madmaskiner-omtalt

Morgenmad på sengen – En god start på en doven søndag

Morgenmad på sengen

For nogen er dette en ting, som man altid vil sætte pris på. Det vækker minder fra en tid, hvor der ikke var helt så mange bekymringer.

Flere forbinder det måske med fødselsdage, mens det for andre kan være ganske almindelig søndagshygge. Lige meget hvad, så er der bare noget specielt over morgenmad på sengen.

 

Læs også:

Det kan være en romantisk overraskelse at stå op lidt før sin partner og snige sig ud og forberede maden, og har man det rette udstyr behøver det ikke være noget problem at lave det. Det kan naturligvis også bare være til sig selv.

På den måde kan du give dig selv en hyggelig morgen, hvor du eventuelt bare sidder og ser lidt serier eller noget andet morgen-tv, så du kan komme godt i gang på en doven søndag.

Gå ikke ned på udstyr

Store kopperNår du nu vælger at spise morgenmad på sengen, så skal du også tænke over, at du nogle gange kommer til at spilde. Specielt om morgenen, hvor kroppen ikke helt har fundet sig til rette endnu, og man kan virke lidt mere klodset.

Derfor skal du ikke gå efter de fine ting, men i stedet bør du tage større kopper, der har svært ved at vælte og sørg for at være parat med noget til at tørre op med.

Derefter kommer der nok et af de største irritationsmomenter ved morgenmad på sengen: Krummerne. Her er der mange gode løsninger, der kan sørge for at den hyggelige morgen ikke bliver til en rengørings-middag.

Du bør naturligvis brug en bakke til at starte med. Man kan få bakker, der er bygget til morgenmad på sengen, og det giver et godt udgangspunkt. Til sidst når oprydningen skal i gang, kan man overveje en lille håndstøvsuger, der nemt og hurtigt kan fjerne evt. krummer fra sengen, og det hele er klaret på kort tid.

Selve menuen er naturligvis meget individuel, da man har forskellige traditioner og præferencer for, hvad for noget mad, man spiser om morgenen.

De klassiske rundstykker bør man dog overveje, da de giver en masse krummer og er svære at styre, medmindre du kommer helt op og sidde. I stedet kan du overveje at lave en brunch lignende affære med æg, bacon og noget skiveskåret frugt. Det gør morgenmad på sengen lidt nemmere at håndtere, og er samtidig en lækker afveksling.

Det handler også om den rette seng

Elevationsseng 300x183Udgangspunktet for morgenmad på sengen er jo også lige netop sengen. Det kan betyde meget, at man har den rette seng, og ikke mindst det rette udstyr til sengen.

Det kan være svært at spise i sengen, og endnu sværere, hvis der ikke må spildes, og man ligger helt ned. Derfor er den ideelle seng til morgenmad på sengen en elevationsseng, så man selv kan bestemme sin position, og man nemt kan tilpasse det, således at bakken med morgenmaden også står perfekt.

Har du ikke en elevationsseng, så kan du naturligvis også benytte en ganske almindelig standard seng, men i så fald er det vigtigt, at du har puder nok, så du stadigvæk kan nå op i en ordentlig position, så du er klar til at spise.

Det er naturligvis også lidt hyggeligt med alle puderne, selvom det kan være svært at få den samme gode stilling som med elevationssengen.

Søger du en elevationsseng, skal man vide at der er meget stor forskel i kvalitet på denne type. Senge generelt er blevet en videnskab for de fleste, og der er kommet et større fokus på søvnen, da man ved, hvor stor en rolle det egentlig spiller i dagligdagen.

Et godt bud på en kvalitets elevationsseng er Venus No.1, der udover at kunne indstilles til de forskellige positioner, der gør det muligt at spise morgenmad på sengen, har sengen også en ergonomisk korrekt komfort, så man kan slippe af med ondt i ryggen og nakken, som man kan opleve, hvis man sover i forkerte stillinger.

Alt i alt er morgenmad på sengen en fantastisk ting, som man nok burde gøre lidt oftere. Det er en af de små ting, der gør dagene lidt bedre, og hvis man har udstyret, så er det slet ikke nogen stor og besværlig proces.

Det er nok det, som holder de fleste tilbage, men så længe man gør lidt ud af forberedelsen, er oprydningen efter morgenmad på sengen ikke værre end et normalt morgenmåltid.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.