madmaskiner-omtalt

Guide: Sådan finder du den perfekte stavblender

Hummus lavet med stavblender

En stavblender er umådeligt god at have i køkkenskabet, da den kan bruges til mange forskellige ting

I dag kan du finde et væld af forskellige modeller, så du kan helt sikkert også finde en, der er perfekt for dig.

Her får du en guide til at vælge den rette stavblender.

Du kan også læse vores stavblender test her.

Hvilke funktioner har du brug for?

Først og fremmest skal du afgøre, hvilke funktioner du har brug for, at din stavblender har. Du kan eksempelvis finde modeller med mange forskellige hastigheder, og dette kan det være relevant at kigge på, hvis du påtænker at bruge din nye stavblender til flere forskellige ting og sager.

Der kan desuden være forskel på, hvor kraftige forskellige stavblendere er. Dette skal du især have for øje, hvis du regner med at skulle bruge din stavblender til mere krævende opgaver end som så. Stavblendere er små, kraftfulde maskiner, og skal din stavblender virkelig kunne noget, skal du derfor også være opmærksom på at vælge en stærk model.

Du kan blandt andet finde en ny stavblender hos Skousen. De kommer i forskellige kvaliteter og med forskellige motorer, og du kan derfor også være sikker på at finde en model, der matcher præcis dine behov og krav.

Hvilket ekstraudstyr er relevant for dig?

Du kan få fingrene i stavblendere med massevis af forskelligt ekstraudstyr til. Det kan være ganske smart at kigge på dette, når du køber din nye stavblender. Eksempelvis følger der til mange modeller en lukket hakker med. Den er eksempelvis ideel at bruge, når der skal laves dips og dressinger, eller når du skal lave pesto.

Du kan også finde stavblendere, hvortil der medfølger større bægre. Det kan være smart, hvis du eksempelvis skal lave en stor portion hummus, eller hvis du skal hakke større mængder grøntsager på én gang. Også et piskeris kan følge med til din stavblender, og det samme gælder forskellige hakkehoveder.

Skal du bruge din stavblender til mange forskellige opgaver i køkkenet, kan det være oplagt at vælge en model, som kommer med diverse forskellige typer tilbehør.

Du kan hos WhiteAway finde et væld af forskellige stavblendere, som hver især kommer med deres relevante tilbehør. Hvad der giver mening for dig at have i skabet, kommer i høj grad an på, hvad du påtænker at skulle bruge din stavblender til.

Hvor ofte og hvor meget skal du bruge din stavblender?

Når du skal købe ny stavblender, skal du i særdeleshed overveje, hvor meget du egentlig kommer til at bruge den. Skal du kun bruge den en sjælden gang imellem, kan du med stor sandsynlighed nøjes med at købe en mindre kraftig og lidt billigere basismodel. Den kan sikkert godt klare de opgaver, du kommer til at sætte den på.

Påtænker du at bruge din stavblender ofte, kan du med fordel vælge en lidt stærkere – og derfor sandsynligvis også dyrere – model. Man kan ikke komme uden om, at en stavblender virkelig skal arbejde hårdt, og at det er krævende for den. Bruger du din stavblender flittigt, skal den derfor også gerne være i god kvalitet.

Desuden kan du med fordel kigge på, hvor meget de forskellige modeller vejer. Skal du bruge din stavblender ofte og længe, bør den ikke veje mere end cirka 1,5 kilo.

Sidst, men ikke mindst, bør du vælge en model, som nemt kan skilles ad, og hvor de forskellige dele kan maskinopvaskes. Er rengøringen alt for krævende, kommer du sandsynligvis aldrig til at få fundet din stavblender frem, og i stedet kommer den bare til at stå i skabet.

Det er synd og skam, så gå efter en model, som indbyder til at blive brugt. De fleste modeller kan i dag maskinopvaskes, men der kan være undtagelser.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.