madmaskiner-omtalt

Elkedel test – få dig en god elkedel

Elkedel test

En elkedel er fast inventar i de fleste køkkener og dette er bestemt ikke uden grund.
Elkedlen tjener nemlig mange formål i en travl dagligdag. Først og fremmest udnytter vi med en elkedel muligheden for hurtigt at koge vand til the og kaffe.

En hovedrolle i hverdagen

I Danmark drikker vi enormt meget kaffe og en del af dette forbrug kommer af neskaffe og kaffe lavet i stempelkander, hvor kogt vand tilsættes de malede bønner. Og som en del af denne proces, er elkedlen uundværlig.

Er du ikke til kaffe, drikker du sikkert gerne the. Også her spiller elkedlen en hovedrolle, hvis det altså ikke lige er fordi, man har fået installeret en cooker, som også kan forsyne husstanden med kogt vand.

 

Læs også:


KitchenAid 1522 elkedel

KitchenAid 1522 elkedel_4 Første model i denne elkedel test er af mærket KitchenAid og der er dermed lagt ud i den absolutte topklasse.
De er særlig kendt for deres legendariske KitchenAid køkkenmaskine, som er så lækker i designet, at den har fået fast plads på Museum of Modern Art i New York.

KitchenAid laver alle typer køkkenmaskiner og fælles for dem alle er, at designet skiller sig ud fra andre modeller i samme produkttype.

Unikt design

Dette gælder også i forhold til denne KitchenAid 1522 elkedel. Grundlæggende ligner den måske en hvilken som helst elkedel, men den har på samme tid også tydelig karakter af et KitchenAid produkt.

Den er lille og rund, ligesom køkkenmaskinerne er, og den trækker referencer tilbage til 1950’ernes USA og den designbølge, der opstod her. Overordnet er udtrykket enkelt men der er alligevel et par detaljer, som sætter et stor præg på kedlen.

Indstil eksakt temperatur

En vigtig detalje på denne elkedel er temperaturmåleren, som både giver karakter til produktet, men som også tjener et yderst praktisk formål. Her kan man nemlig indstille elkedlen, så vandet bliver en eksakt temperatur mellem 50-100 grader.

Dette er en virkelig god og brugbar funktion, da for eksempel kaffe helst skal laves på vand, der har en noget lavere temperatur end en almindelig elkedel leverer.

Temperaturmåleren fungerer også, når elkedlen står udenfor basen og man kan derved altid kontrollere, hvor varmt vandet er i elkedlen, for eksempel hvis den har stået et stykke tid på bordet

Ekstra isolering i kanden

En anden nyttig detalje er også, at denne elkedel har en dobbeltvægskonstruktion. På den måde giver denne elkedel en formidabel isolering og kan holde vandet varmt i længere tid end en normal elkedel. Derudover hjælper den dobbelte konstruktion også med til at afdæmpe støjen, når elkedlen arbejder.

Vælg blandt flere farver

Ingen elkedel test uden praktiske informationer. Der kan være 1,5 liter vand i denne model, som også lover hurtig kogetid og et udtagelige kalkfilter, hvilket gør det nemmere at vedligeholde produktet.

Modellen fås selvfølgelig i flere forskellige farver, så der er mulighed for at tilpasse i forhold til den personlige køkkenstil eller måske omvendt at skabe kontrast. Med denne elkedel på køkkenbordet, må man nemlig gerne lægge lidt mærke til den

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
KitchenOne 1.622,00 0,00 1.622,00 Læs mere

Bosch TWK8613 elkedel

Bosch TWK8613 elkedel_4 Som anden kandidat til at vinde denne elkedel test er Bosch TWK8613.
Denne model er stram i designet og vil passe godt ind i et minimalistisk hjem med fokus på enkle stramme linjer og med sans for en høj kvalitet.

Godt kram

Produktet er nemlig også helt i top. Med denne elkedel fra Bosch får du godt kram og brugbare funktioner som for eksempel temperaturindstilling.

Ligesom på elkedlen fra KitchenAid kan du her selv bestemme, hvor varmt vandet skal være, når det er færdigt. Du kan vælge mellem 70, 80, 90 eller 100 grader.

Holder vandet varmt længe

Denne elkedel har desuden en såkaldt ”keep varm” funktion, som gør at den kan holde vandet varmt i hele 30 minutter, hvilket er lang tid i forhold til en almindelig elkedel. Med denne funktion kan du bare sætte din elkedel på bordet, også når der er gæster, for når designet er flot som her, er denne elkedlen også flot at se på.

Fornuftige ekstrafunktioner

Af andre ekstrafunktioner kan for eksempel nævnes en automatisk sluk-funktion, som aktiveres, hvis låget til elkedlen løftes mens den er ved at koge vand. Den beskytter også automatisk mod overophedning.

