madmaskiner-omtalt

Æggekoger test – Kog et perfekt æg til morgenbordet

Æggekoger test

Har du også oplevet, at der er opstået ivrig diskussion om kogetiden på æg?
Og hvad der er ’smilende’ og hvad der er ’hårdt’?

Alle kan være med

Hvorfor spilde mere tid på det? Med en automatisk æggekoger er disse diskussioner fortid. Nu er det nemlig nemt at sætte æg over i en maskine, som selv holder styr på tiden.

Snart vil du kun sende dine små børn ud i køkkenet for at lave dejlige æg og enhver weekendmorgen kan starte helt perfekt.

Æggekoger test

Selvom det er en simpel funktion, som en automatisk æggekoger tilbyder, er der små variationer i modellerne, som kan være værd at bemærke. Vi har derfor samlet tre forskellige æggekogere, som vi har testet, bedømt og til slut, sammenlignet.

 


Steba EK5 æggekoger

Steba EK5-2 Med Steba EK5 æggekoger har du plads til hele otte æg på én gang
Æggene står sikkert i en beholder, så de ikke vælter rundt og tager skade.

Elektronisk indstilling

Når æggene er kommet på plads, kan du indstille maskinen elektronisk, så den automatisk giver lyd, når æggene er færdige. Meget nemmere bliver det altså ikke at koge nogle dejlige æg. Du kan selvfølgelig selv bestemme, om det skal være blødkogte eller hårdkogte æg, som maskinen skal hjælpe dig med at lave.

Laver også pocherede æg

Steba EK5 giver også mulighed for at lave pocherede æg. I så fald udskifter du blot æggebeholderen med de to medfølgende indsatser – hver med plads til ét æg. Og ligesom før giver maskinen lyd, når æggene er færdige.

Pocherede æg kan være lidt vanskelige at lave uden en maskine, men de smager fortryllende og spises gerne både morgen, middag og aften.

Flot design

Designet af Steba æggekoger er enkelt og stilrent. Kassen er lavet i børstet rustfrit stål og låget er skabt i gennemsigtigt plast, så du kan holde øje med dine æg undervejs i processen. Designet af denne æggekoger vil helt sikkert passe ind i de fleste moderne køkkener.

Alt i alt får du altså en lille og lækker maskine med kapacitet til mange æg og mulighed for også at lave pocherede æg.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

Severin Sort æggekoger

Severin Sort æggekoger Den anden model i denne æggekoger test kommer fra det tyske mærke Severin
Severin har eksisteret i mere end 120 år og halvdelen af tiden er brugt på at specialisere sig i at udvikle og producere elektroniske husholdningsartikler.

Plads til seks æg

Denne æggekoger er et godt eksempel på den gode kvalitet fra Severin. Den er enkel og nem at betjene og resultatet er godt. Her er der plads til seks æg, som kan stå i en indsats, der placeres i maskinen.

Vælg mellem hård- eller blødkogt

Før du starter æggekogningen, har du mulighed for at vælge mellem blødt eller hårdkogt æg. Herefter sørger maskinen selv for resten. Med Steba æggekoger er det super nemt at få et godt resultat og du gør mange glade, når de sidder ved morgenbordet og nyder et perfekt blødkogt æg.

Enkelt design

Stilen på denne Severin Sort æggekoger er enkel og pæn. Kassen er sort og låget er gennemsigtigt, så du under hele processen kan holde øje med dine æg. Langs kanten er der et lille bælte af rustfrit stål, som skaber en fin detalje. Knappen sidder på den ene side af maskinen.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

SAGE BEG800 THE EGGSPERT ÆGGEKOGER

SAGE BEG800 THE EGGSPERT ÆGGEKOGER

Her får du en æggekoger, der kan meget mere end bare at koge æg. Ud over at tilberede dine æg på fem forskellige måder kan den også tilberede andre fødevarer.

