madmaskiner-omtalt

Lav lækre desserter derhjemme

Dessert vafler

Der er intet bedre end at lave lækre desserter, som kan nydes alene eller sammen med andre

Det er ikke for sjov, at man har delt køkkenet op i henholdsvis det salte og det søde, da de hver især rummer et væld af opskrifter og retter.

Står du måske snart over for at skulle servere desserter derhjemme i det skønne forårs- og sommervejr? Hvis ja, så er det heldigt, vi har samlet to forskellige vaffeldesserter, som du nemt kan kaste dig over. De er ikke blot nemme at lave, men de kan også varieres, således det ikke bliver kedeligt.

Det er dog sjældent, at vi bruger ordet ”kedeligt”, når vi taler om desserter, men ikke desto mindre er det lækkert med lidt variation indimellem.

Belgiske vafler er en klassiker

Dette er en klassiker, som langt de fleste har smagt og kender til. Den fås både i lokale ishuse, men du kan også finde den på mange restauranter og cafeer rundt om i landet. De kan også købes færdigbagte i mange supermarkeder, men du risikerer, at de både er tørre og neutrale i smagen.

En rigtig god belgisk vaffel skal have en skøn vaniljesmag i en blød og lækker dej, som er pakket ind i en sprød skorpe. Og dét kan du netop lave derhjemme uden problemer. Det eneste, det kræver, er et vaffeljern og nogle simple ingredienser.

Normalt putter mange syltetøj, sukker eller is på deres belgiske vafler, men det er faktisk også muligt at gøre dem lidt sundere, hvis man ønsker det. Du kan f.eks. erstatte flødeisen med græsk yoghurt 2% og toppe af med frugt og bær, og du kan ligeledes putte ren vanilje i dejen i stedet for vaniljesukker.

Belgiske vafler er og bliver en favorit blandt både børn og voksne, og derfor er du garanteret en dessert, der falder i smag hos alle, når du serverer dem.

En moderne vaffel som lagde Danmark ned

Hvis du er bare det mindste interesseret i søde sager, kan det næsten ikke være gået din næse forbi, at der især var én bestemt vaffeltype, som lagde Danmark ned sidste sommer. Hvis du endnu ikke har gættet det, er der tale om den populære bubble waffle, der pludselig var at finde i alle ishuse langt de fleste steder i landet.

Bubble waffles er faktisk en madtrend, der startede i Hong Kong som en nem og hurtig ret at servere efter et måltid. Og det må man sige, at den er. Derfor er det altså også en dessert, som du nemt kan kaste dig over derhjemme. Du behøves hverken rejse jorden rundt eller besøge dit lokale ishus, du skal blot anskaffe et bubble waffle jern, find det her, og nogle få ingredienser, de fleste allerede har i hjemmet.

Kort fortalt, er bubble waffle en sekskantet vaffel med bobler på tværs, der sikrer dig en både luftig og sprød vaffel. Ligesom den belgiske vaffel kan den kombineres med forskellige typer frugt, is, yoghurt, sukker, syltetøj, og hvad hjertet ellers begærer.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.