Også denne anden model i vores elkedel test kan rumme 1,5 liter vand og har udtageligt kalkfilter, så det er nemt at rense. Det er muligt at aflæse vandindholdet på begge sider af kedlen og under basen kan ledningen rulles op og gemmes væk.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere
Coop.dk 849,00 0,00 849,00 Læs mere

Wilfa WK-5 Elkedel 1 l stål elkedel

Wilfa WK-5 Elkedel 1 l stål elkedel Med den sidste model i denne elkedel test nærmer vi os en mere almindelig elkedel.

Designet er gjort i rustfrit stål, som mange andre elkedler er, med sort håndtag.

Basismodel

Den varmer vandet, som den skal, men altså uden mulighed for at indstille en specifik temperatur. Der er i det hele taget ikke så mange ekstra funktioner, som det var tilfældet for de to andre modeller i denne elkedel test.

Vejer mindst

Til gengæld er dette den letteste elkedel, så hvis man skal rejse rundt med sin elkedel eller ofte transporterer den frem og tilbage fra sommerhus etc., er det måske også værd at tage med i overvejelserne.

Der er mulighed for at fylde en liter vand på og en kontrollampe indikerer om apparatet er i gang med at koge. Med en elkedel fra Wilfa får du således et solidt produkt, der kan, hvad det forventes – hverken mere eller mindre. Til gengæld er den nemmere at transportere.

find billigste

Forhandler Pris Levering Totalpris Læs mere

 

Hurtig kogning, nem skoldning

En hurtig mængde kogt vand kan også bruges til andet end drikkelse. Elkedlen kan være et rigtig godt supplement, hvis du skal have en stor gryde vand i kog. Og hvis du skal gøre køkkenredskaber eller andet helt rent, er det nødvendigt at skolde dem med kogt vand.

Dette er især aktuelt, hvis du har en baby og skal rengøre sutter og sutteflasker. I sådanne perioder er elkedlen på hårdt arbejde hver dag.

Kom godt fra start med elkedel test

Alt afhængigt af dine behov, er der altså god grund til at få sig et ordentlig apparat til at starte med. Du kommer til at få stor gavn af din elkedel og er kvaliteten i orden, vil den kunne følge dig i mange år frem.

Dernæst kan der være forskel på, hvilke ekstra funktioner en god elkedel tilbyder. Derfor er det god idé at sætte sig lidt ind i de forskellige muligheder på markedet, inden du næste gang skal investere i en ny elkedel.

For at hjælpe dig i denne proces, har vi her lavet en elkedel test med i alt tre forskellige elkedler

Prisuddeling

Med denne elkedel test håber vi at du er blevet lidt klogere på mulighederne og om ikke andet bekendt med at der er stor forskel i design og funktioner.

Som det ofte er tilfældet i en test skal til slut kåres en vinder og det samme gælder i denne elkedel test. Både KitchenAid og Bosch og med helt fremme i feltet – også begge hvad angår design og funktion.

Det kan derfor ende med at blive detaljerne, der afgør valget, både her i denne elkedel test og for dig, når og hvis du selv sal vælge.

KitchenAid er testvinder

Vi er forelskede i KitchenAid og synes at dette design er uovertruffen. Derudover er det en super lækker detalje, at man selv bestemmer den eksakte temperatur og her kan gøre det endnu mere præcist, end man kan på elkedlen fra Bosch.

Derfor er det KitchenAid 1522 elkedel, som bliver testvinder.

Bosch er bedst til prisen

Godt design koster også mange penge og vi har derfor valgt at Bosch TWK8613 får titlen som bedst til prisen.

Det er nogenlunde de samme funktioner, som man får her, og trods det at der også her er gjort noget ud af designet, er denne model en hel del billigere end KitchenAid’s elkedel.

Pas godt på din elkedel

Som det indledningsvist blev pointeret er det dine egne behov og krav til en ny maskine, som skal ligge til grund for hvilken elkedel, der er bedst til dig. Og uanset hvilken model, du vælger, er det et godt tip, at bruge lidt tid på at holde den vedlige.

Ta’ det i opløbet

Ingen elkedel kan nemlig se sig fri for kalkaflejringer. Ikke alene ser det lidt skidt ud og smager grimt, men det kan også koste dig flere penge, fordi elkedlen vil kræve mere strøm, jo mere kalk, der er. Hvis du vil undgå denne situation, er det bedste råd at holde kalken nede løbende.

Lad være med vente til sidste øjeblik for så er det også mere vanskeligt at få bugt med kalken.

Simpelt afkalkningsmiddel

Hvis du derimod fjerner det i opløbet, er det nemt at få væk med en helt almindelig blanding af halvt vand og halvt eddike. Gi det et opkog og gentag eventuelt processen, hvis din elkedel er lidt hårdere angrebet.

Efter behandlingen skal du lade almindeligt vand koge igennem og smide det ud. Gør også dette et par gange. Derefter er din elkedel så god som ny og du kan nu anvende det kogte vand til hvad, du måtte ønske.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.