Gasbrænder til madlavning
Kendt for Crème Brulée
En gasbrænder er vel sagtens også bedst kendt som det afgørende værktøj i forhold til at danne den sprøde, knasende skorpe på en skøn Crème Brulée.
Dette er en vidunderlig dessert som sagtens kunne spille en større rolle på de danske dessertborde. Dette alene vil derfor være en god grund til at ønske sig en gasbrænder.
Mange kandidater til den sprøde skorpe
Der er dog mange flere muligheder med en gasbrænder til madlavning, end man umiddelbart skulle tro. Denne sprøde skorpe, som den kan danne på en Crème Brulée, kan den jo også skabe på en masse andre ting.
Derfor er det også muligt at kunne servere en bøf med den helt rette sprøde kant, selv når der ligger sne på grillen i haven. Eller hvad med en lækker tomat, eller et stort stykke mozzarella-ost, som får den brændte skorpe og derfor giver en hel anden oplevelse?
Læs også:
Powerjet gasbrænder
Den første gasbrænder er af mærket Powerjet og som navnet indikerer, får du fuld kraft med denne model
Dette skyldes at denne gasbrænder kan rumme rigtig meget gas. Den kan derfor holde længe, også selvom ofte arbejder med fuld kraft.
Derudover er det også nemt at justere, hvor stor styrke du vil arbejde med.
At denne gasbrænder også er bygget op om gasflasken gør den meget enkel og maskulin i sit udtryk. Og den kan naturligvis bruges til alt lige fra den perfekte Crème Brulée til en bøf med sprødstegt skorpe.
Dette er en virkelig god kvalitets gasbrænder som vil kunne holde i rigtig mange år.
Forhandler | Pris | Levering | Totalpris | Læs mere |
---|
Rekrow RK2122 gasbrænder
Den næste model er af mærket Rekrow og er ligeledes en solid og kraftfuld gasbrænder
Denne gasbrænder har en sikkerhedslås og det er nemt at justere, hvor stor en flamme du ønsker at arbejde med.
Ligesom den første gasbrænder fra Powerjet er denne model maskulin i sit design. Det er sort og med enkelte i detaljer i rød.
Der er således lagt op til djævelsk god mad, når du tænder op for din Rekrow RK2122 gasbrænder.
Forhandler | Pris | Levering | Totalpris | Læs mere |
---|
Chef gasbrænder
Den sidste gasbrænder, som vi her har udvalgt og vil se nærmere på, er også sort
Den er nem at bruge og gør dig klar til at lave skønne desserter og kaste dig kreativt over andre retter, som kan få det sidste ekstra pift med brug af en gasbrænder.
Du får her et godt produkt, som både vil pynte i dit køkken og skabe gode resultater til glæde for din familie og venner.
Forhandler | Pris | Levering | Totalpris | Læs mere |
---|---|---|---|---|
Barlife | 399,00 | 0,00 | 444,00 |
Hvilken er bedst?
Alle tre gasbrændere er gode produkter og det er derfor svært at udpege hvilken der er bedst. Der er heller ikke så mange ekstrafunktioner på en gasbrænder, som kan adskille de tre modeller. Alligevel synes vi, at den første model, Powerjet gasbrænder, er en smule bedre end de andre, fordi den rummer meget gas på én gang.
Når det er sagt, vil det nok være klogest at lade dit eget valg afhænge af din smag, altså hvilket design du bedst kan lide, og hvordan du synes den er at holde om, samt hvad den koster. Vi håber dog at denne guide har hjulpet med til at åbne øjnene for de forskellige gasbrændere der er på markedet og ikke mindst hvad man kan bruge dem til.
Lav gourmetmad med en gasbrænder til madlavning
Det er vist ikke nogen hemmelighed, at vi danskere godt kan lide god mad. Vi er faktisk også begyndt at interesserer os for, hvordan man laver det. Faktisk er der gået folkesport i at kunne frembringe de bedste bøffer på grillen, de smukkeste kager og de sundeste smoothies.
