madmaskiner-omtalt

Spar penge på privatøkonomien og få råd til bedre madmaskiner

Spar penge på privatøkonomien og få råd til bedre madmaskiner

Drømmer du om en ny ismaskine, juicer eller espressomaskine? Eller er det en helt fjerde køkken- eller madmaskine, der har fanget din interesse?

Det er et kendt faktum, at køkken- og madmaskiner er utrolig dyre. Du kan derfor sandsynligvis nikke genkendende til følelsen af ikke at have råd til at købe lige den ismaskine, det køleskab eller den espressomaskine, du ønsker dig.

I stedet for at vente flere måneder på, at du får sparet op til din drømme køkken- eller madmaskine, kan du i stedet gå alternativt til værks.

Du kan nemlig vælge at spare penge på din privatøkonomi. Med bare få og simple justeringer kan du skabe et større økonomisk råderum, der netop muliggør køb af de seneste smarte og funktionelle mad- og køkkenmaskiner. Læs med i indlægget her, følg de forskellige tips og få råd til nye og bedre madmaskiner.

Se også:

Få styr på dit budget

En forudsætning for at kunne spare penge på din privatøkonomi er, at du har styr på din privatøkonomi. Det er nødvendigt, at du har et godt overblik over, hvor mange penge du bruger på de forskellige poster. Du kan med fordel gennemgå din netbank for det seneste år for at danne et grundigt og godt overblik over din privatøkonomi. Når du har styr på dine udgifter, har du nemlig lettere ved at gennemskue, hvor du har en reel chance for at spare penge.

Når du er i gang med at undersøge, hvad du bruger dine penge på, kan du med fordel spørge dig selv, hvilke udgiftsposter du ønsker at skære ned på. Du kan desuden overveje, om der er nogle udgifter, du helt kan undvære.

Forsikring til en skarp pris

En af de store udgiftsposter i din privatøkonomi er uden tvivl forsikringer. Både bilforsikring, husforsikring, indboforsikring, rejseforsikring og ulykkesforsikring er blot et udpluk af rækken over de forskellige forsikringer, der findes.

Når du skal spare på dine forsikringer, handler det ikke om, at du skal gå på kompromis med din dækning. Det er vigtigt, at du er bevidst om, hvilken dækning du har behov for i forhold til de forskellige forsikringer.

Selvom dækning og pris hænger godt og grundigt sammen langt hen ad vejen, må du ikke udelukke muligheden for at spare penge på dine forsikringer. Der findes nemlig et hav af forskellige udbydere – alle konkurrerer de om at udbyde de mest attraktive forsikringer – både hvad angår pris og dækning.

Du kan derfor med fordel undersøge markedet og finde ud af, om du rent faktisk har den bedste og billigste løsning i forhold til dine forskellige forsikringer. Du kan undersøge og sammenligne de forskellige forsikringstilbud ved at besøge siden Ekonomi.dk. Denne side giver dig mulighed for at sammenligne et væld af forsikringsudbydere og deres forskellige tilbud på diverse forsikringer.

Du kan således undersøge og sammenligne både pris og dækning og derved finde frem til de forsikringer, der giver dig den bedste og billigste løsning. Dette er et sparetip, der på sigt vil give dig mere økonomisk råderum til at købe de mad- og køkkenmaskiner, du drømmer om.

Vælg mobilabonnement efter forbrug

Hvis der er et område, hvor de fleste danskere har gode muligheder for at spare penge, så er det på området for mobilabonnementer.

Rigtig mange danskere er nemlig enten ikke klar over, hvad de rent faktisk betaler for via deres mobilabonnement – andre gider ikke bruge hverken tid eller kræfter på at skifte mobilabonnement for at spare et sted mellem 20-100kr om måneden. Selvom det måske virker som et forholdsvist beskedent beløb, vil det på sigt give en god besparelse. Der er nemlig ingen grund til at betale for meget for sit mobilabonnement.

For at finde ud af, om du er en af de mange danskere, der betaler for meget for dit mobilabonnement, kan du vælge at undersøge dit forbrug af sms, mms, tale og data. Når du har kortlagt, hvor meget sms, mms, tale og data du ca. bruger hver måned, kan du begynde at undersøge markedet for mobilabonnementer.

Der findes nemlig utrolig mange forskellige abonnementer – alle med forskellige tilbud og priser.

Find det billigste abonnement, der stadig lever op til dit månedlige forbrug. På den måde vil du spare penge hver måned uden reelt set at mærke nogen forandring for dit mobilforbrug. I stedet for at betale for et dyrt mobilabonnement kan du bruge pengene til at købe noget, du virkelig ønsker – eksempelvis en opgradering inden for mad- eller køkkenmaskiner.

Strukturér dine madindkøb

Der hersker ingen tvivl om, at det er godt for både krop og sjæl at spise lækkert, sundt og varieret. Det behøver dog på ingen måde at være dyrt at spise god mad. Det handler nemlig ikke om, at du skal leve skrabet eller spise mindre mad. Det handler om, at du er bevidst om, hvilke råvarer der ryger i kurven og hvorfor.

Hvis du ønsker at spare penge i hverdagen og få råd til den nye espressomaskine, det nye køleskab eller noget helt tredje, så kan du med fordel kaste et blik på dit madbudget. Du kan blandt andet fokusere på, hvor ofte du handler ind.

Hver gang du er ude at handle, er der nemlig en risiko for, at der smutter et impulskøb med ned i kurven. Dette sker for alle og kan være yderst svært at undgå. Du kan dog undgå et stort antal af impulskøb ved at handle få gange og store indkøb.

Du kan desuden minde dig selv om, at hver gang du undgår, at der ryger et impulskøb i kurven, er du et skridt tættere på den køkken- eller madmaskine, du virkelig ønsker dig. Drop de hurtige og små impulskøb i hverdagen og få råd til de ting, der virkelig betyder noget for dig – som eksempelvis den nyeste espresso- eller ismaskine.

Hvis du i forvejen er meget bevidst om dine madindkøb, men du stadig synes, dit madbudget overskrider dine forventninger, kan du med fordel rette synet mod dit forbrug af dyrt take-away, to-go-kaffer og cafebesøg.

Det handler nemlig om at finde de poster i madbudgettet, hvor du synder lidt for ofte og derfor har gode muligheder for at spare lidt ekstra.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.