madmaskiner-omtalt

Lav sund mad og gør det på en sund måde

Sund middelhavskost

Det er så absolut en kunst at lave både lækker og sund mad, og det er noget, som kræver træning og masser af kreativitet

Det er samtidig en kunst at lave mad på en måde, som er sund for dig selv og din krop, og netop disse to kunstarter kigger denne blog lidt nærmere på.

Det kan sommetider være svært at huske på, at det ikke skal være uhensigtsmæssigt dårligt for din krop at stå og lave mad. Mange glemmer lidt, at man nemt kan komme ud i nogle stillinger, som ikke er så sunde, hvis de foregår over lang tid. Derfor skal man huske på at lære sig selv en god arbejdsstilling, når man laver mad.

Måske vil du gerne se fodboldnyheder eller film, imens du laver mad, fordi det er lidt hyggeligt at have god underholdning imens. Det kan sagtens være en god idé, hvis du bare husker på, hvordan du står og arbejder.

Ryg og skuldre

Det er primært ryggen og skuldrene, som kan være udsatte, når man står i køkkenet og laver mad. Det skyldes, at man bruger armene rigtig meget, og det kan hurtigt blive lidt unaturligt for kroppen at stå foroverbøjet og skrælle kartofler eller snitte grøntsager. Dog er det mere end muligt at have en god holdning, uden at man eksempelvis arbejder langsommere i et køkken.

Måske kræver det i starten, at man lige sætter tempoet lidt ned, men man vænner sig ret hurtigt til at stå mere oprejst og trække skuldrene lidt tilbage. Derudover er det vigtigt, at man skifter position og bevægelser en gang imellem, for det at variere kan ofte være en nøgle til ikke at få ondt i kroppen.

Står du længe i køkkenet og laver mad, så sørg for at tage nogle små pauser, hvor du lige strækker kroppen og får bevægelsen i gang igen. Alternativt kan du efterfølgende lige lave nogle hurtige øvelser, så du ikke lider overlast på din krop.

Du kan også tage den skridtet videre og lave lidt træning, imens du laver mad. Eksempelvis ved at stå og vippe lidt på tæerne eller bukke ned i knæ indimellem. Det er et meget anerkendt redskab til at få klaret træningen, hvis hverdagens gøremål ikke rigtig tillader flere timer i et fitnesscenter eller på løbestien.

Gør sund mad til en leg

Selve madlavningen skal selvfølgelig også trænes og plejes, hvis den skal blive ved med at være god. Sund og lækker mad er for mange ikke noget, som hænger sammen, men det kan også skyldes, at man ikke rigtigt har en idé om, hvordan man gør det.

For nogle virker det nemmest bare at købe nogle grøntsager og proppe dem i maden, så man ved, det bliver en lidt sundere ret, men man kan altså gøre rigtig meget med sine sunde råvarer, så det bliver super lækkert at spise. Eksempelvis er krydderier nøglen til meget lækkert, hvilket vegetarer eksempelvis nyder godt af, fordi det får dem til at glemme, at de savner kød.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.