Danmark er blevet verdenskendt på grund af vores dygtige kokke og siger du ”Danmark” i New York, Madrid eller Singapore vil folk svare hurtigt igen med ”Noma”.
Hvem vil ikke gerne være stjernekok og krediteres for et godt måltid mad?
Og gerne uden at skulle arbejde helt så meget for det, som medarbejderne gør det på Noma. Heldigvis er det ikke så svært at skabe nogle gode gourmetoplevelser hjemme i køkkenet.
Få kender til mulighederne med en gasbrænder til madlavning
Her ligger der nemlig en velbevaret hemmelighed, som vi her har tænkt os afsløre. Måske troede du, at grillsæsonen kun varede fra maj til september og at Crème Brulée kun var noget, man kunne bestille på fine franske restauranter?
Det kan godt være, at det har været sådan længe, men det er kun fordi at et fåtal har opdaget mulighederne med en gasbrænder til madlavning i køkkenet.
”Men er det ikke sådan noget svært farligt noget med ild og sådan”, tænker du måske. Og ganske rigtigt har du helt ret i at der er en flamme, men enhver kan lære at bruge en gasbrænder. Det er nemt og du vil kunne skabe resultater, der ser svært opnåede ud.
Den perfekte Crème Brulée
Hvis du vælger at investere i gasbrænder, skal du helt sikkert forsøge dig med en Crème Brulée. Øvelse vil gøre mester, men vi giver dig her en god beskrivelse af, hvordan du nemt kan komme i gang med at tilberede en helt uovertruffen dessert.
Det er i virkeligheden en ret nem dessert at lave. Kunsten er at skabe den perfekte skorpe – men hvem ved, måske er du så dygtig at du rammer den i første hug.
Fremgangsmåde
Du skal bruge følgende ingredienser: Fløde, mælk, korn fra en vaniljestang, sukker, æg og rørsukker. Bland sukkeret (på nær to skefulde) med vaniljekornene. Derefter bringes fløde, mælk, sukker og vaniljekorn langsomt i kog i en gryde – husk at røre rundt imens.
Når blandingen koger, fjernes den med det sammen fra varmen og køles ned til ca. 50 grader. Nu blandes æggene i og røres godt ud. Det heles hældes i små forme.
Brænd også inden bagning
Allerede nu kan du med fordel bruge din gasbrænder til at fjerne de små lufthuller, som måtte være på overfladen af Crème Bruléen. Dette vil hjælpe dig med at få en flot karamelliseret overflade, når du senere skal brænde overfladen igen.
Vandbad og så på køl
Skålene skal nu i vandbad og de stilles derfor i et fad, som fyldes med kogt vand op til samme niveau, som Crème Bruléen. Stil derefter fadet i en 160 grader varm ovn (almindelig ovn) og bag dem her i cirka 30 minutter. Konsistensen skal stadig blævrer, når du tager dem ud af ovnen.
Hver lille skål skal dækkes med plastfilm, så der ikke dannes kondensvand, og herefter stilles skålene i køleskab i 4 timer.
Sigt efter kanterne, når du brænder
Inden servering tager du skålene ud af køleskabet og putter sukker på toppen. Sørg for at fordel sukkeret godt. Og så er det rem med din gasbrænder igen. Det kan være en god idé at gå efter kanterne på formene, for midten af desserten vil nærmest automatisk blive brændt. Og du vil ikke have dem for brændt!
Herefter gælder det bare om at få dem ind til gæsterne, som med glæde nu kan stikke skeen ned i en sprød, knasende og virkelig skøn dessert.
Nye variationer over en klassisk dessert
Hvis du har prøvet den klassiske version af Crème Brulée nogle gange og gerne vil øve dig på noget nyt, findes der utrolig mange variationer over denne lækre dessert. Prøv for eksempel at putte lidt frugt ned i cremen, det kan være rabarber eller måske jordbær. Frugten vil give et fantastisk lækkert modspil til den søde karamel og æggemasse og vil samtidig fungerer som en lille overraskelse, for den der spiser den.
God appetit