madmaskiner-omtalt

Nemme tricks til en sundere hverdag

Frugt og grønt

Vil du gerne leve lidt sundere, men har svært ved at komme i gang?

Så læs med her, hvor du får nogle nemme tricks til en sundere hverdag.

Drik masser af vand

Det er sundhedstricket over dem alle: drik masser af vand. Denne livgivende drik er din allerbedste ven, hvis du gerne vil have et sundt liv, og det er et nemt sted at starte. Vand er med til at holde dig frisk og frejdig hele dagen lang, og desuden er det med til at holde din krop både ungdommelig og sund og rask.

Har du svært ved at få drukket vand nok, kan du prøve at pifte vandet op med eksempelvis citron eller agurk, og ellers kan du trøste dig med, at det nok mest af alt handler om tilvænning.

Hav altid en sund snack med dig

Noget af det farlige, hvis du gerne vil leve sundt, er den lille sult. Når man er helt udkørt og venter på toget hjem fra arbejde, bliver man hurtigt fristet, hvis man er lidt småsulten og blodsukkeret er lavt. Sørg derfor altid for at have en sund snack på dig, så du kan klare dig, når sulten sniger sig ind på dig hen på eftermiddagen.

Det kan eksempelvis være gulerodsstave eller en lille pose nødder, og det kan redde dig fra at falde i slik- eller kagefælden, som klapper, før du ved af det.

Lad bilen stå

Hvis du gerne vil leve sundere, giver det sig selv, at du skal sørge for at få dig rørt en masse. Derfor er det en rigtig god idé at lade bilen blive hjemme så ofte som muligt. Så kan du i stedet gå eller tage cyklen på arbejde, og det giver dig en masse motion, som du end ikke lægger mærke til, at du dyrker.

I en travl hverdag kan det være svært at finde tid til at nå omkring fitnesscentret, og derfor er motion som transport en helt genial løsning. Desuden er det naturligvis rigtig godt for miljøet, at du af og til lader bilen stå, og dét er bestemt også et plus.

Implementer en frugtordning på arbejdet

Du er helt sikkert ikke den eneste, der har et ønske om at leve et sundere liv, og derfor kan du uden tvivl godt komme igennem med et forslag om en frugtordning på din arbejdsplads. Med frugtlevering lige til døren bliver det nemt for alle på arbejdspladsen at vælge den sunde vej, når der er brug for lidt i mellem de store måltider.

Det giver bedre arbejdskraft, fordi man så nemmere kan yde en høj og stabil arbejdsindsats, og desuden er sunde medarbejdere ofte gladere og mere effektive medarbejdere. Slå et slag for en frugtordning, hvis du gerne vil sikre dig, at du kan vælge et sundt alternativ, når sulten melder sig.

Lav en madplan

Hvis du laver en madplan, er du et skridt nærmere en sundere hverdag. En af grundene til, at man af og til falder i den usunde fælde, er nemlig, at man i sidste øjeblik skal handle ind til aftensmaden.

Man har egentlig ikke særlig god tid, og så ender man med at vælge den hurtigste udvej, som sjældent er den sundeste. Sørg derfor for at planlægge aftensmaden på forhånd, så der kan blive handlet ind i god tid, og du dermed har mere overskud til at lave de sunde og lækre retter. På den måde kan du også planlægge nemme retter til de dage, hvor der er ekstra meget drøn på.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.