have. Nogle foretrækker kun en smule brus, mens andre vil have masser af bobler – valget er dit og du bestemmer selv fra gang til gang, hvor meget brus der skal tilsættes.

Lav sodavand med færre kalorier

Som en sidste serviceoplysning skal det tilføjes, at du med en sodavandsmaskine får mulighed for let at lave sodavand og samtidig nyde din favorit læskedrik med færre kalorier. Sodavand lavet på en sodavandsmaskine indeholder nemlig færre kalorier end almindelig sodavand.

Derudover er der naturligvis også mulighed for at købe smagsvarianter i light-udgaver, som er sødet med kunstige sødemidler og derfor har et meget lavt kalorietal.

Tilsæt frisk frugt

Et alternativ, hvis du ønsker at drikke noget andet end almindelig vand og samtidig holde den slanke linje, er at tilsætte et par skiver frisk frugt til almindelig danskvand. Det kan være alt fra appelsin og citron til jordbær og agurk. Du vil blive overrasket over, hvor meget smag en smule frugt og grønt kan skabe.

Samtidig vil denne kombination være mere naturlig og tage sig virkelig flot ud. Så hvad mere kan man ønske sig?

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.