madmaskiner-omtalt

Fitnessfolkets guilty pleasures

Mand har problemer med at åbne låg på syltede agurker

Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de hjemmesider, der linkes til.

Følger du også et stringent trænings- og fitnessprogram? Træner du op til et løb, eller har du bare et generelt mål om at forbedre dig og rykke dig i din træning?

Så kender du følelsen af, at der en masse, du helst skal undgå – specielt hvad angår indtagelse af forskellig mad og drikke, som påvirker din træning og præstation i den gale retning. Men vi er jo kun mennesker, ikke sandt?

Det er svært at holde sig på måtten, når det kommer til at overholde de skrappe krav, du eller din træner har sat for din træning.

Der er mange fristelser derude, som udfordrer din rygrad i tid og utide. Her er din første tanke nok usunde snacks som chokolade, chips, slik og drikkelse som sodavand og alkohol.

Det og en masse andet inden for den boldgade er bestemt også store syndere.

Guilty pleasures

Men der er en ting, som topper det – især blandt seriøse sportsudøvere og fitnessfolk. Guilty pleasures. Til dig, som ikke ved, hvad det er, så er det ting, som du rigtig godt kan lide, men som du virkelig ikke burde kunne lide. Dine guilty pleasures betragtes altså som noget, du skal undgå, og som mærkelige af langt de fleste.

Derfor fortæller man heller ikke rigtig nogen om dem. Du vil med andre ord helst ikke have, at andre ved det, da det med stor sandsynlighed er ret så pinligt. Guilty pleasures kan være lige så svære eller sværere at undgå – specielt for fitnessfolket, der jo forsøger at leve efter skrappe retningslinjer.

For denne gruppe af mennesker, træningsnarkomanerne eller de seriøse fitnessfolk relaterer deres guilty pleasures sig ofte til mad. Her følger en beskrivelse af nogle guilty pleasures hos fitnessfolk. Dem, man har hørt om indtil videre i hvert fald.

Flødeskum

Ja, vi lægger hårdt ud. Mange fitnessfolk ynder at spise flødeskum i ny og næ – gerne på dåse, så de kan spraye det i munden lige med det samme. De når knap nok at forlade supermarkedets kølerum, før den første dosis er blevet skudt afsted og indtaget.

Hvis de selv kunne bestemme, ville de nok ikke have noget imod at have et kølerum fra Nordisk Storkøkken fyldt med et lager af flødeskum på dåse. Der er ikke så meget at sige til det, andet end det er en mærkværdig tendens. Det er nemt og hurtigt. Og så holder flødeskum også lidt længere end så mange andre snacks, da man jo kun kan spise så meget af det.

Cornichoner eller syltede agurker

For fitnessfolkene med de stramme regler er en uomtvistelig guilty pleasure cornichoner eller syltede agurker. De kan indtages som snacks, og den syrlige smag og sprøde konsistens stiller en trang til noget syrligt og sprødt, som man på konventionel vis ellers ville få gennem sodavand og chips. Ja, det er godt nok underligt at spise så mange af dem, at det på det nærmeste må betragtes som slik. Så hvis du undrer dig over, at en af dine venner, der træner meget, har skabet fyldt med cornichoner og syltede agurker på glas – ja, så ved du hvorfor.

Varm mælk

Sidste skud på stammen i denne omgang er varm mælk. Ja, de fleste mennesker nyder deres mælk kold. Den varme mælk skulle efter sigende optimere og effektivisere restitutionsfasen og have en forebyggende effekt på sygdomme. Derfor er mælken et hit hos det seriøse fitnessfolk.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.