Æg på fem forskellige måder

I denne æggekoger kan du tilberede dine æg på følgende måder: Steam, Poach/Boil, Scramble, Eggspert og Sous vide. Det betyder, at du ud over at få et kogt æg også kan få det tilberedt på andre måder.

Meget nøjagtig timer

Kogetid for æg betyder virkelig meget for resultatet. Derfor kan du på denne æggekoger indstille temperaturen på ned til en grads nøjagtighed. Det giver dig mulighed for at få dine æg fuldstændig, som du foretrækker dem – hver gang. Med timeren kan du også indstille kogeren til at have dine yndlingsæg klar til dig om morgenen. Det er nemt, sundt og lækkert.

Æggekogeren kan også tilberede andre madvarer

Med de mange forskellige tilberedningsmåder giver maskinen dig også mulighed for at tilberede andre madvarer i den. Du kan for eksempel dampe grøntsager eller fisk i den eller tilberede kød med sous vide-funktionen. Det gør maskinen meget mere fleksibel.

Med denne Sage Beg800 The Eggspert æggekoger får du altså en meget anvendelig køkkenmaskine, der kan andet end blot koge æg. Den kan både give dig æg tilberedt på forskellige måder og tilberede øvrige madvarer også.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Vinder af æggekoger test

Tre forskellige æggekogere er nu præsenteret og det er tid til at kåre en vinder. Først skal det dog fremhæves, at alle tre modeller klarer sig godt og du vil kunne få flere tilpas blødkogte – eller hårdkogte – æg med enhver af disse modeller, du måtte vælge.

Steba æggekoger er ’Bedst i test’

Mindre detaljer skaber alligevel en forskel og derfor kårer vi hermed Steba EK5 æggekoger til at være ’Bedst i test’. Dette skyldes primært, at den som den eneste model også giver mulighed for at lave pocherede æg. Selvom det måske ikke bruges så tit, er det en skøn funktion at få med, når man nu er på markedet efter en hel maskine til at lave æg. Derudover leverer Steba også en høj kvalitet i et flot design, som vil passe godt ind i de fleste danske køkkener.

Severin æggekoger er ’Bedst til prisen’

Severin Sort æggekoger er en god gedigen æggekoger, som ligeledes kommer i en flot form. Derudover er prisen yderst fornuftigt, hvilket er et vigtigt parameter for mange husholdninger. Den kan det, den lover og Severin Sort æggekoger får derfor titlen som ’Bedst til prisen’.

Hvad æg gør godt for

Hvis du endnu ikke har for vane at spise et blødkogt æg til morgenmad, en æggemad (hårdkogt æg) med frisk klippet karse og mayonnaise eller bruge æg i alle mulige retter til aftensmaden, er det ikke for sent at komme i gang!

Sandt eller falsk?

Der har – og gør det måske stadig – verseret mange rygter omkring sundheden af æg. Forskellige påstande går på, at æg ikke er sundt eller at for mange æg øger kolesteroltallet. Dog er der aldrig påvist noget videnskabeligt bevis for, at et sundt og rask menneske ikke kan spise op til 7 æg om ugen.

Hvidt eller gult?

Et andet varmt emne i snakken om æg er, hvorvidt æggehviden eller æggeblommen er sundest. Æggehviden er ofte fremhævet som værende sundest og denne påstand bygger formodentlig på, at æggehvider stort set ikke indeholder noget fedt!

Er du til gengæld på jagt efter vitaminer og mineraler skal du lede længe – og forgæves – i æggehviden. Både vitaminer og mineraler ligger nemlig i æggeblommen, hvorfor denne del også bliver omtalt som værende sund. Også proteinindholdet er højere i æggeblommen, faktisk hele 50 % højere end i æggehviden.

God fornøjelse

Hvilken æggekoger du vælger og hvordan og hvor meget du bruger den, er naturligvis helt op til dig. Vi håber bare, at vi hermed har hjulpet dig lidt på vej i forhold til at undersøge, hvad en æggekoger kan og hvor nemt det pludselig kan være at servere lækre blødkogte æg for hele familien en søndag morgen.

 

2 Comments

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.